zuzini |
21.10.2008 23:05:09
Probůh Astrid, tiše čtu a už mi to nedá. Četla jsi studie, na které tě tady odkazovaly? Asi ne co? A co to s prominutím meleš o zhrzených matkách a žalobách? To jsou mi řeči.
Zajímá mě jedno, řekla Ti švagrová, která tvrdí, že v Holandsku je před každým domem sanita, proč taková hypoxie nebo masívní krvácení vznikne? |
Tvoje horší já |
21.10.2008 16:15:27
Mně se chtělo spát po druhém porodu, ale to proto, že asi dvě hodiny před narozením dcery mi vnutili jakýsi velmi velmi silný prášek na spaní, s tím, že mám spát a neotravovat.
Jinak spíš souhlasím s tím, že po porodu se usnout nedá, člověk je ve zvláštním stavu euforie, který klidnému odpočinku brání. |
*Niki* |
21.10.2008 16:07:25
Jinak aby nedošlo k mýlce - všechny porody bolely stejně (jen jinak dlouho) a i jsem byla šitá (jen 2x nástřih a naposled natržení - nebe a dudy). Jen vše to kolem, přirozený porod je jako droga, kdybych zvládla 4 děti, chci to znovu!
|
*Niki* |
21.10.2008 16:03:48
Anaham, ani nevím. Snad že vše bylo tak nějak samozřejmé, kontinuální, ani na vteřinu se nic nepřerušilo. Maličká byla ve mě a najednou u mě, vše od začátku porodu plynulo dle nás a našeho tempa, nikdo po mě nic nechtěl a manžel i porodní asistentka mě jen pozorovali, zda něco nechci a i když jsem byla vyčerpaná (už noc před tím mi poslíčky moc nedovolily spát), nezamhouřila jsem oka, pořád ji líbala a čuchala si k ní (nemyli jsme ji 2 týdny) a nemohla se dočkat, až se probudí kluci a budeme všichni spolu. Potvory, spali o hodinu déle než obvykle
Já v nemocnici trošku somatizuju, projdu vrátnicí a už je mi hůře... takže po porodu mi bylo hůře i v porodnici - zvlášť když tě položí do nemocniční postele, moje podvědomí na to reaguje a vyšle tělu signál a já se stávám pacientkou |
MSteflova |
21.10.2008 15:56:52
Annaham, u mě se ten pocit závratného štěstí dostavil u druhého porodu, kde se mnou jednali lidsky a respektovali má přání. Až mě překvapilo, jak silné emoce jsem prožívala, když mi po porodu položili synka na břicho. U prvního porodu jsem se cítila poníženě, trapně a byla jsem ráda, že to mám za sebou, a ač jsem mezitím zjistila, že mám to nejhezčí miminko, přesto jsem k němu necítila takovou vřelost, jako k tomu druhému. Je možné, že to spolu nesouvisí - a to by mohly potvrdit maminky, které to třeba také zažily, ač rodily CS. Ale dle mého názoru to mé pocity podpořilo a já jsem za to ráda .
|
21.10.2008 15:53:25
Annaham,možná tady bude ten zakopaný pes,mě přirozený porod přišel jako relativně bolestivá,nicméně úžasná a nádherná věc,kterou si nutně potřebuju aspoň ještě jednou zopakovat.
A rodila jsem v porodnici,jen jinak... |
MSteflova |
21.10.2008 15:49:45
Já se hodinu a půl po porodu ráchala ve sprše a nezabrala jsem půl dne .
|
ANNAHAM |
21.10.2008 15:43:21
A čím si to vysvětlujete, že po domácím porodu vám bylo tak dobře?
|
ANNAHAM |
21.10.2008 15:40:16
Omlouvám se za to "každá" asi jsem to moc zevšeobecnila. Jsem asi nějaká ukňouraná, nebo co. mě připadá porod jako bolestivá a nepříjemná záležitost, nemůžu si pomoct. Miminko jako odměnu jsem začala vnímat až později, když jsem se vzpamatovala.
|
Žžena |
21.10.2008 15:35:56
K důležitosti ZPŮSOBU versus VÝSLEDKU:
Pokud je VÝSLEDKEM ZPŮSOBU vedení porodu doživotní trauma (a třeba i zasunuté a "navenek se neprojevující", nějaké to poškození tam dole (špatně sešitý nástřih a pár let velkých bolestí při sexu...)... tak já tedy za "jediný podstatný výsledek porodu" to miminko nepovažuji. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.