| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Má třetina nejmenších dětí vyrůstat v jeslích, jak navrhuje EU?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 937 [Dalších 837 >>]
23.4.2009 15:16:17
Kdyz jsem byl v sedesatych letech v nemocnici uz jako dospely tak tam byl take povinny poledni klid.
23.4.2009 15:04:50
Taky nikdo nenavrhujde ani u nas a ani v Unii ze by jesle meli byt povinnost. To si nekdo tenhle navrh a diskusi spatne vyklada.
JirkaF
(IP adresa 89.176.29.114)
  • 
23.4.2009 0:24:07
Prece opravdu nemuzete srovnavat civilni sluzbu s normalnim zamestnanim...
- Schválně jsem nedopsal, že tam zůstal i nějakou dobu po civilce jako řádný zaměstnanec starající se o 3 počítačové učebny, řezací plotry na střihy se kterými nikdo neuměl zacházet(ani ta úča s VŠ) a jeho nejen pověřili aby to rozchodil, ale také aby naučil učitelky jak se s tím dělá..... jo a plat mu náramně narostl na závratných 6000.... . Pak se náhodou dozvěděl kolik bere ta profesionálka, co se za ním chodí připravovat na hodinu dal výpověď.

zajem o civilizovanou diskusi
- Ten by byl, ale s kým? Vy jej dobře maskujete.
JirkaF
(IP adresa 89.176.29.114)
  • 
23.4.2009 0:08:21
Vazeny pane,
- Děkuji, pěkné oslovení Vážená paní.
jediny, kdo tady lze, jste vy
- Opravdu?
citujete mi dva moje citaty:
- ee, pouze příspěvky citáty ne.
Kimmy, 2 deti
Re: Jesle
(8.4.2009 12:21:05)
Ja jsem v tomto prispevku NEPSALA "Všicni RP zneužívají" - to je vas vymysl -
- To není výmysl, jen shrnutí Vašich řečí.
ja jsem v mem prispevku psala "protoze RP se da krasne pouzit treba na stavebni sporeni nebo jidlo pro celou rodinu nebo na dalsi uzitecne veci - to prece nikdo nekontroluje" - v mem prispevku slovo "zneuziti" nepadlo ani jednou
- A jo, my máme v ČJ pouze jediný způsob jk něco vyjádřit, aha. A já myslel dosud že jsou minimálně dva. Přímo a opisně. No a já ve zkratce a přímo napsal to co Vy opisně.
at penize od statu... (Vyžírkám jedněm, jen zbývá dopsat)"
tu vyzirku jste tam napsal vy, ja ne,
- Šikulka, jak jste to poznala? Že by tou závorkou? Nebo tím "jen zbývá dopsat"?
ja tohle nerikam -
- Ne přímo to neříkáte, jen opisně.

Tak do nebe volajici lez jsem teda uz hodne dlouho nevidela.
- Chápu. Vše jsou průhledné až běda a já píši pravdu.
To, ze naprosto prevracite, co je cerne na bilem,
- A spikli jsme se s dalšími diskutujícími, které jsem Vám citoval.

To, ze nekteri diskutujici si vykladaji me prispevky na osobni urovni, za to ja nemuzu - ja jsem nikdy nikde nepsala, ze by se nekdo mel stydet za to, ze pobira RP.
- Ne přímo, ale opět opisně. Ty řádky o tom jak se prý vyhoví těm co se chtějí tři roky válet a brát RP... při tom co vím, tak tady nikdo nevolal(žádná lobby žen za 3 roky rodičovské)
...jsem nenapsala, z Me prispevky nejsou mireny na nikoho osobne,
- Ne jen na celou skupinu an blok, to není napadání, kdepak to jsou jen lži.
Toto je posledni kapka a na vase prispevky uz reagovat nebudu - nebudu se snizovat na tuto uroven diskuse ani s vami ani s jinymi, kdo touzi jen urazet.
- Vy už se nikam snížit nemůžete, leda by jste se začla zahlubovat. Ale že nebudete reagovat je jen dobře. Zrovna jsem chtěl tuto diskusi ukončit také. Ze dvou důvodů. Jednak protože Vaše pocitové argumenty bez důkazů jsou nevyvratitelný fakt a ani logické a ani stejně pocitové protiargumenty neberete a zároveň důkazy vyžadujete... a pak také pro napadání a nepřehlednostrozplizlost diskuse do hromady subvláken.
JirkaF
(IP adresa 89.176.29.114)
  • 
22.4.2009 23:26:36
Nejste feministka, ale víte co přesně říkají, hmmm. OK
A jak ty feministky vědí že muž a žena které porovnávají odvádějí stejnou práci? Stejné množství i ve stejné kvalitě? Feministky sledují nějaké relevantní vzorky mužů a žen na naprosto identických pracovních pozicích? Kontrolují a porovnávají výsledky jejich práce? Nebo si jen někde hrají s číslíčky, aby vyžonglovali pseudoargumenty aby mohly plakat že chtějí víc peněz na boj s tou diskriminací?

V postech se nežinýrujete psát zároveň pravicově a komoušsky. Zajímavé. Nejdříve ať Vám stát nic nebere a potom ať platí jesle. A z čeho, když nemá nic brát? Nebo jen jako Vám osobně a ostatní má škubat o to víc? OK , ... , neskutečné ale OK.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
22.4.2009 6:38:33
Lassie - nejsem kovana v americkem zdravotnim systemu, mam o tom dost povrchni informace - nicmene jsem asi pred dvema tydny videla porad o rodine se sesti autistickymi detmi, kteri nemeli zadnou pojistku a jejich deti pravidelne chodily do nejakeho centra, kde s nimi pracovali - na tech odbornicich bylo videt, ze deti znaji a ze je nevidi poprve... takze nejake cesty tam byt musi, ale detaily neznam.

Ja bych jejich system mit taky nechtela, a kdyz ho Julinek navrhoval, behal mi mraz po zadech. Ovsem cesky zdravotni system je vicemene stejne spatny, jako ten socialni - a smutne je, ze ani lidi, kteri ty penize maji, nemuzou jit do soukromeho sektoru (tedy napr. soukrome nemocnice apod.) a zabiraji mista - a penize - toho spolecneho... Aneb jak to nekdo hezky napsal "vsichni se maji stejne spatne" (diskuse ne na Rodine). Ale tak chronicky spatne placeny zdravotni personal, zdravotni sestry, ktere delaji praci, kterou by delat nemely (na kterou by mely byt mene kvalifikovane pomocne sily, na ktere ale nejsou penize) - o lekarich asi ani nemluve...

Nedavno jsem slysela - a to ani nevim, jestli je to pravda, mam to z treti ruky, ze cesti lekari porad nejradeji pouzivaji klasickou sadru, kdyz jsou davno k dispozici kvalitni a lehke dlahy, ktere koncetinu zafixuji stejne jako sadra... Nevim, nakolik je cesky zdravotnicky system otevreny novym metodam - pripada mi z toho, co ctu, ze je to proste porad dokola vsechno pri starem...

no nic - to by zas bylo na dlouhou diskusi... ceske zdravotnictvi na mne ale zadny velky dojem nedela... a myslim, ze zruseni poplatku byla obrovska chyba a ze kvalitni zdravotnici budou ubyvat
Lassie66
21.4.2009 17:49:27
Jinak souhlasím s tím, že by nemocní a postižení měli být více podporováni státem, než zdraví a schopní.~R^
Lassie66
21.4.2009 17:47:05
Kimmy, v USA je to především o tom, jakou máš zdravotní pojistku. Jinak je to, samozřejmě, země velkých možností, co se medicíny týče. Za sebe mohu říct, že bych jejich zdravotní systém zde mít nechtěla.~a~
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
21.4.2009 16:55:18
Petulo - ja - a verim, ze vsichni ostatni, jsme hrozne stastne, ze mame zdrave deti... mmch - ja si myslim, ze stat by mel davat vice podpory prave postizenym detem a mene zdravym detem zdravych praceschopnych matek ...

Napr. v USA jsou velke programy pro postizene deti - nedavno jsem cetla dost o moznostech pro autisty a treba zrovna u tehle deti je nejlepsi, kdyz se zacne co nejdriv... Moje kamaradka ma dite, ktere se narodilo hluche a dostalo implantat - taky zacali chodit dost brzo do jesli, aby si kluk zvyknul na prostredi a pracovali s nim. V nasi skolce mame dve deti s nejakym mirnym postizenym a nekolik mojich dalsich kamaradech ma deti ve specialne zamerenych skolkach.... Stat by se urcite mel soustredit vice timto smerem - ale volicska zakladna je nekde jinde....
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
21.4.2009 16:51:09
H&M - trosku mimo tema - dneska vysel v Lidovkach clanek, ze v Nizozemi jsou nejstastnejsi deti!!


Ceske jsou mimochodem presne uprostred...
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 937 [Dalších 837 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.