Milada. |
22.10.2008 18:34:40
ANNAHAM,
pokud je Vaší dceři více jak 18 let, tak Vy jí nemáte právo NIKAM brát násilím. Ani do porodnice ne. Ona čeká SVÉ dítě, ona má tedy právo rodit tak jak a kde chce. Že zrovna chce rodit v porodnici a Vy jí to schvalujete je náhoda. |
*Niki* |
22.10.2008 16:10:57
já také považuju sebevraždu za volbu toho kterého člověka a respektuju to. Ale ano, pokud by někdo chtěl skákat pod auto přede mnou a mýma dětma, pokusím se mu v tom zabránit. Nikoliv proto, že bych s tím nesouhlasila (ostatně nemám co souhlasit či nesouhlasit se svobodnou volbou někoho jiného), ale proto, že je to má zákonná povinnost. Ale jak to souvisí s porodem doma? Psát opět o srovnatelném riziku nemá smysl, protože to nečteš. Přeji co nejméně rizikové porody, ať už rodíš kdekoliv
|
Lenelka |
22.10.2008 15:54:23
Annaham, treba ja povazuji sebevrazdu za svobodnou volbu, opravdu nevidim duvod nekomu v ni branit.
Ale sebevrazda nema nic spolecneho s planovanym porodem doma. Takhle muze uvazovat jen osoba, ktera o tom zhola nic nevi... |
ANNAHAM |
22.10.2008 15:47:53
Co to má společného s plnoletostí? Omlouvám se, jestli jsem se nevyjádřila dost srozumitelně, takže znovu: považuji svobodu za každou cenu za nesmysl. Vy,když půjdete okolo PLNOLETÉHO sebevraha, který se chystá skočit pod auto, tak proti tomu nic neuděláte, protože je to jeho SVOBODNÉ rozhodnutí a on je PLNOLETÝ?
|
22.10.2008 14:45:22
Ahoj Johanko,
jsi statečná žena. Já také musím bojovat. Mám postižené všechny čtyři končetiny a studuju roční přípravku na LF. Je to v budově, která nemá výtah, takže za pomoci táty nebo paní asistentky schody vyšlapu. Někdy jsem z toho udýchaná a svaly už mě neposlouchají. Pak se čtyři hodiny věnuji některé z přírodních věd a čeká mě cesta dolů. Během vyučování nemáme moc přestávek, takže se sotva stačím najíst. Jsem unavená, ale spokojená. Předtím jsem studovala speciální pedagogiku, která byla mnohem jednodušší, ale neuspokojovala mě. Teď jsem spokojená a neměnila bych. Šárka |
22.10.2008 14:42:07
Ahoj Johanko,
jsi statečná žena. Já také musím bojovat. Mám postižené všechny čtyři končetiny a studuju roční přípravku na LF. Je to v budově, která nemá výtah, takže za pomoci táty nebo paní asistentky schody vyšlapu. Někdy jsem z toho udýchaná a svaly už mě neposlouchají. Pak se čtyři hodiny věnuji některé z přírodních věd a čeká mě cesta dolů. Během vyučování nemáme moc přestávek, takže se sotva stačím najíst. Jsem unavená, ale spokojená. Předtím jsem studovala speciální pedagogiku, která byla mnohem jednodušší, ale neuspokojovala mě. Teď jsem spokojená a neměnila bych. Šárka |
Gabriela, bezdětná | (IP adresa 86.63.204.28) |
• |
22.10.2008 12:12:20
No jo, to je tedy názor...
|
irena, 4 děti | (IP adresa 90.178.32.1) |
• |
22.10.2008 11:15:39
Sice jsem se zařekla, že už o domácích porodech nebudu mluvit ani psát, ale zase mi to nedá. Tak tedy: neexistuje JEDINÝ důkaz, prokazující, že porody v termínu mimo nemocnice u fyziologického těhotenství jsou nebezpečné pro dítě nebo pro matku! Naopak dosud provedené prospektivní studie na velkém vzorku žen jasně dokazují, že takový porod je bezpečný a nepřináší žádná rizika navíc. Podle mne nikdo nemá žádné právo nutit ženu rodit v nemocnici, když nechce a nejsou pro takový porod jasné lékařské indikace a platí to i naopak. Nikdo nemá žádné právo nutit ženu rodit doma, když nechce.
|
Milada. |
22.10.2008 10:04:03
ANNAHAM,
a Vaše dcera ještě není plnoletá, že byste ji rvala do porodnice násilím? |
ANNAHAM |
22.10.2008 9:58:06
Kamilo, gratuluji Vám ke schopnosti objektivního a střízlivého úsudku, racionálního myšlení a vůbec k náhledu na problém. I vaše tolerance je obdivuhodná, takovou já nemám. Myslím si, že každá svoboda má mít své hranice. Stejně jako bych násilím zabránila sebevrahovi v uskutečnění jeho svobodného rozhodnutí vzít si život, tak bych se snažila pro každou rodičku eliminovat rizika, která mohou vzniknout při porodu a tudíž bych jí zajistila lékařskou péči.Moje dcera teď čeká druhé dítě a kdyby jí náhodou napadlo ( jako že jí to naštěstí nenapadá), že bude rodit doma, tak jí do porodnice dostanu třeba násilím.Svoboba - nesvoboda, život je cennější.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.