13.5.2009 14:45:54
Kimmy, měla jsem tu čest pracovat právě s dětma rodičů co stále někam spěchali a měli strach,že by jim v práci něco uteklo.Mnohdy to byly velmi smutné případy. Já jsem též od prvního dítěte šla po třech letech do práce a byl to dost rušný a krušný návrat jak píšete, vše bylo jinak a musela jsem se hodně učit a dohánět,ale dalo se to zvládnout!Nic jiného vám totiž nezbývá pokud o tu práci stojíte a máte ji rády.Nyní mám po 12letech další dítě a prostě do práce dřív nepůjdu!
|
13.5.2009 14:45:32
Sylvie, já taky některé plky nemůžu číst, ale zřejmě zase trochu jiné.
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
13.5.2009 14:45:02
Tanjo - a ty opravdu veris, ze kazda matka ve vsech socialnich skupinach travi svuj den tak jako ty??
|
rosali |
13.5.2009 14:42:54
Dik Martina,
aj ja som dosť vysadená na tie superženy,a ty si príkladom toho,že sú aj "normálne" /myslím to v dobrom/ matky na RD,ktoré nemajú potrebu ukameňovať tie,ktoré riešia rodičák iným sposobom.Buď preto,že majú iné možnosti,alebo iný pohlad na vec.V každom prípade to neznamená,že moje deti budú evidentne lepšie alebo horšie,len preto že ja pri MD pracujem trocha,amy na plný uvazok a ty si s nimi doma. Výsledok našej výchovy závisí,podľa mňa,na úplne iných veciach. |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
13.5.2009 14:41:20
no Tulko - a co s tim nadelas, kdyz pracujes na plny uvazek a skolky jsou preplnene? Co budes delat, kdyz ti ve skole budou sikanovat dite, rodice onoho sikanujiciho ditete odmitnou jakekoli podezreni jako lez a reditel skoly z toho vycouva?
Jistotu nemuzes brat nikdy a nikde - ano - mas narok na to, aby ses o sve dite starala sama, pokud jinemu neveris - ale nevidim tady zadny duvod, aby ti to stat platil... |
13.5.2009 14:34:47
Ono asi všeho s mírou.Já osobně jesle neuznávám,myslím,že každá maminka by měla určitý čas se svou ratolestí přeci je strávit a pokud mi tu někdo tvrdí,že je mu líp v jeslích než s ní doma tak kecá.A že je doma frustrovaná apod. to si měla přece uvědomit,než si to dítě pořídila!Píšete tu,že je lepší být v jeslích než s mámou co sedí a kouří apod.A proboha kdy?Já celé dopoledne vařím,žehlím,peru a k tomu prckovi vymýšlím zábavu a odpoledne razíme na procházku,pískoviště,kolo a taky k té KAMARÁDCE - občas.Je to snad zlá náplň dne??Ale proti nikomu kdo dá dítě do jeslí nemám,ale ať mi netvrdí,že je mu tam LÉPE než doma s mamkou!!!Lépe je třeba mamce v práci..
|
Tulka |
13.5.2009 14:34:24
Kimmy,to fakt ne.Jen si myslím,že z tříletýho prcka,když s ním mám dobrej vztah,se mi podaří třeba i vymáčknout,že se něco děje,kdežto roční mi řekne velký kulový.
A k těm institucím,nevím,kde můžu brát jistotu,že podobně se k mýmu dítěti nebude chovat třeba Anča Nováková,jen proto,že bude s tím mým hlídat doma další 3 mrňata.Tam bych se excesů bála ještě víc. |
13.5.2009 14:34:21
Rapiti, bohužel (bohudík?), já v tlupě nežiju Mám svoji práci a domácnost, moji rodiče mají svoji práci a domácnost, manželovi rodiče mají svoji práci a domácnost, můj bratr má svoji práci a domácnost, manželova sestra má svoji práci a domácnost... netvoříme jednu tlupu Když už tu opice byla dávaná za vzor, tak ani ona se o mládě sama osobně nestará čtyřiadvacet hodin denně sedm dní v týdnu třistašedesátpět dní v roce, pomáhají jí v tom i další opice. Stejně tak se o své mladé po celou dobu nestará osobně ta veverka, co tu byla taktéž dávaná za příklad, ta své mladé prostě nechá v hnízdě samotné, když nemá tu tlupu, která by se jí o ně postarala. No a holt i ta žena, která ani nežije v tlupě (jako opice), ani nechce své dítě nechat samotné (jako veverka) si hledá cestu, jak sobě a dítěti zajistit obživu. Jesle jsou jedna z možností. Osobně si nemyslím, že zrovna ideální, sama jsem do nich své děti nedala, ale ty plky tady, to se fakt nedá číst
|
martina | (IP adresa 77.48.21.122) |
• |
13.5.2009 14:30:41
naprosto souhlasím. Myslím, že mateřství je úplně přirozená věc, která by neměla matku odtrhnout od normálního života a pracovat je přece normální. Sama jsem už rok a půl na mateřské a ješte asi další 3 budu (mám ted zase miminko). Děti miluji, ale práce mi chybí. Bohužel nikde v okolí nejsou jesle a na chůvu bych nejspíš neměla. Nechci říct, že ty roky doma budou ztracené,ale nejsem úplně ve své kůži. Člověk je jakoby vytržen ze života. Můj obor se dost rychle rozvýjí a nevim jaké to bude po návratu do práce. A hlavně si myslim, že pro dítě a vůbec pro rodinu je úplně nejdůležitější spokojená matka. A každá zkrátka ke své spokojenosti potřebuje trochu něco jiného. Nemám ráda takové ty sebeobětující se superženy.
|
13.5.2009 14:29:43
Ale tady jde o kritiku umísťování 6 měsíčního dítěte na celý den do jeslí. Ujišťuju tě, že většina těch kritizujících pracuje, takže rozhodně proti pracujícím matkám nic nemají.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.