| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 841 [Dalších 581 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
13.5.2009 14:28:15
Rosali - jedina nejsi, ale urcite jsi clenkou velice mizive mensiny...

drz se!

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
13.5.2009 14:25:55
Pořídila jsem si dítě pro radost a ne abych ho ve ctyrech letech odlozila jako nějakou onuci...Než jsem si dítě pořídila tak jsem si to mockrát rozmyslela,jelikož s ním hodlám být dostatek casu vetsinu jeho detstvi a dospivani a radovat se z jeho pokroků a jeho dětsví si užít, ne abych ho strčila do nejake druziny ci mu dala klicek na krk. Proto jsem se vzdala i karierniho postupu a nekolika nabidek na povyseni, jelikož jsem byla rozhodnutá ty deti mít.
rosali
13.5.2009 14:25:37
Rapiti a Adelaide,
ani slovom som NENAPISALA,že všetky matky na rodičáku sú frustrované z práce.Všimli ste si to?Práve naopak,že sú mnohé,ktoré RD naplňuje a radi sa po 3 rokoch vrátia do práce,ale že práve tie,vačšinou,opakujem VAČŠINOU,nepíšem VŽDY,nepatria k ostrým kritikom matiek pracujúcich.
Mám s tým skúsenosti zo svojho okolia.
13.5.2009 14:24:48
No, při představě, že v Troji by měli dvě tlupy goril a matky z jedné tlupy by dávaly mládě na celý den na hlídání k druhé tlupě...~a~
Kimmy, 2 deti
  • 
13.5.2009 14:22:19
no to jiste ne - ale v takove tlupe jsou slabi a nemocni taky hodne rychle vystipani...

Jo matky jsou ruzne - jsou i takove, co si ty deti peclive naplanuji tak, aby jim stat deset i vice let platil, ale jinak je posadi pred televizi, doma mu kouri, k obedu otevrou konzervu a podobne... matek, ktere se na svych detech dopousteji ruznych hrichu je bohuzel cela rada - rozhodne bych to neomezovala na studene intelektualky....
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
13.5.2009 14:21:50
A proč hned odhodila?
Ukaž mi matku, která veškerý svůj čas věnuje jen a jen dítěti. Nevěřím, že taková existuje.
MM, 2 kluci
(IP adresa 86.49.12.142)
  • 
13.5.2009 14:19:14
... z jednoho německého serveru o rodině, kde se tato otázka řeší (Tagesmutter oder Krippe/Kita) - tak kdo si chcě počíst v němčině, prosím... :-)

http://www.rund-ums-baby.de/kleinkind/beitrag.htm?id=139040
13.5.2009 14:17:28
navíc se jednalo o to, kdy "dát mladé pryč."

Aha, takže pokud dá veverka "mladé pryč", znamená to, že i nadále se s ním denodenně vídá, stará se o něj, zajišťuje mu obživu, pečuje o něj ve vlastním hnízdě? Pokud ne, tak tvoje srovnání kulhá na obě nohy ~d~ Nebo si fakt myslíš takovou stupiditu, že dá-li rodič dítě do jeslí, dal ho z domu a už se dál o něj nestará?

Ad lidoopi - opět opakuji, nejsem zoolog ~;(( Ale tuhle jsem sledovala jakýsi přírodovědný film o jakýchsi opicích, kde bylo zmíněné, že o mládě se stará prakticky každý sameček, který si s opičkou "zaskotačil", ptž nemá jistotu, jestli její dítě náhodou není jeho. Bledla jsem čirou závistí - moci volně souložit a ještě se potenciální tatínkové předhání, aby potomka zajistili ~t~

Ne, ale vážně - pokud vím, tak lidoopi se o mláďata starají spíš tak nějak v tlupách. Člověk dnešní doby jaksi většinou přirozené tlupy nevytváří, tak si holt vytváří "tlupy" umělé ~d~ Samozřejmě, ne že by velké rodiny ve smyslu "všechno příbuzenstvo žije pohromadě" u nás už neexistovalo, ale přeci jenom není to momentálně většinový model, tedy ne každý možnost jej využít ~d~
Kimmy, 2 deti
  • 
13.5.2009 14:17:05
Tulko - a o tyhle skolky se matky tak perou, jen co jim vyprsi RP? A chces mi rict, ze tohle detem nepusobi traumata (tedy ze jako maji za sebou ty tri roky s maminkou a tohle uz tedy v pohode zvladnou)??

to je opravdu system, ktery je potreba beze zmeny zachovat!
rosali
13.5.2009 14:16:42
Líza,čítala som tvoje názory zo včerajška,
Nemyslím si však,že každý má možnosť volby medzi skráteným alebo plným úvazkom.Viem isto,že to neumožňuje každý špitál,resp. každý obor,oddelenie.
Ja som tu možnosť mala,chválabohu,tak som si vybrala 2x4 hod. v týždni od leta,+ neskor nejaká tá služba./mám 3 mes. dceru/.
Možno však Amy mala na výber 3 roky bez práce alebo plný úvazok.Myslela si na to?
V tom prípade skutočne neviem,čo by som robila.Preto si,podla mňa ,nezaslúžili,od niektorých tak ostrú kritiku.
A ani si nemyslím,že je to na váhach-láska k práci kontra láska k dieťaťu.
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 841 [Dalších 581 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.