21.10.2008 11:14:22
Astrit, jj, z reklamy se dá načerpat spousta důležitých informací
|
21.10.2008 11:13:55
Astrit, co na to říci. A promlouvají lékaři z obrazovky o tom, jak naložit se ženami, které porodily dítě v porodnici a dítě jim zemřelo nebo se narodilo postižené? O tom, že porod doma není trestný víš?
|
21.10.2008 11:10:56
Astrit, není potřeba studovat medicínu, stačí umět číst. Nevím jestli jsem něčím nabušená, ale rozhodně se dá snáze uvažovat racionálněji pokud mám o problému něco pozjišťováno, než když si žiju v nějakých dojmech.
Myslím, že jsem chytrá tak nějak normálně, a rozhodně si nemyslím, že se mi nemůže nic stát, právě naopak. Jsem si velmi dobře vědoma toho, že něco se může přihodit doma, stejně jako v porodnici. Nikomu neříkám, že je hlupák nezodpovědný pohodlný a hamižný, protože chce rodit v porodnici, namísto toho, aby si sehnal a zaplatil vlastní PA. Jsem pro to, ať si každý rodí podle svého nejlepšího vědomí, na místě kde se cítí bezpečně, a ať mají všichni rovné podmínky a konečně vznikne systém péče, který bude jako standardní součást nabídky obsahovat také péči PA v těhotenství a u porodu, včetně porodu doma. |
Astrit |
21.10.2008 11:06:52
U nás na gyndě je taková ta televizní obrazovka, ze které promlouvají lékaři k čekajícím pacientkám. Dozvěděla jsem se, že soudy řeší i případy matek, které rodily doma a dítě jim zemřelo nebo se narodilo postižené.
|
Mlada |
21.10.2008 11:06:00
Já bych spíš řekla, že Vrtulka tak nějak chápe, co se může stát. Dokonce bych řekla, že přijmout, co všechno se může stát, je jedním z předpokladů pro porod doma. -- Oprava je to jedním z předpokladů pro porod. Protože i v nemocnici se může stát ledacos.
|
Astrit |
21.10.2008 11:02:34
Vrtulko, máš pravdu, dám se na medicínu ať s tebou můžu diskutovat. Jsi tak nabušená daty a tvrdými fakty, že ztrácíš schopnost racionálně uvažovat. Myslíš si jak nejsi chytrá a na vše připravená, tobě se přece nemůže nic stát. Opravdu nemá cenu debatit, je to o ničem. Ty si myslíš svoje, já taky.
|
21.10.2008 10:36:37
Nevím jestli je doba zlá, to je asi přijde na to z které strany na to člověk kouká.
Ale, zkus si nejdřív zjistit co dělá dula a co dělá PA. Potom se podívěj na ceník v porodním domě u čápa, tam sjou ceny i za poradny. Myslíš, že lékaři dělají poradny a vyšetření zadarmo jen pro dobrý pocit z práce? Ona ani PA nežije ze vzduchu a ušlechtilých myšlenek, jen nedostává peníze od zdravotních pojišťoven, ale přímo od klientek. A ty klientky si samozřejmě platí zdravotní pojištění stejně jako všichni ostatní, zvláštní, že. |
21.10.2008 10:29:43
Astrit- s jakou pravděpodobností se takové vyskytuje u porodů doma a v nemocnici? Je v nemocnici zachráněno sto procent žen?
Nikdy jsem netvrdila, že za vše může lékař, na to zase pozor. Tvrdím, že za spoustu komplikací při lékařsky vedeném porodu mohou zákroky prováděné rutinně bez opodstatnění. Hypoxie plodu- pokus se dovzdělat, hypoxie plodu se dá zjistit i jinými metodami než KTG, a dokonce jsou výhodnější, jen se to holt musí umět. To že dítě uvízně v porodních cestách ještě neznamená, že je bez kyslíku. Za jak dlouho mají u švagrové nachystaný sál včetně lékařů k provedení akutní sekce? Za pár vteřin? Prosím podpoř svůj osobní názor na pohodlné domarodky podceňující rizika také nějakými tvrdými daty. On totiž zatím nikdo nedokázal, že plánovaný porod doma s PA je méně bezpečný než porodnici. Zbytek dtto, zkus si nejdřív zjistit alespoň základní informace, a potom posuzuj něčí zodpovědnost. |
Mlada |
21.10.2008 10:28:44
Pleteš si PA a dulu, mezi nimi je dost rozdíl.
Obvyklá cena za porod a poporodní návštěvy je asi 8000 Kč, ceník lze najít např. na stránkách porodního domu u Čápa. |
Lenelka |
21.10.2008 10:25:32
Dula nepecuje o maminku celych devet mesicu...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.