Milada. |
27.10.2008 13:17:14
Markéto,
to RADIO s porody nesouvisí vůbec v ničem. Jen se taky dělá petice (podpisová akce), tak jedině tahle souvislost |
Milada. |
27.10.2008 13:15:09
Astrit,
ach jo :-( Když už z něčeho cituješ, dávej tam aspoň odkazy na zdroje. Pokud tedy někdo neví, kde to Astrit bere, tak je to stále z tohoto článku: http://www.porodnice.cz/node/3783 |
Astrit |
27.10.2008 13:08:55
Ale prosím tě, Markéto! Píšeš, že četnosti komplikací a jejich průběh je odlišný u přiroz. porodu a porodu v porodnici. Jak chceš ale zabránit této komplikaci, cituji:
"Naprostá většina akutních císařských řezů a klešťových porodů se provádí z důvodu ohrožení dítěte nedostatkem kyslíku. Plod se může udusit pro náhle utažený pupečník nebo nedostatečnou činnost placenty během několika minut." Chceš mi říct, že tohle se u přirozeného porodu nemůže stát, jako že se nemůže např. utáhnout pupečník?! Vytýkáš mi, že mám klapky na očích, tak mi je prosím tě sundej a vysvětli mi konkrétně toto - proč se tohle u porodu doma nemůže stát? A v takovém případě je ti přivolaná záchranka na nic, než přijede, dítě se udusí... Asi nadhodíš četnost jako že tohle se stává jedné z tisíce atd. ale tohle se může stát každé rodičce a děcko má větší šanci, že přežije v nemocnici než doma. A co se týká těch procent porodů v NL, tak mě zaráží jedna věc: zatímco v NL se podle tebe počet porodů doma snižuje (z 65 na 30%...proč asi že?), u nás s prominutím bláznivé ženské z toho začínají dělat módní hit. Na porody doma mám zkrátka tak vyhraněný názor jako ty na porody v porodnici. |
MarkétaP + 4 dcerky |
27.10.2008 12:05:56
No tak kromě toho, že zcela evidentně netuší, že průběh přirozeného porodu a četnost komplikací je zcela odlišný od "klasického" (to mu ani nezazlívám, je mi jasnél že přirozený porod zřejmě nikdy neviděl) například to, že cituje poměrně zastaralá data - 60% to bylo v roce 1965, nyní je to okolo 30%. Jak mu mám věřit to další? O sněhu a zácpách se tu vyjádřili další, stejně jako Sylvie o tom, kde pan dr. čerpá svoje "odborné" informace.
|
Raďulka |
27.10.2008 11:42:06
Nedočítám celou diskuzi, ale ten článek je tak profláklý že ho znám skoro nazpaměť
Pokud chceš slyšet blud, tak mě nejvíc rozesmálo to, že dotyčný docent netuší jak jsou vybavené sanitky u nás, když považuje holandskou sanitku s výbavou pro resuscitaci za lepší než ty naše |
Astrit |
27.10.2008 11:37:51
Můžeš být prosím tě konkrétní? Co z toho článku, co psal dr. Pořízek, je blud? Ale zkus být přesná, ráda se poučím Víš, rodila jsem jen dvakrát...
|
27.10.2008 11:02:13
Hele, Astrid, nechci ti brát tvoji víru v dr. Pařízka coby autora odborných textů pro rodiče... ale konkrétně tento dotyčný v době, kdy svou knihu pro maminky psal a postupně publikoval na netu, se čile inspiroval třeba na mých tehdejších stránkách pro těhule, odkud mi kradl texty Samozřejmě, ty názorově neutrální Tak teď nevím - ty moje texty na mých stránkách vypovídací hodnotu neměly, ptž nejsem lékař... a tytéž texty na porodnici.cz už hodnotu měly, ptž byly podepsané dr. Pařízkem? Zajímavá logika
MMCH to Holandsko se na "pravou míru" neuvedlo. Erzety samozřejmě jezdí i u nás. A co mám informace přímo z Holandska, tak i tam jezdí zpravidla běžné erzety, tedy nijak extra vybavené, i když to samozřejmě záleží na konkrétní oblasti, někde jsou sanity i třeba s inkubátory, někde ne. |
MarkétaP + 4 dcerky |
27.10.2008 10:47:34
Milado, promiň, jsem teď trochu mimo, narážíš na na nejakou aféru s citací v rozhlase? A jinak jsi mi nasadila brouka do hlavy, pročetla jsem si homebirth v anglické wiki a porod v české a mám chuť tu českou rozšířit - aby bylo co citovat To by bylo panečku PR!
|
Milada. |
27.10.2008 10:44:35
Markéto,
jojo, co když to proboha někdo uslyší třeba v RADIU? Ale uznej, že otrocký výklad Wiki není přece nic špatnýho! Třeba se pak sejde Rada, na který se to pěkně probere a výsledek je jasný, tj. nejlepším řešením je ty živly umlčet a RADIO zakázat. Pak jedině může mít takový otitulovaný expert klidné spaní |
MarkétaP + 4 dcerky |
27.10.2008 10:35:28
Jejda, Milado, nestraš a nemluv o wiki moc nahlas, co když to nějaký otitulovaný expert uslyší :)))
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.