| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 841 [Dalších 571 >>]
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
13.5.2009 14:16:10
A mě zase moje logika říká, že pokud má člověk nějaký problém, který už musí řešit s odborníky, tak trauma z jeslí je jen jedním z mnoha faktorů, které na tom mají zásluhu.

Mimochodem strach ze psů mám taky a nikdy na mě žádný neskočil, alespoň mi o tom naši nevyprávěli. A moje dcera ho má taky a k ní se žádný snad ani nepřiblížil, protože pokud viděla psa, tak dělala vždycky takový cirkus, že jsem ji brala do náruče.
13.5.2009 14:15:22
Ještě dodatek...moje spolupracovnice šla do zaměstnání od roku dítěte.Podotýkám, že práce by ji neutekla a byla by v pohodě po návratu z mateřské zařazena na svou funkci.Když jsem se jí zeptala PROČ?Řekla,že se doma nudila.Jak se může matka s ročním dítětem nudit, opravdu nechápu.
13.5.2009 14:10:54
Tulko, ono občas není k zahození si stoupnout k brance MŠ...to by člověk jen zíral, proto ať mi nikdo netvrdí,že je to pro maličké dítě přínosem..Tím ovšem nechci všechna zařízení házet do jednoho pytle.
rosali
13.5.2009 14:10:30
Kimmy súhlasím,
obzvlášť posledný odstavec kopíruje moj názor na vec.
Potešilo ma,že nie som jediná.
13.5.2009 14:07:53
Dítě jsem si pořídila v pozdním věku,proto mám možná už jiné hodnoty. Ale byli jsme na horách s jednou rodinkou a jejich maličkým synem. On musel do jeslí proto,aby jim prý nekrachla firma - nebo to spíš byla výmluva maminky.Ovšem když za ní přijde vlastní dítě a řekne jí ,,teto"a oni se tomu smějí,jak je chudáček popletený,no děkuji nechci...Budu ráda když mne bude mé dítě nazývat bez popletení maminkou!
adelaide k.
13.5.2009 14:07:43
Rosali, dobrý, takže ty se cítíš být diskriminovaná a osuzovaná, jako pracující matka a přitom paušálně shrneš všechny matky na RD do stejného pytle flákaček a neschopných. Dobrý tomu říkám ukázka tolerance ~a~
Tulka
13.5.2009 14:02:42
maggi,já jsem taky překvapená tou důvěrou v bezchybné,vyrovnané a láskyplné profesionálky,kterou tu některé mají.
Moje matka bydlí naproti poměrně vyhlášené školce,tak mi někdy líčí příhody.Minule bylo,jak dva větší kluci venku najížděli s koloběžkou na malou holčičku,ta tam brečela,nikdo si jí nevšímal,tak potom jednoho kluka odstrčila až spadnul a až tehdy vychovatelka zareagovala,vynadala té holčičce a za trest jí poslala někam do kouta.Ještě prý na ní hulákala,že nemá kluky provokovat.
Opravdu bych si netroufla tvrdit,že v jeslích,alespoň těch státních,by to bylo jinak.
13.5.2009 14:02:17
Rosali - Takže ty odsuzuješ všechny, kdo jsou přesvědčené, že pro miminko jsou jesle nevhodné, protože podle tebe jsou frustrované z práce a vrátit se tam nechtějí. Perfektní.
Líza
13.5.2009 14:00:25
Rosali, už jsem to tu psala včera, volba nezní "3 roky bez skalpelu nebo od půl roku plný úvazek". Spousta doktorek chodí jen do služeb nebo třeba den v týdnu plus služby, tzn. vystřídají se s manželem, nijak je to neodvádí od rodiny, popř. na ten jeden den se nějaká ta chůva snese. Psala jsem tu včera o kamarádce, která chodila operovat a sloužit, přesto její děti nešly před ukončenými dvěma lety věku do jeslí.
Prostě tím důvodem není práce, nebo ne jen práce (ale třeba nespokojenost, nenaplněnost, potřeba akce), popřípadě práce jako taková, sama o sobě, je tím důvodem jen v případě, že ji ta příslušná matka doktorka má postavenou výš než dítě.
rosali
13.5.2009 13:59:26
Máš úplnú pravdu v tom,že spatné pochopenie matiek na MD pre matky pracujúce je raritné.Len si nemyslím,že to je závisť.Skor vlastná frustrácia z práce,ktorú mnohé riešia materskými dovolenkami,a je im blbé si to priznať.Tak odsudzujú matky,ktoré pracujú.A svoj model vydávajú za jediný vhodný a správny.
Opakujem,neplatí to pre ženy,ktoré sú spokojné 3 roky na materskej a potom sa radi vrátia do práce.Ale tie nepatria k tým odsudzujúcim a kritizujúcim.
[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 841 [Dalších 571 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.