| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V jedné porodnici…

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 694 [Dalších 584 >>]
Veronika@
14.2.2009 11:42:17
..) nikdy se nezajímejte o to, proč je lékař v pracovní době na internetu, neb
1. bude vyhrožovat trestním oznámením
2. zveřejní email, který nebyl určen jemu a to i s plnou emailovou adresou, čímž poruší listovní tajemství, ale on může, neb je lékař..

Podle tebe a tvých kamarádek, je normální,, zajímat se", co dělá lékař v pracovní době na netu?
Neříká se tomu bonzování šéfům? Nedělo se to hodně před 89?
Já nevím, že ti to není trapný.Pochopila jsem tvé povolání i jaké máš vzdělání a divím se ti, opravdu ti to udělalo dobře?
Zveřejnil právě ten mail, který některá z vás poslala jeho nadřízenému, udělala bych totéž.
huhu, holky 6 a 4, 29tt
(IP adresa 213.192.13.122)
  • 
14.2.2009 11:34:01
frido, to bude patrne nedorozumeni. My se urcite nepereme za nejake totalitni zachazeni, my jenom mame jine zkusenosti z porodnic. Kupodivu dobre ;-).

A jsem si jista, ze pribeh vzdycky zni tak jak ho kdo podava. Verim tomu, ze kdyby to popisovala vrchni nebo ten lekar, vyznelo by to uplne jinak ;-).
14.2.2009 11:00:55
Já jsem rodila třikrát, pokaždé v jiné porodnici, a bylo to trauma, zejména ty dva první porody v Ostravě. Sestry se chovaly arogantně a jízlivě. Děti se přinášly do pokoje kde nás bylo osum, byla na to vyhrazena velmi krátká doba, a když dítě spalo, mělo smůlu. Moje dcera bohužel vždy spala, sestra ji budila tak, že pomocí svých dlouhých nehtů ji uhodila do krku, do hrdla. Dítě se okamžitě s křikem probudilo. Dnes má problémy se štítnou žlázou (ale to s tím asi nesouvisí). Velké kusy placenty odešly, až když jsem byla už doma.Byla mi také nabídnuta sterilizace po druhém dítěti- sestra však toto slovo nepoužila, zeptala se, jestli nechci nechat podvázat vejcovody.
Nevím podle jakého klíče si vybíraly matky, kterým toto nabízely. Já jsem si ale řekla " když ses mohla narodit ty, proč bych nemohla mít děti já". Doufám a věřím, že přístup k lidem se dnes už změnil, ale stále je zřejmě co zlepšovat.

14.2.2009 9:43:07
Jako budoucí klientka se samozřejmě může starat o to v jakém prostředí bude rodit,ale asi by bylo vhodnější zařídit si to s dostatečným předstihem a s malinko jiným přístupem
14.2.2009 9:22:44
A stejně tak by si bez ní nejen uprdly ale třeba by se bez ní i poto kdyby autorka zvolila trochu milejší taktiku.A popravdě,asi by vrchní i po telefonu zařídila jiný termín,ovšem otázka já jakým způsobem autorka jednala hned po tom co ji sdělila že to v určitý termín nejde.Začínám mít dojem že pani trošku přehání,soudě podle článku a komentářů...ale o tom můžeme také jen polemizovat;)
14.2.2009 9:14:21
Nebo je sice milá duše se srdcem ze zlata, akorát pěkně důsledná;) nebo třeba také mají špatnou zkušenost či cokoliv jiného:-D
14.2.2009 8:57:38
No,mám pocit že na porod a věci kolem něj jsou víc zvyklí víc než na sebelítostívou těhu která tam chodí a ptá se na to jestli tam je někdo kdo se nebojí svého nadřízeného.Řekla bych navíc,že kdyby chtěla,určitě by se dohodla na jiném,INDIVIDUÁLNÍM termínu.
14.2.2009 8:37:40
Njn,jenže nemocnice bohužel není prodejna.Tam se holt zabývají zdravím a životy jiných lidí.Oni by asi mohli jít ptát se jiných či ji vzít na prohlídku,jenže by se taky mohlo stát že by byl nějaký problém a oni nebyli někde včas.V takovém případě by to mohlo být i na trestní oznámení,kdyby šlo o něco vážného,protože neuposlechly rozkaz vrchní sestry.Jistě,stát se to mohlo a nemuselo,ale upřímně,já bych si to asi na triko nevzala.Mohla se dohodnout třeba na další den,při troše snahy by se to myslím dalo
14.2.2009 8:12:00
Oba dva dělají něco jiného. Každopádně sestry tam jsou většinou od toho aby dělali takové ty technické věci,vrchní sestry zpravidla tyto technické záležitostí organizují aby to tam nějak fungovalo. Protože doktoři a primáři mají na starosti zase něco jiného a dělat to jinak zkrátka není možné.Vrchní mimo jiné organizují prohlídky,kurzy atd.,ne primář,takže pokud chci jít na prohlídku zařazení,mám to také zařizovat skrz osobu které tato práce přísluší,ne se to snažit "očurat" přes někoho jiného
14.2.2009 8:00:58
Zdravý úsudek tedy moc nemáte. Kdyby ano, zdravě by jste usoudila že chodit po nemocnici a ptát se sestřiček jestli se bojí vrchní je trochu divné...Vrchní je nadřízená,takže je normální že personál respektuje to co řekne. Ono by se pak třeba mohlo stát, že až třeba budete rodit Vy,personál si od Vás odskočí s tím,že jiná těhu chce na prohlídku a nezajímá jí že něco nejde zrovna nejde.Stejně jako Vás to nemusí zajímat ani personál porodnice.Slušnost ano,ale musí být oboustranná
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 694 [Dalších 584 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.