| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 570] Příspěvky 571580 z 725 [Dalších 145 >>]
Rozina Rosava
8.7.2008 20:28:22
Jestli byl ten Příspěvk Jiťo na mě....tak to se dost pleteš....
1/ mi po autorčině nevěře v podstatě nic není...netýká se to mě ani moji rodiny
2/ nemám právo soudit /od toho jsou tu jiní/
3/ k fyzickým trestům se neuchyluji
4/ Odsoudil Ježíš prostitku?
Tak mi prosím tě nevnucuj něco, co je jaksi mimo mě.

Rozina Rosava
8.7.2008 20:27:04
Jestli byl ten Příspěvk Jiťo na mě....tak to se dost pleteš....
1/ mi po autorčině nevěře v podstatě nic není...netýká se to mě ani moji rodiny
2/ nemám právo soudit /od toho jsou tu jiní/
3/ k fyzickým trestům se neuchyluji
4/ Odsoudil Ježíš prostitku?
Tak mi prosím tě nevnucuj něco, co je jaksi mimo mě.
:-)
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
8.7.2008 20:26:20
Můj manžel se narodil tělesně postižený. Takového jsem si ho vzala a takového ho miluji. Když jsme se brali, odložili jsme citlivé téma "děti" stranou s tím, že si zatím budeme trošku užívat.

Když dozrál čas a oba jsme zatoužili po dítěti, hodně jsme to probírali ze všech stran. S vědomím, jak je můj muž úžasný, by mi vůbec nevadilo dítě úplně stejné jako on. Jenže on se svým postižením žije několik desítek let a v žádném případě nechtěl podobný život připravit i svému dítěti. Tak jsme řešili: risknout to a v případě špatných testů jít na potrat, nebo genetickou anomálii dál nepřenášet a nechat se oplodnit dárcem.
Nakonec jsme zvolili dárce. Narodilo se nám krásné, zdravé miminko. To, že není manželovo je tajemství jen nás dvou. Nikomu jinému do toho nic není. Ale jednou to budeme muset říct i našemu dítěti. Má právo to vědět, aby bylo ušetřeno obav, až bude samo čekat rodinu, aby nemuseli podstupovat aminocentézu apod.

Kdy říct je jen na nás. Já si myslím, že je zbytečné s tím spěchat. Spíš se přikláním k tomu, počkat až do dospělosti. I tak to bude pro nás všechny dost těžké, ale snad pochopí, proč jsme se tak rozhodli i to, že jej otec miluje ač není jeho vlastní krev.
8.7.2008 20:26:17
Já se teda ztotožňuji s názorem, že to autorka manželovi říct měla, když v tom je dítě a myslím, že by se mu to měla pokusit sdělit i teď, byť třeba s podporou nějakého rodinného psychologa, jak už někdo psal výše....kdyby šlo jen o nevěru, je to fuk, ale s dítětem to jedno není. Z autorčina vyprávění mám pocit, že manžel stejně něco tuší, ale obě strany se o tom bojí mluvit a to musí být na atmosféře vztahu a rodiny cítit, byť si autorka může namlouvat co chce - i to dítě to cítí......mám docela hodně zážitků s odkrývací terapií sebe i mnoha jiných a přesně tyhle tajené rodinné věci dokážou udělat pěkný psychický hrůzy, člověk pak v dospělosti jen nejasně tuší, že něco bylo špatně. Pravda strašně bolí, ale taky očišťujě a někdy umožní zrání......
Rozina Rosava
8.7.2008 20:21:51
Libik, to si děláš kozy nebo je to řečnická otázka do větru?
Prosím tě, jak si může autorka VÁŽIT PARTNERA a přitom mu ZAHNOUT a celý život lhát JEMU ...o lhaní dítěti nemluvě.
Jíťa
  • 
8.7.2008 20:20:19
V 35 znáš všechna tajemství života. Víš, že budete spolu šťastní až do smrti. Nikdy už se ti nerozbuší srdce při pohledu na jiného chlapa. A pro jediné šlápnutí vedle (ať už tvoje nebo partnerovo) bys byla ochotná váš pěkný vztah zahodit.
zuzee
(IP adresa 89.24.120.149)
  • 
8.7.2008 20:18:25
Ale při onemocnění např. leukemií se první testují rodiče, jestli jsou vhodnými dárci.
Jíťa
  • 
8.7.2008 20:13:56
Pravděpodobnost, že dítě bude potřebovat darovat orgán, je dost malá.
Kdyby to riziko bylo tak velké, jak se tady v diskuzi snažíš naznačit, tak by všechny děti z asistované reprodukce byly ohrožené na životě, protože tam ve většině případů taky nemůže být dárcem orgánů rodič (někdy dokonce žádný z rodičů).
Lenelka
8.7.2008 20:13:41
Huhu, tak takovy zakon, o tom, ze dite pocate z darovanych spermii/vajicek ma pravo na to, aby znalo jmena svych bio rodicu, byl pred par lety uveden v platnost v UK. Vysledkem je pomerne znacny ubytek darcovskych spermii. Vajicek neubylo, zenskym nevadi, ze je muze bio dite kontaktovat. Chlapi se toho desi...
8.7.2008 20:09:52
????

On má to dítě rád
[<<Předchozích 570] Příspěvky 571580 z 725 [Dalších 145 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.