| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 841 [Dalších 661 >>]
magggi synáček z léta09
13.5.2009 18:47:23
Myslím, že i zde můžeme konverzaci ukončit. Zavést nové vlákno o smyslu pro humor či zoologii se mi nechce. Co jsem chtěla, to se mi vyjádřit podařilo a cílem nebylo přesvědčit odkládací matky o tom, že se mají starat o děti ony a ne instituce, protože to stejně nejde.
Názor jsem vyjádřila jen proto, že jsem se za 10 let opravdu setkala se spoustou dětí, které byly víc v jeslích, školkách, nemocnicích...jejich mámy za to třeba ani nemohly, ale děti to poznamenalo opravdu hodně...
Ano, možná si to nikdy neuvědomí ani ony, ani ti rodiče, protože to tak v dané rodině chodí, ale můžete mi věřit, že nad zmrzačenými dušičkami srdce usedá...takže asi tolik k tématu ~;((~:(~d~
madelaine
13.5.2009 18:47:20
Já si prostě myslím, že je legitimní mít děti a práci na stejném žebříčku hodnot (tím neříkám, že to tak má Amy nebo já) a nehodnotila bych takovou ženu jako špatnou mámu, nepředhazovala bych jí, že si musí vybrat, co je pro ni výš.
Průměrná týdenní pracovní doba je 40 hodin, když odečtu spánek, ještě pořád zbývá asi tak dvojnásobek na dítě, a argumenty, že těch 40 hodin týdně s někým jiným dítě poškodí, nejsou objektivní.
Líza
13.5.2009 18:37:27
Madelaine, ber prosím v úvahu celý kontext. Píšu, že to je vždy o práci a ještě něčem (nudě, pocitu nevytíženosti, pocitu, že mi něco utíká, může to být mnoho dalších věcí). Pokud by šla JEN kvůli práci a nic dalšího v tom nebylo, má ji podle mě výš než dítě (jaksi, nemůže ji mít dost dobře vedle, protože to by pak nešoupla dítě v půl roce do jeslí a nešla na celej úvazek, ale snažila by se o kompromis).
magggi synáček z léta09
13.5.2009 18:31:34
Aha, takže on to nebyl fór, to chytání za slovíčka! Panebože! A nakonec z toho vyleze National Geographic~t~
Tak holt polopaticky: Tím vším jsem chtěla říct především to, že by si některé matky mohly brát příklad z živočišné říše, kde se děti neodkládají na úkor matčiných potřeb a plánů.
Navíc setrvávám v názoru, že pro některé děti je dost smůla, že jejich matka-lidoop není součástí milující tlupy ~t~~y~
Lassie66
13.5.2009 18:30:39
No jo, ale jak to provést, aby ti, co se do nouze dostali ne vlastní vinou, nešli žebrotou(viz. např. skláři, kde přišli o práci i oba rodiče...)?
olsche
13.5.2009 18:27:24
Já samozřejmě nechci,aby se úplně zrušil RP a rodina nedostala nic. Ale přece taková úleva na dani, třeba právě ve výši toho RP by byla řešením. Rodina by měla příjem stejný a ti, kteří systém zneužívají by neměli nic, protože žádné daně neodvádějí. Ono je to složité, ale těch rodin, které jsem popisovala je taky fakt hodně. Tam proteče peněz...a bohužel ne k těm dětem. A co z těch dětí bude? To samé, co z rodičů. Pořád se mluví o výchově, o škole, že tam je musí vychovat....ale když není základ z rodiny, tak škola ani jiná instituce toho malého človíčka nepředělá,bohužel. Tyhle děti se třeba během svých prvních šesti let nikdy nepodívají do bazénu. Neznají slovo dovolená, neví,jaký má význam. A takhle bych mohla pokračovat a pokračovat a vzpomínat a psát, co mě ještě zarazilo, že tyhle děti neznají, nemají a nikdy neviděly.
madelaine
13.5.2009 18:24:55
HM, přesně tak, proč by mělo zaměstnavatele zajímat, z jakého důvodu kdo chce zkrácený úvazek? Já například mám jednoho kolegu, který pracuje na zkrácený úvazek kvůli studiu, a další kolegyně má zkrácený úvazek ze zdravotních důvodů.
Tulka
13.5.2009 18:24:33
Moniko,proč by tě někdo odsuzoval?Staráš se o děti,jak nejlíp umíš a přitom jsi spokojená ženská.To je snad fajn,ne?
Lassie66
13.5.2009 18:11:54
Olsche, jenže nyní je kult dítěte takový, že se kolem něj vše točí - maminky kojí do 3 let, vaří a mixují bio potraviny, chodí s miminama plavat, do mateřských center - prostě jsou protipól toho, co jsi popisovala(jinými slovy, některé se starají až moc). Nevím tedy, jestli by bylo obhajitelné, že se současná politika změní a o RP přijdou i supermatky, kvůli těm, kteří dávky zneužívají... ~d~.
13.5.2009 18:10:35
Tak to jsme na tom skoro stejně ,jsem doma s dítětem na dietě ,kterou nikdo nevaří a tím pádem jsem 8let na RP,tím že je dcera druhé dítě jsem doma celkem 14let.V tomto příspěvku ,každý bombarduje někoho za jesle,ale nedovedete si představit,jak lidi odsuzují mě za to že jsem tolik let doma a nechodím do práce,přitom jsem doma s nemocným dítětem.Já osobně si pamatuju svoje trauma z jeslí a školky svému dítěti bych to nepřála,ale zároveň nikoho nesoudím,každý musí podle sebe.Znám takové matky co jsou líné uklízet a ohání se tím,že jsou lepší matky,protože nemarní čas úklidem-podle mě výmluva na lenost,další jsou takové co to s výchovou přehání z dětí udělají neskutečné spratky,dál jsou takové co se starají normálně nic nepřehání,dělají si čas na sebe,aby jim nehrabalo.Když to vezmu podle sebe synovi je 13let-puberta už ho víc zajímají kamarádi,dceři je 8let pořád je to dítko,které vyžaduje pozornost rodičů a já vím že je to otázka 3-4let kdy to skončí.Jsem ráda s nima doma,protože kdybych nebyla nemohla bych je vozit na kroužky /samy se někam dopravit nemůžou/.Už vidím,jak mi tady někdo napíše,že jsem domácí puťka,ale nejsem já si život dokážu užívat i při RP.
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 841 [Dalších 661 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.