| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V jedné porodnici…

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 694 [Dalších 664 >>]
cizinka1
16.2.2009 8:49:41
No vida, Libiku, ja vcera padla drive.

No tak jo, omluvme ty zdravotni pracovniky, vzdyt jsou to blbeckove, kteri nerozumi vysvetleni, ze pani se domluvila s zastupcem sefa oddeleni. Sestricka zrejme ani nevedela, kdo je dr. XY.

Nabizejici se otazku, jestli v tehle instituci vubec da verit jakymkoliv slibum: treba ohledne porodniho planu, metody vedeni porodu a t.d. Vzdyt jsou to pravdepodobne idioti, kteri ani nepochopi kdo a co a proc slibil. Nevim proc pak chodit rodit do nemocnici, kde pracuje takovy intelektualni vykvet naroda, ktery je nesvepravny a neobvinitelny....~d~
16.2.2009 8:25:03
Naposledy jsem rodila před 14ti lety. Tehdy žádné prohlídky sálu neexistovaly, nemohly jsme si ani moc vybírat nemocnici. Rodila jsem v nemocnici s nejhorší pověstí v kraji a byla jsem velmi spokojená, ale bylo to díky mě, ne díky sestrám, které byly velmi nepříjemné a nechtěly mi ani děti po porodu ukázat, prý až budou mít čas.
Dnes bych postupovala jinak, kde Vám nedají kompletní informace, jak to u nich chodí, kdy se můžete přijet podívat apod., tam nejezděte, vždyť si můžete vybrat.
16.2.2009 0:49:04
První sestra zřejmě nebyla takovej brian jako ty, Cizinko, takže jí to nedošlo, druhá to koupila vyloženě nevinně (tam nezazněla ani hláška o doktoru XY),.... ale já fakt musím jít spát~j~, pa
cizinka1
16.2.2009 0:42:45
Libiku, aby clovek byl krajne sprosty, nemusi zrovna sproste mluvit. Prvni sestra jednala vylozene nemozne, kdyz se dozvedela, ze pani je domluvena s zastupcem primare, a nesnazila se situaci resit. Vymluva na pravidlo, kdyz pani predklada argument, ze je domluvena na vyjimku, je vymluva zcestna a nepatricna. O druhe a treti sestre plati totez. Dokturek se svym komentarem cele situaci nasadil tresnicku.

Poslat nekoho domu bez omluvy v situaci, kdyz chyba byla na strane instituce, resp. jedince, tu instituci reprezentujiciho, je take zvule moci. A ta instituce tu moc evidentne ma, protoze ma monopol pro poskytovani sluzeb a ma velice nenarocnou klientelu, ktera akceptuje jakekoliv projevy personalu.

Ja stale doufam, ze to ma smysl.

16.2.2009 0:30:20
Vypjatou situaci vypjala sama klientka, takže kdyby labilní těhotná nakopla policajta a on jí jednu vrazil, můžeme mluvit o podobném příkladu. V článku nedošlo ani ke slovnímu násilí ze strany personálu. Divím se, že zrovna ty devalvuješ nebezpečí skutečné zvůle moci do té míry, že jsi schopna toto srovnávat.

Větička o vrchní sestře je fakt vypečená, do jednoho úchylného českého seriálu jak dělaná.

Nemá to cenu, dobrou noc.
Zuzka, dvě děti
(IP adresa 89.103.228.111)
  • 
16.2.2009 0:29:53
ale přijde mi, proč z toho dělat takovou vědu? Myslím si, že autorka článku se zbytečně stresuje takovými věcmi apropo představte si sebe v roli těch sester a doktorů. Ačkoli vy si myslíte, že jste pro ně jedna jediná, jste jen jedna z tisíce, které tam ošetří každý rok. Takže přeji více nervů a šťastný porod, věřte mi, že pokud budete mít ještě další dítě, už tak nadupaná informacemi nebudete a ani nebudete potřebovat být.
cizinka1
16.2.2009 0:16:51
Libiku,

Jo, a co se tyka toho platu: no na vychodoevropskych uni byvam take mizerne placena, tam ty penize opravdu jsou tabulkove statni. Ale jsou jine veci ktere zavazuji vice nez plat: a to vlastni dustojnost a prestiz instituce. Studenti ani pacienti nemusi doplacet za to, ze nekteri kolegove jsou trochu mimo, a slibuji veci, ktere sami nejsou schopni realizovat.
cizinka1
16.2.2009 0:12:03
Nikoliv, to porovnani sedi. Tvrdis, ze autorka nemela psat clanek, kdyz se nedustojne ztrapnila a podlehla emocem. Podle stejne logiky by nemel se stezovat nikdo, kdo nejakym zpusobem ve vypete situaci projevil slabost. A to je hloupost.
cizinka1
16.2.2009 0:08:53
Libiku, ja ten clanek cetla. A vsimla jsem si, ze pani opakovala stejne zdeleni: ze vysoky reprezentant oddeleni ji slibil sluzbu. Ze emocne jeji jednani eskalovalo - no je to veci temperamentu.

Je zajimavy, ale moje zkusenosti se zdravotnictvim tohoto regionu veli volit jinou strategii nez klidna argumentace: a to krajni arogance (kdyz jsem videla poprve sveho manzele v akci v detske nemocnici, myslela jsem, ze po tom vsem, co rekl, nas staroceskym zpusobem defenstruji - a ejhle, vyhovely, cha cha).

Proc te drazdi otazka "kdo se neboji vrchni sestry?" Je sice ostrejsi, ale vzhledem k situaci trefna. Prece ta byla neustale pouzivana jako zcela irelevantni odpoved na argument autorky...
16.2.2009 0:01:11
příměr s člověkem, kterého mlátí policajti, si přehnala.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 694 [Dalších 664 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.