| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 630] Příspěvky 631640 z 725 [Dalších 85 >>]
8.7.2008 15:08:27
Já jsem taky nemluvila o pravdě teď - ta měla přijít před čtyřmi roky - teď už jsem jim jen přála, ať se to neprovalí ... ale spíše synkovi a tatínkovi ... autorka si za vše může sama, promiňte, ale cítím to tak
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
8.7.2008 15:01:30
Ale jistěže to může být i horší. Ale nemyslím si, že by pravda v tomhle okamžiku přinesla nějaký výrazný zlepšení.
Jíťa
  • 
8.7.2008 14:58:17
nepřijde mi to stejné! Už jsem psala výše: Pravda o ceně šatů manželovi ublíží daleko méně než pravda o dítěti.
Zřejmě pro vás je přijatelné lhát ve věcech, kdy pravda druhému příliš neublíží. Ale v případě, když víte, že to druhého zraní, tak je pro vás důležitější vaše vlastní svědomí.
tinas
8.7.2008 14:52:29
Libíku,
promiň,ale podle tebe je normální lhát a podvádět,protože pravda by byla nepříjemná? Svojí neustálou lží autorka nedává manželovi šanci na jeho vlastní rozhodnutí. To je takové to o nás bez nás a s tím nemůžu nikdy souhlasit. Dělat z někoho plánovaně blbce celý život mi připadá nemorální. Dívej se na to taky z pohledu toho muže,který nemá šanci se rozhodnout. Nebo tobě by se líbilo,kdyby z tebe někdo dělal blbce,denně ti lhal a nedal ti šanci naložit se svým životem jak uznáš za vhodné. Podle mě se uatorka jenom chtěla zabezpečit. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.
Zuzka
(IP adresa 193.179.65.230)
  • 
8.7.2008 14:52:05
Hahaha, teď jsem se zasmála Jíťo :-))) Zajímalo by mě, jak by na tvůj liberalismus typu - lhát o ceně kabelky je to samý jako lhát o otcovství dítěte - reagoval tvůj manžel. Asi by byl nadšen, že jeho žena není takový škarohlídský mravokárce jako někdo. Heleď, v pohodě, já jsem ani nechtěla radit dotyčné, aby to teď zabalila. Jen si myslím, že by se to mělo řešit. Tohle je záležitost, která hnije a smrdí, a oba tím mají otrávený život. A věř, že když přijde nějaká krizovka, a jemu dojde trpělivost, kterou si za ta leta vyplácal jinde, tak může dojít přinejmenším na facky. Ale jak říkám, její věc, já osobně bych na to prostě neměla, celej život lhát a mít výčitky svědomí a chodit kolem manžela jako kolem časovaný bomby. Vytrestala se až až. A nejenom sebe.
8.7.2008 14:51:22
Já jen nevím, kde se v tobě bere ta jistota, že to nemůže být ještě horší - víš, jak se to říká, lež má krátké nohy - čímž nechci tvrdit, že jsem v životě nelhala ....
Jíťa
  • 
8.7.2008 14:50:50
Tady nejde o přirovnávání. Jen reaguju na výkřiky, že některé svým manželům nelžou.

Lež je lež vždycky. A kdo dal komu právo soudit, že tahle je vpořádku a tamta už není. A přitom pravda o ceně šatů manželovi ublíží mnohem méně než pravda o dítěti.
8.7.2008 14:45:34
Jíťo, ty musíš být hodně free - když ti přijde stejné neříct, kolik jsi dala za šaty a neříct manželovi, že dítě jaksi není jeho Rv
Jíťa
  • 
8.7.2008 14:45:03
Pokud se pravda neřekla hned na začátku, tedy ještě během těhotenství, teď po 4 letech by to bylo dost sobecké.

Je potřeba myslet na to dítě. Ne, na to, že potřebuje otce a tenhle je fajn. Ale na to, jak by pravda zatřásla celou rodinou. Autorce by se ulevilo od svědomí. Ale co dalšího tím celá rodina získá?
1. Manžel získá jistotu, že mu manželka byla nevěrná a že dítě není jeho
2. Manžel bude muset zaujmout nějaké stanovisko a na něm najednou bude zodpovědnost za další osud rodiny - kdo ví, jestli o to stojí.
2. V případě rozvodu dítě přijde o otce, kterého miluje a který miluje je a spolu s ním přijde i o prarodiče a další příbuzné

Pokud autorka nenašla dost odvahy k pravdě v době těhotenství, tak by teď měla v sobě najít dost síly to tajemství chránit.
Následky jsou dnes daleko horší, než by byly před lety. Tenkrát by jen porodila dítě bez otce. Dnes by to znamenalo říct dítěti, že sice 4 roky nějakého otce mělo, ale od teď už žádného nemá!

(IP adresa 88.146.1.148)
  • 
8.7.2008 14:43:57
Ahoj, taky v dceři nevidím ani sebe a ani jejího tátu. A taky to slýchám zejména z rodiny manžela. Spíš bych to označila za otázku, aby řeč nestála, za žádný významný dotaz. Zdá se ti významná, protože je důležitá pro tebe. A nemyslím, že je ta otázka nějak prospěšná, takový kult rodičů a zdůraznění, že dítě je něčí kopie.

Že to manžel tuší si nemyslím, chlapy moc (dle mých zkušeností) nepřemýšlí. Kdyby to bylo opačně, ženské by to z náznaku došlo, chlapovy ne. Ale je samozřejmě možné, že to tuší, ale neřeší.

Žít ve lži bude těžké.

Lusika
[<<Předchozích 630] Příspěvky 631640 z 725 [Dalších 85 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.