| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod v terénu

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 647 [Dalších 537 >>]
Bumbi&05,08,10
21.10.2008 0:40:36
jo, ale nejpozději v 10 tt, aby ses registrovala... :-©
Bumbi&05,08,10
21.10.2008 0:04:33
Ajo, ja Sidi chápu.

Sidi, já to se svýma těhotenstvýma a porodama mám tak, že mám pocit, že mě moje miminka učí už, když jsou u mě... pokaždé jsem měla pocit, že je to právě tak a tak proto, že mě o má něco naučit, někam dál posunout.

Třeba abych se naučila přijmat, že ne vždycky si všechno můžu naplánovat... ;)
Bumbi&05,08,10
21.10.2008 0:01:24
Miky, počkali by, kdybys je požádala, věřím tomu :-).

Já jsem teď v srpnu žádala doktorku, aby mi po porodu netahala za pupečník, že to bolí, a že chvíli počkáme. Nechala toho a dala mi čas placentu v klidu porodit...
Aja, 2 děti
(IP adresa 83.240.13.240)
  • 
20.10.2008 23:30:21
Bud rada, ze jsi zdrava a ze mas zdrave deti. Na nicem jinem nezalezi.
20.10.2008 23:16:02
Kdyz jsem kdysi cetla prvni clanky od Johanky o prirozenem porodu, hltala jsem je temer bez dechu. Na zaklade tehle clanku a jim podobnych jsem si vzala do hlavy, ze i ja porodim doma a prirozene. Doktori fuj, nemocnice fuj, moderni medicina fuj. Vse postaru huj. Nakonec jsem obe sve deti porodila cisarskym rezem, oba kluci sli na svet v osmem mesici pro HELLP syndrom matky a hypotrofii plodu, pri prvnim porodu jsem malem umrela.
Ani jsem nestihala si nejak prepracovat svuj pohled na porody, dostala jsem tafku z cista jasna.
Donedavna, kdyz jsem cetla o podobnych porodech, tak jsem brecela, protoze mi bylo lito, ze se jednak nesplnily me sny, ze jsem sve kluky videla vzdy az nekolik dni po porodu, ze nebyly zadne kontrakce, ze nebylo zadne zrozeni, ze nebylo zadne prisati, ze jsem prvniho syna dokonce nedokazala kojit atd. atd.
Ted poprve nebrecim a prozivam podivny vztek, znechuceni, nevim, jak to pojmenovat. Uz se to neda zahrnout ani do kategorie zavist, coz se mi drive u popisu prirozenych porodu stavalo.
Ted uz si proste jen tak rikam, ze nekdo holt nema to stesti porodit jako Johanka.
Porad bych si to prala, ale mam pocit, ze po predchozich zkusenostech uz bych na takovou vec nenasla dost odvahy.
No, prispevek nic moc, chapu, ale mela jsem potrebu jej napsat, tak se omlouvam, pokud to nekoho popudi.
*Niki*
20.10.2008 21:50:11
Astrit, ale já přece nerodila bez zdravotního zázemí, ani ho neodmítám. Byla se mnou přece porodní asistentka :-) ta je stejný odborník na fyziologický porod jako lékař (ale to už tu zaznělo mnohokrát). Klidně bych doma rodila i s doktorem, kdyby se choval jako PA (třeba s tím, který byl přítomen u mého 2. porodu). Ale oni doktoři jaksi k porodům doma nechodí :-)
Ne, moje tělo žádné signály problému nevysílalo. Přiznám se, že já ani nevěděla, že do poradny ke gynekologovi chodit nemusím, to jsem se dozvěděla až ke konci těhu. Že budu rodit doma, jsem začala uvažovat až ve 30. tt, takže do té doby jsem normálně k dr. chodila. No a potom spíše pro klid duše mého manžela. Byl mírně skeptický. Dnes už je téměř propagátorem domporodu ~j~
20.10.2008 21:23:35
To by byla frajeřina vůbec nevyužívat lékařské péče ani té prenatální a pak porodit doma (to už ale fakt píšu s nadsázkou:-))

No, ono dneska už i u nás porodní asistentky vedou těhuporadny a jsou ženy, které k nim v těhotenství dochází Bohužel, jejich péče není proplácená pojišťovnami a pojišťovnami ani nejsou proplácené výkony, které ony těhulím doporučí (těhuklasika - odběry krve, UZ), což přeci jenom poněkud brzdí nabídku jejich péče. Prostě porodní asistentky jsou odborníky na fyziologické těhotenství, porod, šestinedělí a některé ženy dávají jejich službám přednost před službami lékaře. V momentální situaci k nim dochází ASI (můj dojem) spíš ženy, které se připravují na porod doma. Takže s nadsázkou to psát nemusíš, není důvod.
MarkétaP + 4 dcerky
20.10.2008 21:07:28
Astrit, k lékaři jdu, pokud jsem nemocná NEBO si chci ověřit, že nemocná nejsem. A to i v případě porodu - pokud budu mít pocit, že něco není v pořádku NEBO pokud něco v pořádku nebude, pak půjdu k lékaři, který se specializuje na léčení. Pokud vše v pořádku bude, stará se o mě (a to i v těhotenství) porodní asistentka, která je na fyziologické těhotenství a porod ten nejlepší odborník.
Astrit
20.10.2008 21:01:32
Mono, poznáš že máš rýmu, to je skvělé. Určitě jsi i poznala, že jsi těhotná a vsadím boty, že jsi chodila do prenatální poradny. Ale proč, vysílalo snad tvoje tělo signály, že těhotenství neprobíhá ok? Ne, chtěla jsi mít jistotu, že je vše v pořádku a že porodíš v pořádku. Je to zvláštní, celé těhotenství žena dochází do poradny, nechá si brát krev, dělat ultrazvuky, ale k porodu už doktora nepustí. Najednou je důvěra v něj fuč... To by byla frajeřina vůbec nevyužívat lékařské péče ani té prenatální a pak porodit doma (to už ale fakt píšu s nadsázkou:-)) To by pak bylo opravdu v souladu s přírodou.
*Niki*
20.10.2008 20:48:44
Astrit, ale já na své porody nemusím mít statut lékařského odborníka a už vůbec ne odborníka do diskuse. Jakýkoliv lékař by mě argumentama umlátil. Znamená to však, že má větší pravdu? Se svým tělem žiju už něco přes 30 let a znám ho dobřě. Umím "číst" signály. Je to jako když dostaneš rýmu - musí ti to říct doktor? Předpokládm, že když od rána do večera smrkáš, poznáš i ty z těchto signálů, že MÁŠ RÝMU :-) Za lékařem půjdeš, pokud si s tím nebudeš vědět rady. Když si nevím se svým tělem rady, jdu k doktorovi (třeba dnes jsem byla). U posledního porodu jsem ten pocit eměla ani na okamžik. Prostě jsem si rady věděla - a kdyby ne, byla tam PA jakožto zdravotní dozor.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 647 [Dalších 537 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.