| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V jedné porodnici…

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 694 [Dalších 624 >>]
Tulka
15.2.2009 15:55:49
Pokud by se tam 2 hodiny harcovala v době dohodnutého termínu a zrovna by se všude vesele rodilo,tak by si taky porodní sál neprohlídla.Asi by to pochopila.Takhle se nerodilo,jen nebyl zrovna nikdo ochoten.Tak je její povinnost to taky pochopit,že~a~
Tulka
15.2.2009 15:53:12
Pokud by se tam 2 hodiny harcovala v době dohodnutého termínu a zrovna by se všude vesele rodilo,tak by si taky porodní sál neprohlídla.Asi by to pochopila.Takhle se nerodilo,jen nebyl zrovna nikdo ochoten.Tak je její povinnost to taky pochopit,že~a~
15.2.2009 15:39:28
je to legitimní požadavek a jako takový nebyl zamítnut, pouze nedošlo ve shodě v požadavku na termín.

Žena nerodila a byla sto zvážit i jiné časové možnosti, místo toho si jela zadupat do porodnice, i když věděla, že tam sestra průvodkyně není.

Půvabné je v tom kontextu vyhlášení, že pak se není co divit, že někdo rodí doma.
No to není. Já kdybych o sobě věděla, že si způsobím úhonu tím, že mi někdo česky řekne, že je organizačně nemožné si"teď" něco prohlížet, tak raději mezi lidi nechodím vůbec.


Marketa
(IP adresa 90.176.160.62)
  • 
15.2.2009 15:35:45
Naprosto souhlasim s autorkou, jestli vy ostatni zensky byste si nechaly libit takoveto chovani, tak si akorat nechavate na sebe sr.... Od toho tam sestry jsou aby ji porodni boxy ukazaly, a to ze sedej na sesterne a krafaj o blbostech svedci o tom, ze zrovna nemaj nic dulezityho na praci...no kam ten nas svet speje....zajimalo by mne, jak by se k ni chovaly pri porodu. Urcite by ji servaly za to, ze treba krici a podobne. Bejt autorkou tak je pekne servu, co si to jako dovolujou se mnou takhle jednat...zazila jsem podobnou zkusenost a proste nepatrim k tem lidem co si nechaj vsechno libit...takze autorko, udelalas dobre, ze jsi odesla...a ze se rozhodnes tam nerodit:o)
rfh, 2 děti
(IP adresa 89.250.247.20)
  • 
15.2.2009 15:29:14
podle mě jde o naprosto standardní požadavek - z textu jsem pochopila, že na oddělení pobývaly sestry, kt. zrovna nerodily, tudíž měli čas věnovat čas budoucí rodičce . Otázkou je , jak to tam mají po stránce personální - proč vrchní sestra odmítla vámi navrhovaný termín, zda se vás mohla ujmout jiná porodní asistentka.

Prohlídka pokoje a porodního sálu je naprosto legální požadavek!

Konzultace nad Porodním plánem by snad měla být i povinnost ! Tedy pokud má matka zájem. Pokud je jí to jedno a vše "pouze přehodí" na lékaře a sestru - je to její věc, předává své tělo a vše do rukou ostatních.

Lékař je za konzultace placen - takže ta Poznámka "kam by přišel, kdyby s každou ženou měl konzultovat průběh porodu" mi přijde jako "z cizího světa".
Jak se má pak lékař , Porodní asistentka dozvědět, že nechcete oholit, jaký máte postoj k epidurálu????


Přeji vám klid a pohodu a dostatek síly při porodu i poté.
RHF, 2 děti
15.2.2009 14:30:38
Evále, mně se tedy jedna prodavačka snažila vykázat z obchůdku, kam jsem vjela s golfáčem. Bylo to květinářství v supermarketu, v jedné z těch kukaní proti kasám pro privátní krámky. Pravda, na sloupu u vchodu měli přeškrtnutý nákupní vozík, ale golfáč s živým dítětem není nákup, že. Prodavačka (evidentně ještě v bezdětném věku) po mně chtěla, abych nechala kočár s dítětem venku. Což bych nikdy neudělala a taky jsem jí to řekla. Oháněla se zákazem vstupu s vozíky (já to prve pochopila jako zákaz vstupu inv. vozíků a dost mě to zarazilo). Ale přece pokud vezu nákup ve vozíku, tak ho nejprve mohu naložit do auta a poté jít bez něho nakoupit květiny. Což se se živým dítětem nedá, pokud člověk nakupuje sám, že. Pak se oháněla tím, že dítě něco shodí a rozbije (šermoval ručkama statečně), ale to je přece moje zodpovědnost a moje riziko, škodu bych samozřejmě uhradila, což jsem jí taky řekla. Nakonec se mě pokusila udolat odvoláváním se na ostatní zákazníky (fronta se vytvořila až během naší diskuze), ulička je tam opravdu úzká, ale pro golfáč a slušné lidi no problem, prostě jsem frontu slušně požádala o dovolení, ta vycouvala a po mém vyjetí se zase seřadila zpět. Podotýkám, že jsem vyjela až po obdržení požadované kytice, kterou ta slečna musela převázat, protože se mě napoprvé pokusila odbýt nehorázným koštětem.
Takhle to možná vypadá ok, ale já z toho zážitku byla rozhozená skoro týden.
15.2.2009 12:28:44
...že jsou ženy, které chtějí rodit doma.
15.2.2009 10:31:15
Nevim, ale myslim, ze kdyz nemaji o hromadnych prohlidkach nic na netu a ani to autorce nebyl nikdo schopen rict do telefonu, tak je prece rozhodne v pravu, ne? Tak co do ni kdekdo sije? Jinak chapu, ze maji dost prace, ale pokud sedely sestricky na sesterne, jiste by jim tech par minut vyzbylo, ne?
simona, 3děti
(IP adresa 90.177.42.20)
  • 
15.2.2009 10:16:52
evále, u nás už jsem taky minimálně na 1obchod kde je zákaz vstupu s kočárkem narazila :( jo a mimochodem, my s dvojčatovým kočárkem nemáme šanci např v Bille, tam neprojedem ani náhodou, vlastně se nevejdem ve většině supermarketů. taky trochu diskriminace, ne?
15.2.2009 9:43:36
Zuzi,
jestli můžou vozíčkáři, tak to leda tak s doprovodem, protože ono je to v patře obchodu, kde není výtah (takový to panelák, dole se vybourá patro dvě, udělá se obchod. Vstup z venku a pak něco jako v druhém patře..., zvenku se tam dá dostat jen po "nakloněné rovině", a to by sám vozíčkář asi rukama neutáhl..." Po obvodu obchůdku mají hadry na zdi a uprostřed koše s hadrama, takže pochybuju, že by se tam vozíček dostal. Ale zase by asi byly ochotné to nosit k pultu... Před ním je právě ten plácek :-))
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 694 [Dalších 624 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.