13.5.2009 13:56:21
Pořídila jsem si dítě na to, abych s ním mohla v jeho dětství být a ne abych jej odhodila jako nějakou onuci...Než jsem si dítě pořídila tak jsem si to mockrát rozmyslela,jelikož s ním hodlám být doma do čtyř let a radovat se z jeho pokroků a jeho dětsví si užít, neabych ho strčila nějaké tetě...Proto jsem se vzdala i kariéry,jelikož jsem byla rozhodnutá to dítě mít. Kdo chce kariéru ať si pořídí pejska, jen to má nevýhodu,že toho vám nevezmou do jeslí /MŠ/.
|
magggi synáček z léta09 |
13.5.2009 13:53:35
Až od určitého věku. A navíc - správně píšeš, že se jedná o komunitu de facto příbuzných. Stýkat se s příbuznými, event. je občas nechat pohlídat mládě není přece nic zlého. Mláďata se však nedávají na hlídání jiné tlupě - komunitě, že?
Nicméně, kdo je pro jesle, ať se staví na hlavu a používá pro to jakýkoli alibismus. Já bohužel za 10 let viděla až příliš mnoho dětí "intelektuálek" a matek, které si dokázaly obhájizt prakticky cokoli. Lidoopi nevědí, co je antokoncepce, ale co vede dámu k tomu, aby si pořídila děti, když je vidí půl roku, celou dobu je naštvaná, že jí život a kariéra utíká mezi prsty a nezvládá koníčky a studium zároveň s miminem, pak děti odloží a zaregistruje postupně jen to, že jdou do první třídy, nevědí, čím chtějí být a v lepším případě jim jdou na maturitné ples, pokud nemají zovna něco lepšího na práci...prostě nechápu! A že takových matek je. Zřejmě to začíná jesličkami... |
Bezovka, 2 děti | (IP adresa 84.42.200.238) |
• |
13.5.2009 13:49:37
Amy, děkuji za odpovědi, jen jsi mi neodpověděla, zda byl syn skutečně 10 hodin denně v jeslích? Jen pro pořádek, nemyslela jsem, že zrovna v tvém oboru to není "žhavý", to bych si netroufla a ani nic jiného Ti podsouvat - spousta maminek přiznává, že je to naplno do 4 let doma nenaplňuje a nemyslím si o nich nic špatného - ostatně i já pracuji. Myslela jsem to tak, že v žádném oboru, ať už medicínském či jiném, to není tak žhavé, aby si člověk nemohl dát cca 1,5 roku paauzu a byl pak odepsaný a totálně k ničemu. Jezdit na kole či hrát na klavír člověk taky přece nezapomene.... samozřejmě, čím delší pauza, tím je to těžší. Taky je těžké srovnat se s tím, že ho "mladí, bezdětní a muži" prostě na čas "předběhnou", a ty pak děláš jen "banální" výkony. Jinak bych zde mamky nestrašila tím, že pokud bys byla 3 roky bez skalpelu, hned bys šla jako hlavní operatér k 5-ti násobnému bypassu- to přece není pravda, nějaký čas bys prostě jen "držela háky" nebo dělala lehčí výkony. Jinak souhlasím - 3 roky doma a pak na furt do práce a dítě na furt do školky rozhodně není ideální. I když jsem přesvědčená, že třileťák lépe než roční dítě pochopí, že maminka odchází, že jde do práce, že pro něj přijde a kdy, chápe, že den je nějak organizovaný, že jsou soboty a neděle, že maminka sice odchází, ale vždy se vrátí. Tohle ročnímu ditěti, které prochází separační úzkostí nevysvětlíš. Ideál pro mě -cca do 1 roka trvale s dítětem, pak postupně práce na kratší úvazek,pak na delší, ale ne plný, mít tu možnost najmout si jako VŠ paní, aniž bych jí dala většinu platu, možnost pokračovat v částečném úvazku i po třetím roce dítěte, kdy je dítě v MŠ, abych ho třeba někdy vyzvedla po O. Pro systémové zavádění jeslí rozhodně nejsem, myslím, že jsou tu daleko aktuálnější problémy (nedostatek MŠ, nekvalifikovaní učitelé na ZŠ apod.).
|
13.5.2009 13:49:32
Maggi, naprosto s váma souhlasím. Měla jsem dceru ve školce a dodnes se divím těm ,,profesionálkám"co tam dělaly,že je nikdo nikdy neodstíhal. Jedna stará paní učitelka šla naštěstí po dvou měsících do důchodu a to měla štěstí,jinak bych jí velice znepříjemnila poslední dny její práce. Dodnes všichni co ji prošli rukama na tuto paní učitelku vzpomínají s hrůzou a nikdy se nikdo z rodičů nenašel,aby s ní zatočil.
|
13.5.2009 13:45:25
Trochu rozdíl, jestli si na dítě houkneš sama, popř. ho plácnš, než když to bude dělat neurotická cizí "profesionálka."
Jsem od fochu, vím, o čem mluvím (tedy neže bych mlátila cizí děti, jen jsem viděla při své praxi ve školce zcela nezměněné metody, které trvají již přes 30 let, jeden by z toho zvracel, a že by jesle byly nějak odlišné???????) |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
13.5.2009 13:42:56
vetsina lidoopu ma velice silnou komunitu teticek a mladata jsou vicemene spolecna...
|
13.5.2009 13:36:07
Beru to jako chytání za slovíčka - navíc se jednalo o to, kdy "dát mladé pryč."
Když na tom tak bazíruješ - vezmi si za příklad jakéhokoli lidoopa. Ti nám jsou nejblíž. A v těch pár genech, kteými se lišíme, bude zřejmě ta schopnost vzdát se mláďat v nevhodnou chvíli a označit sledování prvních krůčků a slůvek za "nadstandard" (viz 1. příspěvek) |
13.5.2009 13:28:58
To je bohužel pravda, ale co s tím? Sterilizovat matky, kterým nepatří do rukou ani rybičky v akváriu, natož dítě?
Jesle to nevyřeší, tam je péče ve finále stejná (děti si taky musí hrát samy a na individuální péči se v našem zdravotnictví a školství nehraje - navíc to ani nejde. Popřemýšlejte o tom, kolik personálu na kolik dětí je a vydělte si jejich čas na jednotlivo děti..) A soukromé jesle, kde to bude ideální? Ideál se musí zaplatit, marná sláva, což 80% matek nemůže nebo nechce... |
Katka | (IP adresa 85.207.18.54) |
• |
13.5.2009 13:15:18
Přesně tak, školky by se přizpůsobily pracovní době rodičů, tam, kde školy otvírají od 8h, rozhodně nezavírají nejpozději v 16h. A po vyzvednutí si rodiče dítěte užijí stejně jako v ČR, protože může jít spát později, protože zase později vstává.
Nevím, proč někdo dává přednost tahat děti v 5.30 z postele, což zvláště v zimě není vůbec příjemné. |
Lassie66 |
13.5.2009 13:08:41
Rosali, je ten problém opravdu, že nechceme chápat nebo to, že nechceme souhlasit?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.