| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 841 [Dalších 731 >>]
14.5.2009 8:35:07
K desetiletému věku, bych uvedla, že aspoň u nás to byl velký věkový mezník. Do této doby byla dcera ráda se mnou,spolu jsme všechno dělali,ráda jezdila k babičce apod.,ale v tuto dobu okolo deseti let prostě začne to dítě měnit záliby,společnost apod.Tak jak tu někdo píše,že pak nepotřebuje matku-otce, bych řekla, že naopak,ale jinak než dosud!!!Tu je třeba držet sakra otěže a hlídat s kým se kamarádí apod.viz. vlastní zkušenosti ze zaměstnání.
14.5.2009 8:30:01
Dobrý den, vidím,že hned po ránu se tu zas přete...Mě opravdu je fuk, pokud se někdo rozhodne strčit své dítě do jeslí,ale zvedá mne ze židle když řekne,že je to úlně stejné jak dát do MŠ dítě tříleté...To si plete jablka a hrušky.Kdyby to dítě bylo naprosto stejné na duševní a vývojové úrovni...tak by se třeba novorozeně mohlo samo u stolku nakrmit řízkem.Mezi těma dětma je přece obrovský rodíl!A taky to jak někdo uvádí, že pak je to mámě fuk,že tříleté dítě strčí do školky,nad tím mi zůstává rozum stát.Mě to fuk teda nebylo,ale prostě jsem neměla jiné řešení,zbavila bych se práce. Ovšem do tří let mi to umožnil zákon a já mohla se svou ratolestí být A MOC RÁDA!Na to jsem si to dítě pořídila, ne aby mi ji hlídala nějaká teta. JInak mé vzpomínky na školku jsou hororové a čím později můj potomek do této reality života půjde a pozná,že holt život se s nikým nemazlí tím lépe pro něj.Myslím,že je sakra veliký rozdíl v tom když jej chová maminka a nebo cizí tetka!
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
14.5.2009 8:15:37
Milado - ja jsem nepsala, ze nekdo neco maze - ja jsem se jen ptala, jestli se to opravdu neco stalo - prekvapene, proto s tremi otazniky. Ja urcite nedelam zadny flame - prosim te nedelej z toho zbytecne prehnanou zalezitost - ja jsem ani sluvkem nenaznacila, ze tady nekdo neco maze...

Ano - stala se chyba a vysvetlila se - to, ze ja jsem se jen zeptala, jestli se to opravdu stalo, je naprosto nepodstatne...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
14.5.2009 8:13:17
Tulko - a ja jsem nekde psala, ze to jsou tvoje slova???? Jak rikam - nekdo mi to tu psal, byla to maminka, ktera ma desetiletou dceru - nepamatuju si nick - proto jsem psala "jedna uzivatelka" - kdyz ty nic takoveho nerikas, tak proc si myslis, ze je jedna o tebe???

Kdyz se budes drzet toho, co ja opravdu pisu, bude to mnohem jednodussi!
Milada.
14.5.2009 8:12:08
Kimmy,

jo. Takhle je to ovšem zcela jinak napsáno než včera, alespoň pro mne.
Milada.
14.5.2009 8:03:55
Kimmy,

tak já jsem úplně v klidu. Nerada bych tu zažila žádný flame o tom, koho či jaké příspěvky redakce maže, toť celé. MMCH nick Olsche jsem tu neviděla nikdy, IMHO je to někdo nový, takže třeba je chyba na její straně, při vkládání, při vložení jinam atp...ostatně sama přiznala, že jeden příspěvek, o kterém napsala, že byl smazán, našla. Ale to se prostě stane, chyby děláme každej, jen prostě hned nenapíšeme, že jsme byli smazáni a je dobré to pro ostatní diskutující ověřit u zdroje mazání.

Ty jsi na Rodině déle a mohla bys vědět, že tu nikdo žádné příspěvky většinou nemaže, že se většinou maže na požádání, neboť admin nestihne ty desítky příspěvků pročítat.
Tulka
14.5.2009 7:58:15
Kimmy,už mně fakt sereš.Nikdy jsem nepsala,že desetiletý dítě máma nezajímá,jen že jí nemusí mít celej den za prdelí.A už končím,protože ty si stejně ze všeho bereš,co se ti hodí do krámu.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
14.5.2009 7:52:03
Milado - ja nemam tri stadia - ja mam jen dve - dite a dospely - nikoli dite, pubos a dospely - takze dokud clovek neni dospely, je pro me dite. Samozrejme je rozdil mezi triletym a sestnactiletym ditetem. Rozmezi 3-18 let pro me znamena zbytek detstvi do dosazeni dospelosti a rozhodne si nemyslim, ze cele to obdobi se da hazet do jednoho pytle jako 0-3. Ale znova opakuju, ze ta poznamka se tykala toho, ze i deti v rozmezi 3-18 let muzou zazivat trauma a ze se to netykalo jakychkoli podminek nebo naroku na castecne uvazky.

Nechapu ty poznamky o zakone - tak nejak jsem doufala, ze aspon muzeme pouzivat zdravy rozum - ano, v zakone se vyslovne pise, ze matka ma po navratu z RP narok na castecny uvazek - zakon na to existuje - ALE - prece nejsi slepa, abys nevidela, ze v praxi to tak vubec nefunguje a castecnych uvazku je malo - v CR je castecnych uvazku okolo 3% a napr. v Holandsku je jich okolo 30%. Zakony - obzvlaste v CR - se daji velice lehce obchazet a o nejake spravedlnosti se urcite neda mluvit, coz by ti asi potvrdila spousta lidi, ktera mela co do cineni s ceskymi soudy. Tak tady na mne, prosim te, zakony netahej - zakony davaji smysl jen tehdy, pokud jsou dusledne uvadeny do praxe. Realita je takova, ze hleda-li maminka maleho ditete castecny uvazek - vetsinou ma smulu.

Ja chci, aby castecne uvazky byly siroce dostupne a aby zamestnavatele byli motivovani je vytvaret a nabizet matkam deti - do jakeho veku je uz detail. Jestli ti to pomuze, tak ja napisu, ze castecne uvazky by mely matky mit aspon do 10 let veku ditete (kdy tedy uz matka dite nezajima, jak mi tu kdysi nekdo napsal)... to ale porad neznamena, ze 17 lete dite nepotrebuje rodice, protoze nezazije zadne trauma...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
14.5.2009 7:41:54
nemusis se tak rozcilovat - ctu a odpovidam chronologicky a nejdriv jsem videla prispevek od Olsche a teprve potom nasledujici diskusi...

jsem se jen zeptala - nikoho jsem neobvinovala z mazani ani nic podobneho, takze tvoji reakci vubec nechapu - nebo tri otazniky jsou nejakym nepovolenym znakem? (??)
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
14.5.2009 7:38:29
Leslie Morgan Steiner - ale ja to cetla u nas v anglictine, takze nevim, jestli to nekdo prelozil, nebo jestli je to v CR vubec dostupne...

Dalsi dobra knizka je od Miriam Peskowitz "The Truth Behind the Mommy Wars: Who Decides What Makes a Good Mother? "

Americky ekvivalent ceskych supermatek je zas Dr. Laura Schlessinger, ktera pise knihy s titulem "Don"t have them if you won"t raise them", ale ta to bere na uroven, ze by zakazala predmanzelsky sex, antikoncepci, rozvody a vicemene karieristky vubec (pokud chteji mit deti, jinak klidne muzou). Kupodivu ale i tato pani provolava nutnost pecovat i o starsi deti a nevidi samospasitelnost v prvnich trech letech...

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 841 [Dalších 731 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.