| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Má třetina nejmenších dětí vyrůstat v jeslích, jak navrhuje EU?

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 937 [Dalších 777 >>]
jana38
17.4.2009 17:09:33
Lízo, ale pokud nechceš být ženou v domácnosti a chceš jít na celý den do práce, tak si na odpoledne seženeš pro dítě hlídání, v Německu to není takový problém.
A že tam jsou školky jenom dopoledne, vždyť sakra to je to, za co se tady Kimmy už týden horlivě bije!!!!
Tak si ujasněte, co vlastně chcete.
Grainne
17.4.2009 17:07:08
Kimmi, zkus si s touhle rétorikou zajet třeba do Nového Boru......nepochybně si to propuštění skláři vezmou k srdci.
Jedinců, zneužívajících sociální dávky, MMCH už dávno a dávno ne tak štědré, jako kdysi, je skutečně minimum. Myslím, že jako spousta dalších jsi trochu dost zaspala dobu.
Nu a kdo ječí, že to platí ze svých daní, měl by ječet ještě víc, že ze svých daní platí ještě kamarádíčkům exekutorům - město může vymáhat samo, nemusí dohazovat kšefty kámošům a může rovněž vymáhat s městskou a dokonce i státní policií, pokud se bojí o svůj ctěný zadek.
Tohle ovšem nikomu nevadí, protože nám to akosi nezapadá do představ o svaté spravedlnosti.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 17:05:48
Kocajdo - muzes mi napsat svou definici "preziti"???

Kdo v CR ma problem "prezit"????? Ti, co na socialnich davkach dostavaji 11 tisic mesicne??? To je k preziti malo????
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 17:04:33
Kocajdo - v CR se taky da vyzit z jednoho platu... cela rada lidi tak zije...

V Nemecku si zaplatis skolku z pridavku, v CR za ni zaplatis nejakych 800 Kc mesicne - coz ani zdaleka nejsou skutecne naklady - ty penize jen proste nejdou pres rodiny...

ALE - v Nemecku se nikdo nebouri, ze EU doporucuje 30% kapacity jesli - schvalne - kolik deti mladsich 3 let v Nemecku do tech jesli chodi? Urcite vic nez 3%!!! V tehle diskusi je klicovy argument ten, ze deti nemuzou chodit do jesli driv nez ve trech letech, protoze na to nejsou zrale - jaktoze v Nemecku to jde a je to tam v poradku? Nerikej mi, ze 90 nebo vice % matek je doma s detmi do tri let - ja tady nekolik kamaradek Nemek mam - vsechny do jednoho pracuji a moje kamaradka Nemka ted dala sveho 18 mesicniho syna do nasi skolky...

tak o cem tahle diskuse teda je?????
Líza
17.4.2009 17:00:51
Kočajdo, správná prorodinná politika v N., no nevím. Stačí mi, jaký problém to je, pokud snad člověk náhodou chce dát dítě skutečně do školky na celý den a jít do práce. Systém tam na to není nastavený, očekává se, že většina matek zůstane doma s dětmi, drtivá většina školek v západních spolkových zemích nenabízí to, co české školky, nemůžeš tam dítě ráno dovést a v podvečer si ho vyzvednout, protože v poledne si ho pěkně dovedeš domů a uvaříš mu doma oběd... například.
Takže sice je možné relativně slušně z jednoho platu vyžít, ale pokud z něj vyžít nechceš a chceš jít do práce, máš docela problém. Já ženou v domácnosti být nechci a německý systém by mě štval.
Tulka
17.4.2009 16:58:30
Kimmy,já jsem doma.Moje děti rozhodně netrpí nedostatke pozornosti.A když jsem chodila do práce,tak buď dva nebo tři dny v týdnu,takže jsem měla zbylé dny času dost.
A jak to vidím kolem sebe,tak děti tady u nás přijíždějí z družiny před čtvrtou,a rodiče zhruba taky tak.Nepřijde mi to tak šílený,šílený by to bylo u těch dvouleťáků.A už vážně nevím,co chceš slyšet,když ti tady každej říká,že v momentální ekonomický situaci spousty rodin,to jinak nejde.Já sama za sebe bych s dětma byla doma klidně až do 15.
Tak a jdu se věnovat-dětem,čau~t~ves
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 16:57:06
Stano - ja tobe jsem uz vysvetlila, proc nepovazuju peci o vlastni deti za praci, ktera si zaslouzi mzdu.

Za pracujici povazuji lidi, kteri za svou praci pobiraji mzdu.

Za nepracujici povazuju napriklad i bezdetnou zenu, ktera cele dny peclive uklizi svuj velky dum a pecuje o zahradu a treba o nejaka zvirata, stejne tak lidi, kteri maji vlastni hospodarstvi - ackoli vsichni tito lide pracuji a casto hodne...

Ty mne jsi nevysvetlila nic - na ty "danove poplatniky" jsi vubec nereagovala.

Ja jsem nikdy nepopirala, ze pece o dite je narocna cinnost - ja rikam, ze to neni prace, ktera si zaslouzi mzdu. Matka na RP neni matka v pracovnim procesu.

Uz nevim, jak to napsat....
17.4.2009 16:56:34
A ještě něco: po Praze se v noci občas pohybuju, a nemůžu říct, že bych se bála. ~t~~z~
17.4.2009 16:54:38
Kimmy, většině dětí vcelku stačí víkendy s rodiči - ty o trochu starší už moc nestojí ani o to. Vzhledem k tomu, že páťáci končí ve škole zhruba v jednu, mají odpoledne třeba čtyři hodiny pro sebe, přičemž v té době by například měli stihnout udělat úkoly. To mi připadá přiměřené.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 16:53:02
Kocajda - tak v tom pripade mi tu, prosim, prestan predhazovat, at si zkusim mesic delat u pasu...

S bídou totiž mimo jiné roste kriminalita. Sociální dávky nejsou nic jiného než výkupné vyšších vrstev za život beze strachu, že mě někdo na ulici oloupí.

s tim nesouhlasim - socialni davky jsou prostredkem, jak si v modernich demokratickych spolecnostech strany kupuji hlasy - a v CR je to vice nez do oci bijici... to nakonec bylo uz za stareho Rima - chleb a hry... Ja nevim - v CR jsou socialni davky dost vysoke - a mas pocit, ze to nejak pomohlo kriminalite??? Zkusila ses nekdy v noci projit po Praze??

V CR je tohle snazsi nez jinde, protoze lide ocekavaji, ze se o ne stat postara - a nevadi jim, ze za to plati podvody na nejvyssich mistech, nesmyslnym utracenim a podporou neprizpusobivych obcanu - maximalne zanadavaji u piva - protoze je snazsi remcat, nez veci zmenit - protoze je lepsi prehodit zodpovednost na vladu a pak na ni nadavat, nez se aktivne zapojit... Protoze snazit se neco zmenit je nesmirne namahave... tak je lepsi mavnout rukou - pripadne tu ruku natahnout.

Ja se nesnazim rozevirat nuzky - ja se snazim vstepit lidem pravidlo, ze bez prace nejsou kolace a ze prace by se lidem mela vyplatit.

Pro rejpaly - nikoho konkretniho v teto diskusi nemyslim, nikoho nenapadam, nikomu nevycitam, ze pobira RP ani zadne dalsi podobne nesmysly. Kdyz rikam lide, myslim tim tu skupinu lidi, ktera odpovida popisu - pokud se do teto skupiny sam nekdo nezaradi, nemel by brat prispevek osobne...
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 937 [Dalších 777 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.