| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 680] Příspěvky 681690 z 725 [Dalších 35 >>]
Ajtakrajta
(IP adresa 85.160.18.19)
  • 
8.7.2008 12:17:24
Lído,
já jsem se vyjadřovala k tomu, že ve velkém množství případů dítě prostě nemá krev kompatibilní s (kterýmkoli vlastním) rodičem. Z toho plyne, že úvahy o tom, že zrovna otec to má vždy vytrhnout, jsou liché.
Mimochodem načti si něco o tzv. bombay antigenu, zjistíš, že když ten je ve hře, jsou možné i docela zajímavé výjimky a nemožné se stává realitou :o) Jako např. že rodiče, kteří mají oba krev. skupinu 0, mohou mít potomka s krev. skupinou A (nebo B). Nebo by rodiče s krev. skupinou 0 a A mohli mít potomka s krev. skupinou B. Je to vzácnost, ale stává se to (na Rodině jsem několik takových případů potkala).
Některé kombinace nemožné jsou, některé ne :o)

Ostatně co kolem sebe vidím, tak v těch krevních skupinách většina populace tak "plave", že by jim ani nemožná kombinace divná nepřišla... a naopak. Vyšilují při úplně normálních regulérních kombinacích, jako když mají rodiče "písmenko" a dítě je nula atd.
huhu
(IP adresa 213.192.13.122)
  • 
8.7.2008 12:01:54
no, ferry, autorka nemuze za to, ze ty mas problemy s manzelkou, to uznej. Prije mi, ze ji to davas sezrat , protoze to nemuzes/nechces dat sezrat sve manzelce ;-)
8.7.2008 12:00:04
Ajtakrajto, ale některé kombinace krevních skupin u rodičů a dětí jsou nemožné. Například pokud mají oba rodiče skupinu A, nemůže mít dítě skupinu B nebo AB.
No, jednomu z našich dětí nemůžu dát krev ani já, ani MM - dítě má skupinu 0.
kashka
(IP adresa 85.160.64.38)
  • 
8.7.2008 11:57:31
No, osobně bych nezpoléhala na to, že až pokud se autorka svěří "otci" že není otec tak on mávne rukuo a řekne...ale to nevadí, je můj,žiju s ním čtyři roky. Myslím, že se s tím muž nevyrovná a rodina to neustojí.
Ajtakrajta
(IP adresa 85.160.18.19)
  • 
8.7.2008 11:54:08
Ostatně když se dítko dostane do špitálu po havárce, tak dostane transfúzi příslušné krev. skupiny z krevní banky, nebudou po světě nahánět zrovna otce a brát mu krev (mimochodem může být z důvodu nějakého prodělaného onemocnění taky jako dárce nepřípustný).
Ajtakrajta
(IP adresa 85.160.18.19)
  • 
8.7.2008 11:50:19
Zuzano,
s tou krví je to bobost. Krevní skupinu má dítě jako výsledek (náhodné) kombinace od obou rodičů. ZDALEKA ne vždy po otci.
8.7.2008 11:49:48
pomůže mu "pouze jeho otec"

už jsem se k tomu vyjadřovala, možná mu pomůže i Arnold Schwarzeneger:)
Ferry
(IP adresa 80.188.217.157)
  • 
8.7.2008 11:47:29
...myslím, že to tak černobíle nevidím-život mě "tluče" dost a vypadá to, že to hned tak neskončí-manželka po telefonu "jen " oslovila svého milence z dřívější doby-měli jste vidět, jak se hned "chytil"-tokal jak tetřívek.Já sám jsem pak od maželky obdržel vysvětlení, že když se toto obecně děje tajně, nikdy to nespěje k dobrému.Chtěl jsem jen říci, že žádat po někom pochopení a sám(sama) se chovat neupřímně mně přijde při nejmenším tak trochu z cesty.Když tu nevěru způsobí muž tak se řekne"....no jo chlapi.bla,bla,bla...!"Když to způsobí žena, tak se to všemožně omlouvá mateřským pudem, sexem - no prostě samé "rozumné" důvody.
8.7.2008 11:45:57
Nikde jsem v takové situaci nebyla, ale na tvém místě bych řekla pravdu. Nechci nic přivolávat, ale co když se jednou stane, že syn bude potřebovat krev nebo cokoliv a pomůže mu pouze jeho otec a co v tu chvíli? Teď je syn ještě malý a myslím si, že když se třeba poradíš u nějakého psychologa nebo v manželské poradně, že ti určitě poradí, jak šetrně mu to říct a vše mu vysvětlit. Přeci jen už uplynulo pár let a z malého má radost, jak píšeš. Neváhala bych.
Ferry
(IP adresa 80.188.217.157)
  • 
8.7.2008 11:45:52
...myslím, že to tak černobíle nevidím-život mě "tluče" dost a vypadá to, že to hned tak neskončí-manželka po telefonu "jen " oslovila svého milence z dřívější doby-měli jste vidět, jak se hned "chytil"-tokal jak tetřívek.Já sám jsem pak od maželky obdržel vysvětlení, že když se toto obecně děje tajně, nikdy to nespěje k dobrému.Chtěl jsem jen říci, že žádat po někom pochopení a sám(sama) se chovat neupřímně mně přijde při nejmenším tak trochu z cesty.Když tu nevěru způsobí muž tak se řekne"....no jo chlapi.bla,bla,bla...!"Když to způsobí žena, tak se to všemožně omlouvá mateřským pudem, sexem - no prostě samé "rozumné" důvody.
[<<Předchozích 680] Příspěvky 681690 z 725 [Dalších 35 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.