| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V jedné porodnici…

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 694 [Dalších 654 >>]
15.2.2009 23:59:28
Cizinko, přečti si jak to bylo rp. jak to paní podává.
Slzela až poté, co "trochu jedovatě" a "značně naštvaně" byla vtipná jak rádio.~;)

Kdyby se to stalo mně, vsadím se, že také uspěji. Já bych se skamarádila, ty by ses dovolala klidnou argumentací svého práva.

Jestliže budu někde sloužit v provozu, kde je nedostatek sil mé kvalifikace, kde jsem placena státem a šéf je nejednoznačný, musela bych být opravdu v mimořádné existenciální náladičce, abych paní, která na mě zostra nastoupí s laskavým úsměvem řekla: "jistěže se bojím víc vás než vrchní sestry, pojďte, prosím, tudy, madam"

Mně se zdá, že ve své demagogii svůj lidský přístup poněkud odlidšťujete a jdete a priori do války~;)
cizinka1
15.2.2009 23:42:14
Libiku, a co konkretne je nedustojneho opakovane se dozadovat slibene sluzby?

A proc hormonalni podraz prikazuje mlcet? Je clovek, ktery kricel, kdyz ho policajt mlatil, zahanben tak, zeby nemel se jiz ozvat? Nebo mela podle tebe autorka zatajit fakt, ze se rozbrecela pri opakovanem odmitnutim slibene prohlidky porodniho boxu? A to proc?
cizinka1
15.2.2009 23:36:58
Libiku, ale kdyz zklapnes a odejdes, znamena to, ze mas same horke zkusenosti s podobnym jednanim. Ja bych neodesla ne abych udelala scenu, ale spise v nadeji, ze se stalo nedorozumeni, ze jsem narazila na nejakeho nespravneho jedince. Bych opakovala, jako autorka, ze dulezite zvire mi sluzbu slibilo, trvala na tom, aby sestry o to se zeptaly, a vysvetlily, jak je to mozny, ze mi bylo slibeno neco, co neplati.

Kdyz ty slzy ti pripadaji jako "scena" pro ulevu - ja je vidim jen jako podraz tehotenskych hormonu, a za nimi celkem racionalni jednani cloveka, ktery jeste ma duveru, ze nemocnice je prece solidni instituce.
15.2.2009 23:32:37
Cizinko, prosta vší xenofobie k těm, co nerozumí česky, já nezpochybňuji porušení klientského přístupu ze strany porodnice, ale chování člověka. Obecně.

Na poště. U řezníka. Na hřbitově. V tramvaji. V parlamentu. V porodnici.(s vyjímkou porodu, k němuž mám respekt).

Labilní můžu být z různých fyziologických příčin, pokud ale nejsem zbavena svéprávnosti, chovám se slušně a důstojně. Nevyjde-li mně to, zastydím se a zalezu do nory a nepíšu o tom články, jak mě nerespektují.

cizinka1
15.2.2009 23:25:19
Libiku,

Opakuji ti jiz po druhe (s velkou trpelivosti pro ctenarsky nenadanou), ze autorcin narok nespociva v brichu, ani v labilite, ale v klientskem vztahu k instituci, ktera poskytuje sluzby, kterou si domluvala. Reprezentant teto instituci ji sluzbu slibil, ze k tomu nebyl kompetentni neni jeji problem, ale vnitrnich vztahu dotycne instituce.
Limai
15.2.2009 23:17:32
jestli sis nevšimla v článku autorky,tak prohlídku sálu povolil zástupce primáře a ten je služebně nad vrchní sestrou.Takže v tu chvíli jeho slovo bylo platné i pro sestry,jesliže vrchní sestra přítomna nebyla.
Grainne
15.2.2009 23:13:27
Libik, účel článku jsi patrně vystihla a ...
mně by fakt zajímalo, kde to tam, kde bych eventuelně mohla chtít porodit, vázne. Na strašlivé vrchní sestře, které se všichni bojí, na roztržitém zástupci primáře, který cosi slíbil vyjednat a nevyjednal...
Taky bych to chtěla vědět.
To bych pak mohla mít jakožto hormony rozhozená rodička i blbej pocit, že hrůzostrašná vrchní se na mně vrhne v průběhu porodu, nebo po porodu, nebo že roztržitý lékař tu, či onde zapomene tampón...

Zkrátka je to porodnice, kde péče není jako na drátkách a jak si můžu být jistá, že splní i jiné sliby?
15.2.2009 23:08:25
Jo a Cizinko, ty jako emancipovaná vzdělaná cizinka cestou svými rovnoběžkami skutečně očekáváš a nárokuješ to, že tě někdo bude tolerovat excesy pokud máš břich pod nos? No vida, loni by sis na českém nádraží nenechala poponést kufr od chlapa. ~;)
15.2.2009 23:06:31
Pokud někdo nedodrží slib (takto kostrbatě daný), pomyslím si něco o zadeli a odejdu rodit do paďous. Mé ego nijak nepozdvihne, udělám-li 5-7 scének. Můžu napsat svižný fejetonek o údajně vstřícné porodnici, můžu se v klidu obrátit na ředitele, primáře, místní i národní tisk, na HaM i na WHO. Budu se zkrátka chovat jako civilizovaný člověk.

Jestliže byl tento článek svědectvím o porodnictví u nás rp. o nerespektu k porodu, jak se mě snažíte naznačit, tak to je pak už možný všechno interpretovat jako nerespekt k porodu.

Nikde jsem neřekla, že paní měla sklapnout housle a vyčkat porodu v této porodnici.
15.2.2009 23:00:05
V mně se ta drzost bere tam, kde se očekává názor na problém.
Problémem je to, že paní volala do porodnice, řekli jí, že dneska ne, pak jí někdo řekl, že jo, aniž by to zařídil a paní vyhulákala 3 lidi, zhroutila se v pláči a když to měla dotáhnout a kouknout se na ten sálek, když jí o to tak beželo(nikoliv o svůj mus), vypekla se na to.
Hodnotím to jako veřejnou prezentaci sdělení o "úkoru", ne jako chování konkrétní ženy, pokud bych byla u toho, tak jí pochopitelně neřeknu "nemachrujte, dámo", protože já se k lidem chovám slušně. I k těm, kteří mi tvrdí, že mi nemůžou ukázat porodní box, protože tam není osoba k té činnosti určená.
Konspirace o tom, že si ségry takto připravují půdu pro to, aby rodičku následně na sále znásilnily, je zajímavá.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 694 [Dalších 654 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.