| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 725 [Dalších 635 >>]
Evka
(IP adresa 213.220.219.173)
  • 
13.7.2008 0:05:25
Já myslím, že svoje argumenty docela uznáváme. Jenže tahle siruace je naprosto patová. Žádné řešení není správné. A oba tábory se snaží najít řešení, které z toho svého pohledu vidí jako menší zlo. Třeba život ve lži, kontra potrat. Asi jim všem třem popřejme, ať to nějak zvládnou a my se potkejme v nějaké další diskuzi.
P.S. A doufám, že Tinas někdy nepíše článek o těch svých perníčcích...!
zkušenost
(IP adresa 89.235.0.50)
  • 
12.7.2008 23:04:41
Bohužel máme zkušenost - z druhé strany. První manželství mého muže neklapalo od začátku. Že má jeho žena paralelní vztah a on slouží jako pokladnička a zabezpečovací servis se oficiálně dozvěděl po letech, vlastně to tušil od začátku. Chtěl podat žádost o rozvod, přišla s tím, že je těhotná. Chce věřit tomu, že dítě je jeho.
Osud si zahrál velmi krutě. Exmanželka to všechno neunášela, několik pokusů o sebevraždu, skončila jako alkoholička. Další dítě, které čekala s milenecem, raději násilně potratila v 6. měsíci, byl to jinak zdravý kluk. Dozvěděli jsme se z dopisů, že milenec jí odmítnul přijmout s prvním dítětem, že na to, že je on otec, neskočí, tak se můj muž hodil, byl na řadě, aspoň jí servis zůstal zachovanej, pro ní, a pro dítě.
Ona teď po několika letech skončila v blázinci. O dítě z prvního manželství se staráme my, natrvalo, rozhodnutím soudu. Je a nebo není můj muž jeho otcem? Chtěl si udělat testy, ale pak si to rozmyslel, že to raději nechce vědět. I tak ta nejistota ... promítá se do vztahu k dítěti, kdyby měl jistotu, že není, nedokázali bychom to unést. Už tak kvůli tomu, že tenkrát přišla s papírem o těhotenství, trpěl takových let, snášel její bláznovství a pokoušel se nevinné dítě uchránit před dopady šílené matky, až byl sám na pokraji sil.
Kdyby tenkrát přišla s tím, že není otec, on by se mohl svobodně rozhodnout, jestli chce tohle všechno snášet, jestli mu stačí být otcem pro dítě, ne otcem biologickým. Pokouším se pořád najít podobu, někdy se daří, někdy ne. Dítě jde do puberty, problematické dětství poznamenané permanentním životem ve lži, problematická puberta.
K dovršení všeho při náhodném vyšetření pozitivní nález - v mozku dítěte je něco, co tam být rozhodně nemá. V rodě mého manžela je genetická dispozice, i když nález je odlišný od toho, čím trpí jeho rod. Budou se dělat další vyšetření, která mohou odhalit, že třeba otcem není. A nebo je?
Vykládejte mi chvíli, že otcem je ten, kdo se stará ... Z toho hlediska je otcem milionkrát. Stejně to tam ale je, pocit hořkosti, z podvodu, lži, otazníky, který nějak visí nad našimi životy.
12.7.2008 22:50:27
Není tu nikdo schopný pochopit, že on má problém, který existuje jedině ve vaší, případně Slávčině hlavě, že ne.

Znovu a trpělivě.

co se děje člověku, který je spokojený v rodinném životě a neví, že syn nevzešel z jeho spermatu? Co se mu konkrétně děje?

Teraza Horáková
12.7.2008 19:34:27
Snowhite, osobně bych se hádat nechtěla...... a souhlasím s Tebou naprosto v tomhle

Nemůžu mluvit o něčem, co neznám a jejich vzat ani je neznám, nesoudím ho tedy

Osobně to beru tak, že nejde o to, co být mělo, jak to být mělo, ale o situaci, jaká je....

a vidím to tak, že nechat, jak je, protože ač má autorka hromadu výčitek, o pravdu nestojí ani ten táta (táta je u mne ten kdo vychovává a věnuje se), ani to dítě.

A to, že má autorka problémy s pocity viny je prostě logický, i když myslím, že je pár těch, které by to neřešily ani náhodou, nicméně tím, že se pochlubí pravdou a pokusí se to své svědomí vyčistit, tady může způsobit fakt jen nejspíš malér. Takže tady by dle mého měla autorka vypít svůj kalich hořkosti do dna, modlit se, aby se nic nestalo, co by ji donutilo vyjevit pravdu a jestli se potřebuje vypovídat, pak kostel, nebo studna........ nééé, kamarádky...... pokud už to vyžvejkala v okolí, udělala obr chybu, pak je manžel za blbce a tam se to zákonitě dozví....

Jak jsem psala, podle pár vět, co napsala, osobní dojem, pocit, jsem ráda, že ne zkušenost.
SnowWhite
12.7.2008 19:23:24
Já netvrdím, že jsem do něj "tak vcítěná". Prostě mi jen přijde nefér, do jakého postavení se dostal.
Tvrdíte, že "vše ví nebo tuší", což jste usoudily z otázky zda je dítě jeho. Ale já bych tam spíš viděla snahu o sebeujištění, že je vše tak jak má být. A jelikož není, tak mi přijde, že se jedná o tak zásadní věc, že by měla být oběma partnery prodiskutována a odsouhlasena : Ano, sice nejsem otec dítěte, ale jsem ochoten se chovat po celý svůj život se všemi právy a závzky, jako že jeho otec jsem. Taky znovu opakuji, že to už dávno mělo proběhnout a ne to nechat vyhnít do doby, kdy je klukovi 4 nebo kolik let.
Takže pokud nic netuší a tenkrát se nechal ukolébat a slyšel to, co slyšet chtěl - nyní se asi cítí jako bio otec se vším všudy. Nikdy jsem netvrdila, že syna nemiluje, Slávku jakbysmet - o tom to přece není. Nemůžu mluvit o něčem, co neznám a jejich vzat ani je neznám, nesoudím ho tedy. V teoretické rovině se snažím nastínit, že vzniklá situace je nefér a rada "zatloukat" mi nepřipadá vhodná. Nic víc, nic míň. A jaké pocity by měl otec při zjištění, že otcem vlastně vůbec není, to si opravdu netroufám odhadout - moje myšlenky jen směřují k tomu, že kdyby se dozvěděl coby budoucí otec, že otcem není, měl šanci se rozhodnout. Nyní ji má také a nemyslím, že by mezitím byl velký rozdíl. Tenkrát mohl zvažovat nevěru v poměru se svou láskou ke Slávce, ovšem nevěru čerstvou a s následky, s kterými nepočítal. Nyní by mohl zvážit nevěru dávno vyčpělou v poměru k lásce ke Slávce a synovi. Tenkrát nevěděl, do čeho jde, nyní už má ke zvažování dostatek zkušeností z rodinného života.Ovšem podraz bolí vždy a velmi dlouho.
Připadá mi, že to tu stejně přestává být o snaze se vcítit, jako spíš se pohádat....takže děkuji za popovídání a loučím se.
12.7.2008 18:26:09
Nedokázala mi to říct Tinas, nedokážeš to ani ty.

Přesto.

Když jsi do něj tak vcítěná, co tedy cítí otec, který se domnívá že je i bio otcem a žije normální rodinný život?


Teraza Horáková
12.7.2008 18:17:13
a mně připadá přehnané, že z tohohle článku zavedete celou debatu k někdejší možné existenci či neexistenci dítěte.

Zase taková tragédie to ve své podstatě není. Jak jsem psala, já bych nevydržela a manžel by to dávno věděl, buď by to ustál nebo ne..... (a ne, nejsem se vším v životě rychle hotová a nejsem dokonalá ani trochu - takhle prostě funguje náš vztah a myslím, že bych se hodně trápila atd). Ale je i hodně jiných možností.

V tomhle případě bych asi pokračovala v zatloukání a vyzpovídat bych se došla do kostela.... Zní to asi blbě, ale nemyslím si, že sdělit to v tomhle věku a po takové době je řešení. Svědomí nás trestá tvrději, než je nutné a pro nás by to rozvrat určitě znamenalo.

SnowWhite
12.7.2008 17:29:51
Xantipo, máš pravdu. Dobře, omlouvám se za expresivní výraz použitý nevhodně. Nejsem dokonalá a ani si to o sobě rozhodně nemyslím. Jistě se taková situace, kdy jsou partneři zaskočeni neočekávaným těhotenstvím může stát a patrně je i dost běžná. V čem se neshodneme je věc přerušení těhotenství, ale ta je tak zásadní, že vůbec nemám potřebu přesvědčovat, že moje řešení je to správné. Každý má jiné pocity, priority...atd. Neříkám ani, že bych šla na potrat já a rozhodně to nedoporučuji ani Slávce, JE to ovšem jedna z možností řešení. I já beru potrat v životě jako krajní řešení nicméně jako řešení.
Jen jsem se snažila celou dobu vyjádřit svůj názor a tím je nesouhlas s řešením - spíše neřešením nastalé situace. Rozhodně v teoretické rovině, neboť nikdo nemá právo jinému podsouvat řešení. Diskuse z mého pohledu byla po dlouhé době z těch podnětnějších, ukázala, že opravdu každé z nás záleží na jiných hodnotách. Podle mě je třeba ne zcela důležité, co to dítě - z pohledu některých z vás, je to ode mě nepochopitelné. Já to beru jako diskusi nad nadneseným tématem, nikoliv jako odsouzení autorky. Slávce opravdu přeji, aby jí to dopadlo dobře. Článek podle mého názoru napsala proto, že jí z celé situace není hezky a že ví, že to nebylo tak úplně košer a trápí se tím. Nebo možná netrápí, ale už tím vším prošla a prochází a ví tedy přesně nad čím vším se v tomto případě dá uvažovat......Od ní to bylo opravdu podnětné, protože jít s vlastní kůží na trh (navíc jako je tento) vyžaduje opravdu odvahu.
12.7.2008 15:23:46
Ježiši - vmanipulován nebo ne - co to má být? Přeci Slávka psala, že manžel se jí ptal a ona odpověděla. Pokud měl pochybnosti /a asi měl, proto se ptal/, tak mohl chtít testy. To, že je nechtěl, znamená, že to prostě od Slávky přijal a nehodlal dál pátrat. Tak jakápak manipulace. Proč nehodláš připustit možnost, že třeba tuší, ale kvůli sobě, Slávce a dítěti nechce mít jistotu. Je to tak nepochopitelné?
12.7.2008 15:19:48
Snow - takže, aby nedošlo k mýlce, všechny mé 3 děti jsou počaty po vzájemné dohodě, žádná náhoda v tom nebyla, přesto bych nikdy netvrdila, že pokud je početím dítěte překvapena žena, muž či oba partneři, že jsou to blbci. Vidím, že přes svou dokonalost nedokážeš vidět, co se taky všechno může stát. Jestli se Ti zdá, že lepší řešení je jít na potrat, tak v tom se taky budeme rozcházet. Já sama bych v Slávčině kůži na potrat nešla, protože osobně s potratem z důvodu, že dítě se zrovna nehodí, nesouhlasím. Ale respektuji právo druhé ženy takto se rozhodnout. Slávka to třeba cítí jako já. Další už jsem několikrát opakovala, takže je to zbytečné. Jen Tě žádám, abys laskavě nenazývala druhé blbci - já jen, aby Ti třeba někdo nenapsal, že než tohle napíšeš o lidech v poměrně běžné situaci, tak ať se nejprve podíváš do zrcadla.;((
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 725 [Dalších 635 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.