| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Má třetina nejmenších dětí vyrůstat v jeslích, jak navrhuje EU?

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 937 [Dalších 767 >>]
jana38
17.4.2009 16:52:09
Kimmy, až se v ČR srovnají se západní Evropou i platy, nejenom životní náklady, jako je to nyní, pak budou ženy chodit rády do práce na poloviční úvazek, stejně jako tam. Zatím je poloviční úvazek v ČR víceméně luxus střední a vyšší třídy. Většina obyvatel ČR potřebuje k přežití plné dva platy.
jana38
17.4.2009 16:49:13
Kimmy, už zase pleteš jabka s hruškama. V Německu se dá vcelku rozumně vyžít z jednoho průměrného platu, v ČR ne. V Německu pořídíš z přídavků na děti školku, v Čr ne. V Německu můžeš zůstat s dítetem po skončení placeného rodičáku doma a rodina to vcelku nepocítí, v ČR ne.

To Německo jsem ti dávala jako příklad správné prorodinné politiky, jenomže to jsem netušila, že jsi schopná to převrátit naruby.~a~
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 16:43:15
ne Tulko - ty to prevracis - kolik matek, ktere pracuji na plny uvazek, ma moznost pravidelne stravit aspon jedno odpoledne tydne s desetiletym ditetem?

Ja prece nerikam, ze desetilete dite si nemuze dojit ke kamaradce - ja mluvim o situaci, kdy neni nikdo doma, kdy ma dite klicek na krku, kdy travi cele odpoledne v druzine nebo kde... Ja nemluvim o desetiletych, ktere maji maminku na RD se sourozencem - to je samozrejme nesrovnatelne...

Ale rikat, ze desetilete deti nestoji o to, aby s nimi rodice travili cas - ze jsou radeji kazdy den sami - to mi prijde vice nez divne... ledaby ty deti byly tak zvykle, byt bez rodicu od tri let, ze uz vlastne tomu davaji prednost...

Ale byt k dispozici prece neznamena, ze budu diteti stat za zadkem a poslouchat, o cem si s kamaradkou povida...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 16:33:34
Stano - a zaregistrovala jsi, ze v nemecku je placeny RP jen JEDEN ROK??? Jak to, ze by byl pro tebe prijatelny - co mi to tu teda celou dobu pises, ze matky musi byt doma s detmi do tri let???? Pridavky v Nemecku nenahradi plat na plny uvazek, jako soucasny cesky RP.... Jak na nemeckem systemu netrati nizkoprijmove matky????

Vzdyt ja o nicem jinem nemluvim, nez o tom, vymyslet jiny, lepsi system...

V cem konkretne ceska ekonomika tak zaostava - mela v posledni dekade raketovy rust. To, ze se to neprojevuje na platech je proto, ze zamestnanci jsou drazi, protoze jsou na ne vysoke odvody primo umerne vysi platu - tedy cim vyssi plat, tim vyssi odvody, coz automaticky motivuje zamestnavatele k pokud mozno nejnizsim platum....
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 16:28:13
a Stano - kdo z tveho okoli se kdy zamyslel nad statnimi financemi, nad tim, odkud se ty penize berou a kde jsou penize palcive potreba (krome osobnich potreba)?

Samozrejme, ze se nikdo nebouri - ja to vidim tady na tech diskusich - lidem to ohromne vyhovuje - ale to neznamena, ze je ten system dobry... Lidem ohromne vyhovuje neplatit 30 Kc u lekare - ale to taky neznamena, ze ten system je spravny. CSSD ohromne vyhovuje, ze shodilo vladu - ale taky to neznamena, ze je to spravne...

to, ze se nikdo nebouri, neznamena vubec nic...

Ja si nemyslim, ze system, diky kteremu lidi rikaji "nevyplati se mi pracovat" je dobry. Nemyslim si, ze byt s ditetem tri roky doma a pak uz zbytek detstvi pracovat na plny uvazek je dobre pro deti. Nemyslim si, ze system by mel preferovat nizkoprijmove matky na ukor ostatnich matek...

ale co bych to furt dokola opakovala, ze... ty na moje argumenty nereagujes (viz stat plati za vychovu danovych poplatniku)...

obe tu ztracime cas...
17.4.2009 16:05:17
Kimmy celý problém je ten, že za nepracující považuješ i matky na MD, což mi opravdu přijde k smíchu~t~ a tak se to tu pořád motá v kruhu.

Měj se, jdu za dětmi S.
jana38
17.4.2009 14:24:48
Kimmy, já jsem ten poslední kdo by si přál návrat vlády dělnické třídy, na to jsem pobrala už dost rozumu, když přišla sametová revoluce a pamatuju si toho ze socíku hodně, na druhou stranu si nepřeju ani uvrhnout dělnickou třídu do bídy.
S bídou totiž mimo jiné roste kriminalita. Sociální dávky nejsou nic jiného než výkupné vyšších vrstev za život beze strachu, že mě někdo na ulici oloupí. Pokud se budeš snažit rozevírat nůžky mezi nejbohatšími a nejchudšími (k čemuž tvoje návrhy směřují), povede to k zahnání nejnižších vrstev do pasti kriminality, nevzdělanosti, ghett a bídy.

Nevím jestli poslanci někdy pracovali u pásu, ale doporučila bych to aspoň na měsíc každému, kdo se nad manuálně pracujícími lidmi ofrňuje.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 13:51:13
Kocajdo - kolik zakonodarcu a tech, kdo ty pravidla a zakony vytvareji, u toho pasu a u tech prepravek mesic stalo? Nebo ty si myslis, ze zakony maji vytvaret ti, co stoji u toho pasu?

Pro tvou informaci, mam zkusenosti jak od pasu, tak z obchodu a prepravek jsem se sveho casu natahala dost. Ale nemyslim si, ze se socialni system kterekoli zeme vytvari predevsim pro fyzicky pracujici lidi. Lide, kteri pracuji dusevne, zas tezko odpichnou sichtu a maji padla... jsou to lide, kteri pracuji mnohem vic, nez nejakych 8 hodin...

Ten system, ktery povysoval fyzicky pracujici - tedy horniky a delniky - a ty inteligenty potlacoval - ten uz tady byl. Nevim, kolik si toho pamatujes, ja dost natolik abych vedela, ze takovy uz nechci. Nechci, aby mi zas nekdo predhazoval, ze on je delnik a kdo je vic. Tudy rozumna cesta opravdu nevede, ackoli verim, ze mnoha lidem chybi - nakonec je to videt na volebnich preferencich.

Zakony a socialni system by meli predevsim davat dohromady lide, kteri rozumi tomu, jak to vsechno funguje dohromady. Ja se tady snazim jen teoretizovat, jak by to mohlo byt - ale to v zadnem pripade neznamena, ze nemam narok na to neco vymyslet jen proto, ze pracuju hlavou a ne rukama.
Tulka
17.4.2009 13:30:55
Kimy,ty to schválně převracíš.Já jsem to udávala jako příklad mezi mou dvouletou,která vyžaduje matku na plný úvazek a mou desetiletou,která je spokojená,když si může dojít po škole třeba ke kamarádce.A beze mně~;)To ale neznamená,že si spolu občas neděláme dámskou jízdu a tatínek hlídá prcka.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
17.4.2009 13:20:06
Lassie - ale to je vsechno zacarovany kruh - "Nikdo z mých známých by si nemohl dovolit, aby jim někdo hlídal děti. " - co ja vim, tak dneska se cena hlidani pohybuje okolo 60 Kc na hodinu a vic - proc? Protoze je mala nabidka a vysoka poptavka, ktera ceny vysroubuje. Mala nabidka je proto, ze ta skupina zen, ktera by to delala v jinych zemich - tedy normalne nizkoprijmova prodavacka, ktera nechce stat v Tescu u pokladny, ale misto toho ma rada deti a pribere si k vlastnim jeste dve dalsi - tak ta nema duvod tohle v CR delat...

Ja jsem mela mistni pani na hlidani - protoze lide z cizi zeme u tebe taky bydli a to je samozrejme na jine urovni.

Ale nemyl se - u nas jsou take pokladni - a nejsou vzdycky provdane za dobre vydelavaji lekare nebo pravniky...

tak treba se zas nekdy potkame... mej se hezky...
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 937 [Dalších 767 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.