| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 640] Příspěvky 641650 z 725 [Dalších 75 >>]
tinas
8.7.2008 14:43:14
A napadlo tě někdy,že jsi svou lží nedala svému muži šanci rozhodnout o svém životě?
Ty jsi se rozhodla ,tak,aby to bylo dobré pro tebe a tvé dítě a na něj jsi se neohlížela. Podle mého soudu je to od tebe sobecké. Co,když už další dítě nikdy mít nebude? Nemyslíš,že má stejné právo jako ty naložit se svým životem po svém?Nezasloužil by si žít s někým,kdo mu nebude lhát a podstrkovat cizí dítě? Nemá právo na vlastní dítě? Jak přijde k tomu,že živí a vychovává bez svého souhlasu cizí dítě v domnění,že je jeho vlastní?Zajímalo by mě jakou cenu má podle tebe váš vztah založený na podvádění a lžích.

Jdu si dočíst další příspěvky,protože mě docela zajímá,jak na to nahlížejí ostatní.
Dana, Kubík 4/05
(IP adresa 213.29.13.70)
  • 
8.7.2008 14:41:51
Já si myslím, že by stálo za to si napsat všechna pro i proti. Asi to zní v takové situaci divně, ale na chvíli bych emoce nechala stranou.

Např. pro (přiznat se) - uleví se svědomí, vyjasní se situace mezi rodiči, oba rodiče můžou rozhodnout o tom, kdy se to synovi řekne nebo neřekne (nebude rozhodnutí jenom na matce), když se tatínek chová celé čtyři roky k chlapečkovi tak dobře, je možné, že to přijme (třeba mu to celou dobu vrtá v hlavě)

proti (zatloukat) - tatínek může rodinu opustit, syn může ztratit tátu a všechny příbuzné z jeho strany

Teď jde o to, jestli převažují pro nebo proti. Přiznám se, že nevím, jak bych se sama zachovala. U mne by asi převažovalo pro a to z důvodu, že bych se asi zbláznila celý život to tajit. Na druhou stranu, pokud by mě manžel opustil, celý život bych si vyčítala, že jsem to nezapřela... To musí zvážit pouze a jen autorka, ona zná povahu svého manžela, svou povahu, jestli to snese nebo nesnese zapírat.

V každém případě držím všechny palce. :-)
Marie
(IP adresa 85.207.51.226)
  • 
8.7.2008 14:39:13
Dobrý den,
jsem přesvědčená o tom, že rodič ( ať už otec či matka) je ten kdo dítě s péčí a láskou vychovává. Dle článku to vypadá, že otec ví, že otcovství je nejisté ( či dokonce jisté, že to není on), ale explicitně to slyšet nechce ( k čemu by to pomohlo, on to ví (svým způsobem - asi nikdo nemůže říci na kolik si to přiznal a na kolik to vytěsnil)).
Pokud se všichni máte rádi, je to to hlavní. Dalším může být ponaučení pro příště, zda se něvěra vyplácí (osobně si myslím, že nevěra se vždy krutě nevyplatí). Optimistické na to všem je, že máte krásné dítě, které má v tuto chvíli dva milující rodiče ( což se může časem změnit v každé rodině a u Vás rozhodně není větší pravděpodobnost rozchodu, že tam, kde nevěra nemá tyto následky).
Přeji lásku,
Marie
anettka
(IP adresa 213.194.221.43)
  • 
8.7.2008 14:34:13
Jíťo - v podstatě s Tebou souhlasím, jen přirovnávat otcovství dítěte k ceně šatů mi připadá ...nevhodné? nebo jak to nazvat...nepoměřitelné.
Každý nechť si žije svůj život podle sebe se všemi jeho radostmi, strastmi i důsledky...
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
8.7.2008 14:31:20
Napřed, že nemocný dítě bude potřebovat orgán otce...

Teď zas, že se to může po letech řešit sekyrou...

Přestaňte koukat na přitroublý telenovely a zkuste žít vlastní život! A hlavně přestaňte radit ostatním, jak by měli žít podle vašich představ!

Ó vy dokonalé, vy jste nikdy nešláply vedle. Nikdy jste manželovi nezalhaly ani v maličkostech? Skutečně říkáte manželovi pravdu o tom, kolik stály vaše šaty, kadeřnice apod. Nebo o tom s kým máte pracovní schůzku? Nikdy jste nezatajily, že děti něco provedly?
8.7.2008 14:25:38
Se zájmem jsem přečetla celou diskuzi, protože jsem včera byla napadena z moralizování, když jsem reagovala na diskuzi, kde zakladatelka čekala dítě, které neví, jestli je tchánovo nebo manželovo .... a mě to přišlo, no přinejmenším zvláštní ...
K dnešnímu článku musím říct znovu - nesouhlasím - nevím, jak bych se zachovala já, to člověk dopředu nikdy neví - nebudu tvrdit, že nikdy nebudu manželovi nevěrná, sice v to doufám, ale víte jak to je ... ale co si myslím z dnešního pohledu, buď bych si dítě nenechala nebo bych to manželovi řekla - protože to je sakra podraz ... a pokud manžel něco tuší, rodinné štěstí se může zvrhnout ve zlomku vteřiny - a ačkoliv předtím by to manžel možná ustál, teď, když bude vědět, že jsi z něho, s prominutím, dělala vola, tak to nevím ...
Každopádně přeju vám - hlavně tedy synovi a manželovi - aby se to nikdy neprovalilo.
Zuzka
(IP adresa 193.179.65.230)
  • 
8.7.2008 14:19:57
Tohle nedokážu pochopit taky. Ano, může se stát, člověk zahne, selže antikoncepce a průšvih je na světě. Pak ale by měl řešit situaci pokud možno čestně. Přiznat se a odejít, v případě že by partner chtěl, tak zůstat. Neumím si představit, tolik let jenom lhát a lhát a nepřetržitě se klepat, co se kde provalí. To přece není život, pro nikoho z nich. Navíc to neustálý dusno v rodině, kdy ona tuší, že on tuší, a on ví, že ona tuší že on tuší. Děsný. Takhle potlačovaný emoce můžou vést taky k tomu, že to co se leta neřešilo, se bude jednoho pěknýho večera, kdy to přeteče, řešit sekyrou. No, hlavně že má malej "tatínka".
anettka
(IP adresa 213.194.221.43)
  • 
8.7.2008 14:18:04
Vitku - poslal k čertu - to ti věřím, ale aby ses pak třeba po letech nedivil, kolik let jsi vychovával "kukaččí mládě". :-D
Katka,kluci 5 a 9
(IP adresa 62.77.127.230)
  • 
8.7.2008 14:08:53
Mám stejný názor. Když už se to neřešilo v době těhotenství, měla by autorka ustát tu touhu ulevit vlastnímu svědomí. Te´d už by přiznání všem jen ublížilo.Manžel to asi stejně ví, přiznání by ho postavilo do pozice, kdy by byl nucen buď nadále něco předstírat před svými rodiči a dalším příbuzenstvem, nebo by se to muselo celé zveřejnit a manžel by pak možná (nevím) musel čelit určitému tlaku a blbým poznámkám....A ačkoliv sám o sobě by třeba chtěl zůstat, tohle by ho mohlo nalomit. Nedělala bych to,
ohrozí to fungující rodinu.
[<<Předchozích 640] Příspěvky 641650 z 725 [Dalších 75 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.