| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V jedné porodnici…

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 694 [Dalších 634 >>]
15.2.2009 19:53:16
Frído, férově.

Pokud by autorka přes sedm sestřiček, co ji vyslaly, narazila na jednu, co by ji vtlačila na box, hovořilo by to o respektu k rodičce rp. rozhodla by se pro tuto porodnici?
To, že tady neoslavuji chování, které odmítá akceptovat fakt, že tato porodnice je holt blbá(nevyhovuje řádem), ale je obecně nepřijatelné a nepochoppitelné, není zesměšňování.

Mně neimponuje ani vyřvávání na pošťačky(když má dotyčný pravdu), ani na úředníky(ve stejné situaci) ani na nikoho. Pokládám ho za pitomé. V tomto případě tím spíš, že je jaksi samoúčelné(když seřveš pošťačku, může ti pro klid vyhovět) Tady nebylo o co "bláznit" Opravdu si myslím, že i kdyby se tam zjevil nakonec anděl strážný, tak už na základě prvního odmítnutí byla rozhodnuta.
To divadýlko bylo navíc.

Pokud ty myslíš vážně, že je despektem k rodičce sdělení těhotné v 38 týdnu, že dnes nelze provést prohlídku porodnice....
zdravotnice porodnicodomorodka
15.2.2009 19:15:21
Libik, já Ti nevím, ve spoustě témat máš zdravě pravicový, sebevědomý názor. Nevím proč sis vybrala zrovna porody a respekt k rodičce k tomu, abys je zesměšňovala (viz. věž a biskup - nic proti nim). Prostě to vem jako fakt, že jsou ženy, které chtějí svůj proces porodu řídit a jde jim o to, aby byly neoddělené od svých novorozeňat.
15.2.2009 18:20:16
Ja, pochopitelně. Zrovna mám před porodem a hodlám si prosadit, že mi otevřou při úplňku Plzeńskou věž, pokud se tedy nebojí biskupa Radkovskýho.

Frído, pro mě ten příběh není záminkou k vášním s domarodkami. Pro mě je zásadní problém to, že těhotná má nárok na jiné normy svého chování něž někdo jinej, že se od ní nečeká slušnost ani sebereflexe, protože je dementní. Jako matku a ženu mě tento postoj vytáčí.

To, že ji nechtěj vyhovět, snad poznala před tím než se ztrapňovala, ne? Mohla si bez těch excesů klíďo zvolit jinou porodnici a napsat pěkný článek, jak na jí něvyhověli. Mohla se i ztrapnit, pro mě za ně, ale nedělat z toho vlajkovou loď ukázkové těhotenské asertivity:-© To je mi nepříjemný a to se mě týká.
zdravotnice porodnicodomorodka
15.2.2009 18:10:31
Což nevylučuje, že chtěla vidět ten box ~;). Však o to šlo, vidět box ve chvíli, kdy tam není hlava pmazaná. Trochu mi to připomíná citát z učebnice pro PA z r. 1991, který praví, že se má rodičce zabránit v tlačení, pokud ji to nutká ke tlačení, pokud není vnitřně vyšetřena.

takže, nejdřív hup na kozu a vyšetřit, co do toho, že už je třebas hlavička venku.
zdravotnice porodnicodomorodka
15.2.2009 18:08:25
Libik a pokud prosadit si své přání před porodem je zřejmě pro tebe nějaký iracionální fenomen. Pokud si šla vyzkoušet, jaké je to v této porodnici "prosadit si svoje", tak je dobře, že tam šla, takto má jenom krátký, trochu frustrující zážitek, kdyby si tak prosazovala svoje až u porodu, protože by nevyzkoušela, jaké to tam pro ni je, mohla by si odnést pěkné trauma, jako mnoho z nás zde.
Tulka
15.2.2009 17:53:55
No 14 dní před porodem už asi hlavně ten box~:-D
15.2.2009 17:51:29
Otázka je, co skutečně chtěla. Vidět box nebo si prosadit svoje.
15.2.2009 17:35:30
Problém autorky byl v tom, že se domluvila s doktorem, aby obešla vrchní. To nebylo moc taktické. Ale když už chtěla být asertivní, pomáhá se prostě se štěněcím výrazem postavit před dotyčnou osobu a tak dlouho na ni koukat jako "tak co s tím uděláte?", že to zlomí každého. Je to má osvědčená metoda, která perfektně působí zvláště na úřednické typy.
Tulka
15.2.2009 16:17:23
Blbne mi připojení,tak se omlouvám~f~
Tulka
15.2.2009 15:57:57
Pokud by se tam 2 hodiny harcovala v době dohodnutého termínu a zrovna by se všude vesele rodilo,tak by si taky porodní sál neprohlídla.Asi by to pochopila.Takhle se nerodilo,jen nebyl zrovna nikdo ochoten.Tak je její povinnost to taky pochopit,že~a~
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 694 [Dalších 634 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.