ANNAHAM |
21.10.2008 15:34:13
Moje řeč. Já jsem rodila v zimním semestru 5. ročníku VŠ, v den porodu jsem samozřejmě byla ve škole ( abych měla co nejméně absencí a byl mi semestr uznán). Vyučující se mě přátelsky zeptal, "kdy že to má být" - bodejť by se neptal, když jsem vypadala jak balón. Když jsem popravdě odpověděla, že dneska, tak mě poslal okamžitě domů a ještě mi k tomu dal doprovod. Byl to rozumnej chlap. Řekl, že snad není třeba, abych se dopouštěla takových extrémů, teď že není důležitá moje přítomnost ve škole, ale abych měla pohodlí a klid. Porodila jsem druhý den. Za 3 týdny jsem u něho byla na zkoušce a všechno bylo OK. Byl ten 5. ročník hektický, ale za pomoci maminky a manžela jsem ho zvládla. Ačkoliv bylo moje mateřství neplánované, jsem šťastná, že dceru mám a máme se moc rády. Dnes je jí 32 let a sama čeká druhé dítě. Už se těším na své druhé vnouče, které se má narodit měsíc před její (už druhou) promocí.
|
*Niki* |
21.10.2008 15:32:54
Taky taky... po žádném porodu se mi spát nechtělo a první noc jsem nespala. V nemocnici jsem byla zbitá dost, po domácím bych tancovala a PA mě musela téměř nutit si lehnout s miminkem, já bych tancovala i s ním
|
Oggová |
21.10.2008 15:30:01
Hm, myslím, že to tak, jak se domníváš, není. Pocit bezmezného štěstí se dostavil pokaždé, už během porodu jsem ho cítila. A unavená jsem byla, to jo, ale spát se mi nechtělo a domů bych šla nejraději hned.
A nemohu souhlasit s tím, že není důležitý způsob, ale výsledek. Podle mě je důležité oboje. Rodila jsem v porodnici(4x). Pochopte vy, odpůrci porodů mimo porodnice, že jsou ženy, které to mají jinak...ony vás nenutí rodit doma a v porodních domech. Jen chtějí mít možnost volby. To je vše. |
21.10.2008 15:25:31
Tak nevím...asi nebudu rodička,ale po žádném z porodů se mi nechtělo "jen spát",chtělo se mi tulit se k miminku,byla jsem nadupaná adrenalinem a serotoninem,že spánek byl to poslední,na co jsem myslela...první bylo moje dítě...
A kupodivu,po lékařském porodu jsem byla ubitá na krvavou placku,ale spát se mi nechtělo...po alternativních porodech jsem hned chodila a i bych tancovala,byla jsem spokojená a šťastná,ne ospalá... Nepiš KAŽDÁ,ANI SKORO KAŽDÁ,já znám zase spousty těch,které to cítí a cítily jinak |
ANNAHAM |
21.10.2008 15:17:36
Nesmutněte, buďte šťastná, že vám doktoři pomohli přivést na svět vaše děti. Ona je to dnes taková móda s těmi domácími porody. Důležitý je výsledek a ne způsob porodu. A mezi námi, ono člověku po porodu není zrovna do tance, takže je nejlepší spát a nabírat síly. Třeba u mě se po žádném porodu nedostavil onen pocit závratného štěstí, o kterém se dnes tak často mluví. Po pravdě řečeno se domnívám, že snad každá rodička, poté, co je ujištěna, že je dítě v pořádku, je šťastná, že to má za sebou a chce spát. Teprve pozvolna se začne vzpamatovávat a "seznamovat se" s tím malým tvorečkem a milovat ho.
|
MSteflova |
21.10.2008 15:07:55
Astrit, ale právě ta hypoxie plodu může být způsobena špatně vedeným porodem. Např. epidurál podaný v nepravou chvíli může porod zpomalit až zastavit, také jiné zásahy do porodu mohou způsobit to samé.
|
ANNAHAM |
21.10.2008 14:58:21
Právě tyhle lehké a optimistické články způsobují, že mnohé rodičky si představují porod jako snadnou a nekomplikovanou záležitost, kterou zvládnou samy. A v tom je velké nebezpečí. Mohou mít štěstí, ale taky mohou ohrozit sebe i dítě. A je to naprosto zbytečné. A asi tady nějaké to riziko a nebezpečí opravdu je, proč by jinak vůbec byly porodnice a porodníci, nemyslíte? A zaplaťpánbůh že je máme. Sama jsem v porodnici přivedla na svět dvě děti a lékařům i sestrám děkuji za pomoc, i když to byly porody nekomplikované.Uráží mě, když autorka článku o nich mluví s despektem a bojí se, aby se nedostala na porodní sál. Podle ní je v pořádku v porodních bolestech řídit auto a pak porodit někde v koutě pouze za přítomnosti kamarádek. Brrrr, to ne. Ale blahopřeju jí, že i přes její hazardérství všechno dobře dopadlo.
|
21.10.2008 13:10:31
Také jsem si přečetla celý článek bez dechu a musim ihned reagovat. Mám dva syny dost brzy za sebou (23. a 4.měsíce), oba porody v porovnání s většinou příběhů lehké a krátké(cca za dvě hodiny od prvních kontrakcí byly kluci na světě). Podle lékařů "překotné". A i kdybych rodila šesté dítě nikdy bych nerodila jinde než v porodnici. Prostě na ty doktorky (měla jsem na ně stěstí) a ostatní personál podvědomě hodim část zodpovědnosti a všechen "strach" ze mě spadne. Neberu porod v nemocnici jako operaci ,ale jako usnadnění něčeho tak přirozeného jako je porod. Asi můj názor ovlivnilo také to že jsem rodila v nové Plzeňské porodnici, personál byl loajální, vše bylo jednoduché, naprostá volnost. Velice mě pomohla přítomnost otce u porodu. Nechtěla bych rodit českých porodnicích před rokem 1989, ale ani doma. Je to můj názor a nikomu ho nevnucuji. Nicméně paní Johanku obdivuji. Michaela
|
kopidlno |
21.10.2008 11:30:11
A Ariel opravdu vypere dočista doběla úplně všechny skvrny
|
21.10.2008 11:17:18
No tak tyhle filmecky jsem shlidla v cekarne u sve gyndr taky...treba tam pan dr rikal, ze s epiduralem uz to ani neni porod, ze je to prochazka ruzovou zahradou a tak...sama "pravda" tam padala
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.