| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 784 [Dalších 754 >>]
13.7.2009 8:50:34
Dito, nevím proč chtějí placentu jiní lidé, mohu říci proč jsem ji chtěla já a proč ji nepovažuji za odpad:
- je to něco co živilo mé dítě
- je hezké mít v životě nějaké rituály, zakopání placenty považuji pro sebe za jeden z nich.
I prvorozeného placenta silně zaujala, stejně tak jako informace o tom, že i on měl svou placentu. Líbila se mu tak moc, že se dožadoval opětovného vykopání. To už jsme vzhledem k teplému počasí odmítli.

Také jsme si uložili odpadlý pupečník, aspoň kluci nepropadnou bludu, že pupík získali díky tomu, že jim pan doktor udělal na šňůře uzlík.

Lidi jsou různí, někdo cítí potřebu archivovat si v lahvičce žlučové kameny, někdo jiný by si rád zakopal placentu.
MarkétaP + 4 dcerky
13.7.2009 7:48:55
Přesný odkaz v tom zákoně, který zakazuje odnést si z porodnice placentu? Zákon jdem pročetla, nic takového jsem tam nenašla.
kili
(IP adresa 90.183.74.174)
  • 
13.7.2009 7:03:23
Tak především je tu Zákon 256/2001 Sb., který jak definuje lidské pozůstatky, tak nakládání s nimi.
MarkétaP + 4 dcerky
12.7.2009 23:55:23
A posoudit zařízení podle toho, jak se postaví k placentě není až tak od věci - ukazuje to na úplné banalitě, jak moc je personál ochotný respektovat rodičku (nebo i pacienta) později v důležitějších věcech.

A zase, někomu je putna, co s ním provedou, pokud z něj nějak vyndají jakžtak zdravé dítě. Někomu to jedno není, protože považuje ono "vyndání" za především svoji práci, s personálem záloze.
MarkétaP + 4 dcerky
12.7.2009 23:50:12
Dito, a co je ti po tom, co chce kdo udělat s částí svého těla? Pro tebe je to možná odpad, pro někoho je to něco, co živilo jeho dítě 9 měsíců a zaslouží si zvláštní zacházení.

Koneckonců, pro někoho je 11 týdenní plod dítě a pro někoho odpad ...
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
12.7.2009 22:41:52
NO Libiku a co je vyargumentovatelného na tom, že chci domů placentu? Nechápu proč by to někdo vůbec chtěl a dle toho zda mu vyhoví či nikoliv posuzoval to, jak se postará nemocnice o něčí zdraví.
Celkově mi nepřijde moc normální, chtít domů placentu, co s ní? Zakopat si jí a k čemu? Vyroste tam potom strom zdraví? Nebo orgány které moje dítě jednou může potřebovat???~q~ Spíš rodiče někdy řeší věci, které jsou naprosto zbytečné a místo toho, aby byli rádi, že mají na světě zdravé dítě, zajímá je pitomý odpad? To jako když někomu budou měnit nějaký orgán, tak ten starý si třeba jako vezme domů? Usuší ho psovi nebo co s ním? Na památku do mrazáku???~w~
12.7.2009 21:30:02
Macku, krom toho, že teda nesouhlasím s tvým příspěvkem jako takovým, ale připadá mi zbytečné tady opakovat stokrát vyřčené, tak tě možná překvapím, co se týče té placenty.

U obou mých porodů ve zcela normální porodnici se mne PA samy ptaly, jestli chci placentu domů, jen proto, že jsem měla jiné nestandardní přání. Evidentně jim to nepřipadalo nijak zvláštní. Nechápu, v čem vidíš problém, tvoje placenta to není a k tobě domů ji taky nikdo neponese.~d~
macek+dvě děti
11.7.2009 22:18:19
Sice pěkně napsaný článek,ale co by autor asi napsal,kdyby to nedopadlo vše v pořádku???
Nechápu lidi,kteří dokážou v dnešní době hazardovat se životem třeba i nenarozeného dítěte,to pro mě hazard rodit doma je.Co by asi takoví lidé dělali,kdyby neproběhlo vše v pořádku?Pak by vše svalili na porodnici,že je nevzali,ale o svých ,,debilních" požadavcích by mlčeli??Sám ať si ublíží jak je libo,ale to malé za to nemůže a jen ho lituji,když se narodí takovým lidem.
To,že porodnice nepřistoupí k vydání placenty,taky chápu-co s ní????~a~Je to biologický odpad,oni ho musí zlikvidovat podle zákona,~q~to mi zkrátka hlava nebere.~q~
Nevím odkud autor pochází,ale když je to aspoň trochu možné,porodnice na normální požadavky přistupují.
Ať si vůbec lidé,co uvažují rodit doma poohlédnou do minulosti,kolik miminek zemřelo,když porodnice nebyly.~n~Buďme rádi za tuto ,,vymoženost" dnešní doby.

6.3.2009 23:54:59
No, Kamilo, článek jsem četla a mně teda připadá dost podstatná tahle věta:

„Už během převozu bylo v kritickém stavu a navíc se u něj dodatečně zjistila skrytá vada, takže by s největší pravděpodobností nepřežilo ani porod vedený v nemocnici,“ uvedla Ernestová.

Tudíž bych se zrovna tímhle případem moc neoháněla~;)
Kohnova
(IP adresa 85.207.245.207)
  • 
4.3.2009 17:07:37
Dajenka: delala jsem neco jako dulu (ale nejsem dula, jen mnohocetna obstarozni matka) sve pritelkyni, takto slecne doktorce-docentce, kdyz rodila sve prvni mimino, protoze s jeho otcem nezije a sama tam jit take nechtela.
Sluzbu konajici lekar ji oslovoval pani docentko (jmeno nepouzival) a byl tak uctivy, az mi pripadal trochu nervozni. Fakt je, ze to byl mladoch, evidentne na kolecku a my dve stare oslehane vetve na prahu ctyricitky, ale stejne to bylo srandovni. Rikal vlastne presne to, co tu tuhle psal Libik: "Pani docentko, netlacte tak silne." :).
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 784 [Dalších 754 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.