| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 280] Příspěvky 281290 z 841 [Dalších 551 >>]
Diva.Bara
13.5.2009 13:02:40
no tak tady se shodneme.
Lassie66
13.5.2009 13:02:32
Alice, v tom s tebou souhlasím. Pokud někdo napíše, že do práce prostě chtěl a neschovává se za argumenty typu "bylo to nejlepší, pro mé dítě, které potřebovalo kolektiv", pak to beru a souhlasím, že je to dobrý kompromis.
*Niki*
13.5.2009 12:59:33
Alice, nesouhlasím. Děti zvládnou i frustrovanou matku, nevěřím, že je pro ně lepší je zavřít do sterilní instituce, jen aby neviděly naštvanou matku. Ostatně "tety" mohou mít taky blbý den. Šťastná matka takové malé miminko nezajímá - ono chce matku u sebe. My nemluvíme o větších dětech, pro které je skutečně lepší spokojená matka v práci než nespokojená doma. My mluvíme o několikaměsíčních miminách, kterým je putna, jestli jsi někde daleko spokojená. Ono vnímá jen to, že jsi daleko...
*Niki*
13.5.2009 12:54:51
Blbne mi klávesnice a mezerník - a ten překlep s i/y je trestuhodný ~d~
rosali
13.5.2009 12:51:47
Milá Lassie,Tulka,S+3
Pracujte kolko chcete,budte si doma kolko chcete,kojte kolko chcete.Hlavne nech ste spokojné a šťastné.
Ja budem tiež.
Nechcete chápať ,čo som napísala,takže myslím,že naša vzájomná debata nikam nevedie.
*Niki*
13.5.2009 12:51:13
"A skutečně si myslíš, že je pro dítě horší trauma z nástupu do jeslí (zvláště když si to nepamatuje) než z nástupu do mateřinky, který si už pamatuje? Já v tom až zas tak velký rozdíl nevidím."

Sice to nebylo namě, ale tohle minedá. Já nejsem žádný psycholog, ale prostou logikou docházím k tomu, že v tom velký rozdíl je. Apamatovat si je dle mě lepší než si nepamatovat. je lepší vědět, čeho konkrétně jsem se bála a co mi vadilo, mít konkrétní vzpomínku, se kterou se pak dá pracovat. Můžeš ji i popsat a někdo ti to vysvětlí. Ale mít někde hluboko zasuté "něco", co si neumýš vysvětlit, podvědomou úzkost a podobně, co ani mocnepopíšeš, bo nevíš, k čemu to přiřadit, co se s tebou vleče, bo ti ztoho třeba nikdo nepomůže (vždyť si přece nic nepamatuješ)... to je dle mě horší.

Já mám např. celoživotní strachze psů. Nikdy jsem si nevzpomněla na žádný zážitek, abych si to nějak mohlavysvětlit. Až časem mi kdysi mamka povídala, že mě ve věku 2,5 let celký pes napadl. Byla u toho, takmi to mohlavysvětlit. Je fakt, že to bagatelizovala, vždyt si to přece nemapatuju, tak nemám důvod se teď bát. Mám, protože ta vzpomínka tam někde uvnitř hluboko mě uložená je. A zhmotňuje se vždy,když potkám psa. To jen na dovysvětlení, proč nebagatelizuj to, co si na vědomé úrovni nepamatuješ. Třeba jesle.
Alice
(IP adresa 89.24.132.163)
  • 
13.5.2009 12:46:34
Tak pak nikomu nevyvracej jeho názor. Jestli jsi dobře četla, tak jsem v příspěvku dále psala, že některé matky mohou být doma frustrované a nechtěně tuto frustraci přenášejí na děti. To je potom pro ty děti lepší být v jeslích. Protože do značné míry platí - spokojená matka - spokojené dítě.
Samozřejmně babička je patologický případ, ale dokládá to, že kdyby ji někdo nutil být s dítětem doma, mamka by si to patrně dost šeredně odnesla.
*Niki*
13.5.2009 12:45:32
Alice, já to vše chápu. Já nejsem bojovník proti jeslím, byť sama bych tam dala dítě jen v nouzi největší. I s hypotékou raději čekáme a její výše bude dle nároků dětí, ne naopak - šidit děti a mít velkou hypo. Nesouhlasím jen s dvěma věcmi: aby mě někdo dávat dítě do jeslí nutil - a to i nepřímo prostřednictvím krácení RP a podobně (babičky nemáme, kdyby mě někdo vyhodil na ulici, musí do jeslí). A druhá věc - řeči ohledně toho, že se matky rozhodují dávat děti do jeslí dle povahy dítěte. Tak to není. Rozhodují se jen a jen za sebe, a to dítě může maximálně onemocnět, jinou formu úniku z toho nemá, pokud mu to nevyhovuje.
Takže jesle ano, jsou to fajn instituce pro rodiče, kteří musejí do práce a nemají babičky a dědečky.
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
13.5.2009 12:44:07
Tak si prosím tě, zaměň v mém předchozím příspěvku slovo mateřinka za jesle. Ale nikdy jsem neslyšela hysterčit matku z toho, že dává dítě do jeslí. Zato při nástupu do mateřinky je to snad každá druhá.

A skutečně si myslíš, že je pro dítě horší trauma z nástupu do jeslí (zvláště když si to nepamatuje) než z nástupu do mateřinky, který si už pamatuje? Já v tom až zas tak velký rozdíl nevidím.
rosali
13.5.2009 12:43:13
Tak vidíš,aký dvojitý meter používaš!
Najprv by som ti doporučovala ešte raz si prečítať zvoju reakciu na moj príspevok.

1.Svojou "inteligenciou",ako píšeš,som sa ani slovom neoháňala.Neviem kde si na to prišla.
2.Ty si PRIMÁRNE urazila mňa,keď si na moje názory reagovala doslova výrazom,že je na nich niečo "shnilého",a že postrádajú logiku.
3.Ani slovom som tiež neodsúdila ženy,ktoré sú s deťmi doma dlhšie.Práve naopak som napísala,že také sú,a že sa po 3-4 rokoch vrátia radi k svojej práci,z ktorej nie sú nijak frustrované,ale že tieto vyrovnané matky nemajú za potreby kritizovať matky tie,ktoré sa vracajú do práce skor.
4.Nebolo na tom nič jednostranné,len som obhajovala Amy,tak ako ju iní lynčujú.Ale to ti už asi jednostranné nepripadalo,však?

Takže buď si si moj članok neprečítala riadne,alebo si si jednoducho vybrala to,čo ti sedelo.
[<<Předchozích 280] Příspěvky 281290 z 841 [Dalších 551 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.