| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 841 [Dalších 531 >>]
Alice
(IP adresa 89.24.132.163)
  • 
13.5.2009 11:58:29
Ber to jako pojistku. Kdyby bylo dostatek jeslí, nemusela by matka hledat potenciální místo pro potomka již v těhotenství. Co Ty víš, třeba kdyby zjistila, že ho to výazně poznamenává, vzala by ho prač a místo v jeslích by se jistě záhy zaplnilo......Amy prostě myslela dopředu a já ji chápu. Je to stejné, jako když se při dnešním babyboomu musí těhotné ženy k porodu registrovat již v prvních měsících těhotenství, jinka nemají šanci. A přitom v té době ani nemůžou vědět, zda dítě donosí (když to řeknu natvrdo). Nechci se amy zastávat, ale uvádím také jiný pohled na věc. Někteří lidé holt myslí dopředu a je to asi lepší, než pak s půlročním prckem (nebo ročním či dvouletým) najednou lítat a hledat z ničeho nic jesle......
rosali
13.5.2009 11:47:07
Alice,som teiž lekárka a mnohé nemocnice umožňujú čiastočný úvazok.
Alebo to lekárky riešia tak ako ja-pár hodín v týždni v ambulancii+občas nočné služby.
Je to náročné,to je fakt.Aj vzhľadom k tomu,že lekár je aj moj muž.
A nejaký príspevok na chúvu by sa hodil tiež~:-D
Dík za tvoje pochopenie pre lekárky.Je málo "nelekárov",ktorí to chápu.
Diva.Bara
13.5.2009 11:46:37
Rosali zkus si svůj výkřik přečíst znovu a zjistíš, že problém máš spíš ty. nikdo tu nekritizuje to že jdeš do práce na 2x 4hod, dle mého dobrá varianta, zvlášť když si můžete s manželem urč.způsobem plánovat směny. jen se tady většina matek, a to i těch co souhlasí s kolektivním zařízením pro děti cca do 2let, pozastavila nad tím že kojenec stráví víc času v jeslích nebo s chůvou než s matkou.

"To je práve taký lekár,ku ktorému by som ja mala doveru.Svedčí to o jej zodpovednosti,láske k práci a ani na sekundu to nespochybňuje jej lásku k dieťaťu!!!!!!"
- no tak já bych naopak od své lékařky očekávala a naprosto chápala, kdyby se do práce s malým kojencem vracela třeba jen na pár hodin týdně, třeba na ty 2x 4hod, s tím nemám sebemenší problém. a vidíš, ty to naopak obdivuješ, tedy obdivuješ když někdo dá 6měs dítě na plný úvazek do jeslí. jen takoví si zaslouží úctu a obdiv a jsou zodpovědnými lékaři, podle tvých slov.
nezdá se ti na tom něco shnilého?

"Tebe a ďalším tebe podobným "uvedomelým matkám" zo srdca prajem kontakt len s takýmito lekármi,ktorí svoju prácu robia naplno,s láskou,s potrebou byť užitoční svojim pacientom.A pritom dokážu vychovávať s maximálne možným nasadením svoje deti.Svojim sposobom života sú im vzorom a odovzdávajú im okrem lásky aj zmysel pre zodpovednosť a pracovitosť.Čo je PRÍNOS NIE PSYCHICKÁ UJMA!!!!"
- to jsi fakt myslela vážně? jak se může někdo 100procentně věnovat své práci a pacientům, když ví že má doma kojence, se kterým zrovna není, kterému zrovna utírá nos teta? jestli to někdo dokáže, no klobouk dolů, ale pro mě to není moc dobrá vizitka. Tím "smyslem pro odpovědnost" jsi myslela asi výber zodpovědných tet, které bdou dobře umět utírat nosy? pochopila jsem tě správně?

Amy tohle všechno nebylo myšleno konkrétně na tebe, já se jen snažím Rosali ukázat, že na takovéhle nesmyslné adoraci je podle mého prostého selského rozumu něco přinejmenším zvláštního a že to co říká nemá tak úplně logiku.

*Niki*
13.5.2009 11:44:42
Alice, píšeš o jeslích " Je na matce, aby posoudila, zda na to dítě má nebo ne (já bych ho tam dříve než v roce nedávala) - koneckonců, matka ho zná nejlíp".

Souhlasím. Jen mi vrtá hlavou, jak to své dítě ta matka tak dobře odhadne v 32.tt.To už jsou na to nějaké speciální ultrazvuky? Dle délky stehenní kosti a obvodu hlavy, schváleno, vhodný adept na jesle? ~y~
sonije
(IP adresa 93.91.150.23)
  • 
13.5.2009 11:41:33
Také jsem pro to, aby bylo jeslí více, aby se zkrátka mámy mohly svobodně rozhodnout, případně je využít, pokud nastanou okolnosti, kdy jim nic jiného, než dát dítě do jeslí, nezbude. První tři roky jsou nejdůležitější? To jistě ano, ale co dají dítěti, se kterým sedí máma doma na zadku, hulí jednu od druhé a krafe s kamarádkou, zatímco dítě si musí hrát samo v pokojíku? A že takových mamin znám. V zimě jsem marně hledala a přemýšlela, kam všechny ty mámy s dětmi chodí. Nikam. My chodili plavat, do mateřského centra, na procházky, do cukrárny, zkrátka jak to šlo a když bylo opravdu ošklivě, pozvala jsem alespoň kamarádku s dítětem k nám domů. Já dítě do jeslí dávat nemusím, vyjdeme s tím co máme a starám se o něj ráda, každý den má nějaký nový zážitek a to už mu budou dva roky. Díky péči je vývojově napřed, to mi jesle nezaručí. Ale pořád lepší jesle, než poloviční případně skoro žádná péče..
rosali
13.5.2009 11:36:58
Prepáč Tulka,máš za svojou vetou smajlíka,ale podla tvojej vyššej reakcie,to skor myslíš vážne ,však?!?!
Kojiť do 18 rokov dieťaťa,a byť s ním doma až do jeho svadby,myslím,že až vtedy je matka tá skutočne NAJ.

rosali
13.5.2009 11:29:53
Amy ,chápem,chápem,chápem.Som v podobnej situácii,vrátane toho ,že som lekár,teiž chir. obor.Manžel aj rodičia sú lekári tiež.Viem presne o čo hovoríš.
Viz vyššie moj dnešný príspevok.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
13.5.2009 11:25:54
Buď si se svým dítětem doma, ale nemysli si, že jsi jen proto lepší matka než ta, které to dítě do jeslí dá

asi tak...
rosali
13.5.2009 11:19:10
Milá Ivevka,
práve preto,že je amy lekárka,vie,že sa jej dieťaťu nič dušu drásajúce v jasliach nestane.
Odsudzovať jej portebu a chuť pracovať možu,prepáč,len ženy,ktorých jediným naplnením života je mať dieťa,ale ktoré sú inak v svojom zamestnaní frustrované.
Sú prirodzene matky,ktoré sa vzhliadli v materstve natolko,že zostanú doma s deťmi 3-4 roky,a potom sa radi vrátia zas naplno k svojej práci,ale také matky nepatria k tým,čo kritizujú ženy vracajúce sa do práce od dieťaťa skor.
Š´tastná matka nemá potrebu odsudzovať a kritizovať starostlivosť a výchovu o dieťa matky druhej!!!!!!
Takže by som sa skor zamyslela,Ivevka,nad sebou,ako nad druhými.A hoci to adresujem tebe,patrí moj odkaz aj ďalším tebe podobným "super" ženám.

Tiež som lekárka,tiež chirurgický obor,mám 3 mesačnú dcéru a od leta sa na 2x4 hod v týždni vraciam do práce.Časom aj na 2-3x mesačne do nočných služieb.Hodia sa mi aj peniaze,o tom potom,ale manžel-tiež lekár by to finančne zvládol v najhoršom aj sám.
Vraciam sa jednoducho preto,že mám svoju prácu rada.Je to taký hriech??Svoju dcéru nadovšetko milujem aj tak.Dlho sme sa o ňu snažili,a aj tak som už ku koncu tehotenstva zháňala chůvu.Nemáme totiž babičky,a aj v budúcnosti,t.j. od 3 rokov malej ,keď sa do práce vrátim naplno, ju budeme potrebovať,keď budeme slúžiť nočné obidvaja.

Nad jaslami som príliž nerozmýšľala,to je pravda,ale klobúk dole pred amy,že sa od pol roka vracia naplno do práce,ktorú má rada.To je práve taký lekár,ku ktorému by som ja mala doveru.Svedčí to o jej zodpovednosti,láske k práci a ani na sekundu to nespochybňuje jej lásku k dieťaťu!!!!!!

Tebe a ďalším tebe podobným "uvedomelým matkám" zo srdca prajem kontakt len s takýmito lekármi,ktorí svoju prácu robia naplno,s láskou,s potrebou byť užitoční svojim pacientom.A pritom dokážu vychovávať s maximálne možným nasadením svoje deti.Svojim sposobom života sú im vzorom a odovzdávajú im okrem lásky aj zmysel pre zodpovednosť a pracovitosť.Čo je PRÍNOS NIE PSYCHICKÁ UJMA!!!!
To naučili mňa aj moju sestru moji rodičia,tiež lekári.Obe sme chodili do jasiel,a sme obe vzdelané,vyrovnané,a láskyschopné bytosti.

Bodaj by takých žien ako amy bolo viac!
Alice
(IP adresa 89.24.132.163)
  • 
13.5.2009 9:52:22
Tady jsem vůbec nepsala o tom, že by Tvůj názor neměl být uveřejněn. Ale stejně tak by měly být uveřejněny kladné názory a ne se napadat mezi sebou. Mě šlo o to, že i když někdo popíše svou kladnou zkušenost, tak mu na to řeknete, že je to proto, že to negativní vytěsnil.
Mimochodem moje mamka trávila útlé dětství u rodičů své matky a i v pozdějších letech by tam byla radši než se svou vlastní matkou. Obávám se, že kdyby s ní babička zůstala na mateřské, už by tu mamka nebyla (alespoň z jejich pozdějších zkušeností - babička je prostě ten typ člověka, který neměl mít děti, dost mámu týrala hlavně psychicky. Máma je z toho dodnes špatná, ale jinak je to skvělá matka).
Říkám že je na každé matce, jak se k svmu dítěti zachová a někdy je lepší, když jde dítě na pár hodin do jeslí, než kdyby bylo doma s matkou, která je frustrovaná z pobytu v domácnosti. Každý jsme jiný, tak si tu nevyvracejme názory, vždyť každý má na něj právo. Buď si se svým dítětem doma, ale nemysli si, že jsi jen proto lepší matka než ta, které to dítě do jeslí dá (nic ve zlém, ale všechny, které jste doma, se tu tak nějak tváříte.....). Dobrá matka je ta, která dokáže rozhodnout, co je pro ni a její dítě nejlepší, ať už je to jakékoliv řešení. A nikdo jiný než ona nebo její dítě nemá právo toto rozhodnutí soudit.
Mimochodem jsem nějak nepochopila souvislost tvé reakce s mým příspěvkem, na který reaguješ. Já o zkracování rodičáku nemluvím. Jen mě naštvalo, že mi někdo vyvrací můj kladný zážitek. Já vím, že jsem v jeslích nestrádala tak, jako někdo ví, že tam strádal.
Jinak končím - tahle debata nemá cenu (stejně zase bude nějaká úžasná reakce).....V diskusi jde o to, vyjádřit svůj názor a respektovat názor toho druhého. Ne mu ho vyvracet (Já Ti taky neříkám, že je špatné, když dítě nechodí do jeslí, že určitě má člověk co byl doma negativní vzpomnky, které si nepřipouští, aj.)
[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 841 [Dalších 531 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.