13.2.2009 12:59:50
Grainne, už jsem to tu někde psala - sestra s lékařem mezi sebou nemají žádnou nadřazenost nebo podřazenost - sestra je podřízená staniční sestře - ta vrchní sestře - ta hlavní sestře.... Lékař je podřízen primáři.....
Samozřejmě, že primář odpovídá za oddělení, vrchní sestra taky, každý trochu jinak. Nebo vidíš někde tu nadřazenost? |
13.2.2009 12:59:42
OK, ale tohle nebyl úplně standartní postup ... zodpovědná sestra paní řekla, že ten den mají frmol, ať nejezdí, paní volala primáři, který řekl přijeďte, ale bohužel, jak jsem pochopila, v době návštěvy tam již nebyl a sestřičky si nechtěly přidělávat problémy ... takže kdo jim to může mít za zlé? A jak píšu po několikáté, nepřijde mi, že by byly sprosté ... nehledě na to, že první, na co se paní ptala bylo, je tady někdo, kdo se nebojí vrchní sestry? to taky není právě košer, dle mého. Ale Suzann-j, pokud ty máš jiný názor, já ti ho neberu, ale každopádně, já mám taky svůj. Já prostě věřím tomu, že to nebyl z jejich strany naschvál ... prostě mají své nařízení a podle těch se řídí. Když ustoupíš jednomu, měla bys ustoupit i druhému, a to pak vlastně můžou ustupovat všem, že. Já si na špatné zacházení ze strany zdravotnického personálu stěžovat doopravdy nemůžu, takže asi tak.
|
Grainne |
13.2.2009 12:59:29
Jen tak na okraj, pořád nechápu, jaký byl problém v tom, zvednout telefon a vrchní zavolat?
Pokud se setry opravdu bojí to udělat, je každopádně něco v nepořádku a vztahy v nepořádku kdekoliv, svědčí o špatném vedení oddělení. Tenhle fakt by mě nejenom odradil, ale jako člověka, hledajícího pomoc a péči i vylekal. Narušené vztahy na pracovišti prostě ohrožují chod oddělení. Narušený chod odsdělení narušuje poskytovanou péči. |
Cimbur |
13.2.2009 12:58:35
Omlouvám se, to tam vůbec nepatřilo, malá mi zacloumala s myší. Chtěla jsem napsat, že žádný nadřízený na pracovišti být nemusí a doktor není přímým nadřízeným sestry. Samozřejmě rozhoduje v otázkách léčby a sestra s ním spolupracuje a poslouchá jeho instrukce. Ale co se týče prohlídek porodních sálů, ty jsou v kompetenci vrchní sestry, tady ani ten doktor na službě v podstatě o tom nemá co rozhodovat, i když ho ty sestřičky poslechly. A volat vrchní sestře domů - jistě, šlo by to, ale nechce autorka článku příliš?
|
zuzini |
13.2.2009 12:58:10
Nás sestra vedla na prohlídku a bylo jí celkem jedno, že právě rodí dvě ženy. Vlítla tam jak velká voda, nikoho se na nic neptala, dokonce odhrnula závěs, abychom se na rodičku podívali
|
kreditka |
13.2.2009 12:57:41
Jenže pokud k danému sortimentu, nebudeš smět nic říct kvůli zákazu nadřízeného pochybuju, že půjdeš proti němu...
|
kreditka |
13.2.2009 12:55:34
To je ale o pravomocích, já když na dílně nebudu mít co dělat, myslíš, že mě pošlou zaskočit třeba za účetní či manažera? Doktor má svou práci, vrchní sestra svou, zrovna tak uklízečka. A dotaz autorky "Je tu někdo kdo s nebojí vrchní sestry" mi přijde doooost stupidní, dovedu si představit, jakým tónem a arogancí to sestrám říkala....
|
Pestrenka |
13.2.2009 12:54:10
mila Ivčo, telefonat se
sestrou probehl rano, ona zrovna zvedla telefon... z jejiho pristupu me zarazila predevsim sebestrednost... my dojeli odpoledne... jeli byachom tam i tak, chteli kvuli ceste, budove atd,,... s porodni pokoj bych je nezadala, kdyby meli frmol... nic se tam nedelo, tak sem to zkusila, to je vse... takovy test ochoty personalu, co je na tom spatneho ? Kazdy ve clanku cte a reaguje na co chce... dobra zprava vsak je, ze primar k omluve pridal dodatek, ze pro dalsi maminky udela vse proto, aby narazily na vlidny personal-.. jdu vencit domorozene, mejte se hezky |
Srdííčko |
13.2.2009 12:53:58
Zjevně tam nikdo takový nebyl
|
Grainne |
13.2.2009 12:53:58
KlaudieS, tak nám to osvětli.
Lékař je buď nadřízený sestře, nebo je podřízený sestře, nebo je sestře naroveň. Žádnou další možnost neznám. Přinejmenším v otázce péče o pacienta si nějak nedovedu představit ani podřízenost lékaře sestře, ani rovnost. Při stlaní postelí je to možná jinak? Takže jsme u otázky, zda je žena chystající se k porodu postavena do oblasti péče o pacinta, nebo na roveň stlaní postele. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.