amy | (IP adresa 84.42.164.151) |
• |
13.5.2009 8:39:14
S těmi jeslemi to tehdy vypadalo katastrofálně. Myslela jsem si, že si je ještě s břichem v klidu obejdu a pak se rozhodnu kam.V prvních jeslích jsem byla 18 pod čarou, v druhých tuším 15, v třetích jsem získala poslední volné místo a to jen díky tomu, že jedna paní to pár dní předtím odřekla.
Se školkou jsem si hlavu nelámala, protože jsem předpokládala, že když oba pracujeme, že syna vemou. Ani omylem, brali jen předškoláky a pár volných míst bylo zaplněno samoživitelkami(což chápu), i další rok se situace opakovala. |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
13.5.2009 8:38:41
to je prima, ze aspon nejake maminky tohle delaji... - a je videt na tvem priklade, ze nakonec je to pro ty deti lepsi...
blahopreju! |
13.5.2009 8:35:11
Hmm, to děsně záleží na učitelkách a ředitelce. My máme naštěstí školku dobrou, jesle si ženské taky moc chválí. Jen kdyby byly větší kapacity. Loni mi ve školce kluka nevzali, takže jde až ve 4 letech. V jeslích mají kapacitu 6 dětí a dalších 30 je pod čarou. Některé maminky dávají dítě do jeslí třeba jen jeden den v týdnu a tak se jich tam střídá víc a, když některé dítě onemocní, jde místo něj další z toho pořadníku. Kamarádka takhle denně volá, jestli mají pro jejího syna místo, aby mohla aspoň občas udělat větší díl práce.
|
• |
13.5.2009 8:28:54
Veliké štěstí. My měli smůlu, ve 3 letech syna "vykopli" z jeslí, do školky ho nevzali. Naštěstí se mi podařilo najít maminku, která byla doma se svým dítětem a byla ochotná mi hlídat podle potřeby (ještě hlídala jedno dítě mamince, která dopadla stejně jako já). Šlo vlastně o takovou mini školku. A ani další rok mi syna nevzali, do školky se dostal až jako předškolák a zpětně jsem ráda, protože když jsem viděla, jak se rozvíjí v jeslích i oné miniškolce a pak viděla smutnou situaci ve školce, kde byl počet dětí na jednu učitelku doslova enormní.
|
13.5.2009 8:24:04
Amy, tobě vzali dítě do jeslí a pak ne do školky? No, to je lahůdka.
Naštěstí pro maminky u nás jsou jediné místní jesle součástí školky, takže dítě z jeslí je přednostně přijato do školky od 2,5 roku, ačkoli jiné děti jsou přijaté až třeba ve 4 letech. |
• |
13.5.2009 8:17:24
No, to asi ne. Ačkoli když mi syna nevzali do školky, tak mi ředitelka poradila, ať si ho beru do práce, vždyť to je prý takové milé dítě (a to věděla, co s manželem děláme)
|
Lassie66 |
13.5.2009 8:13:34
No tak to se pak nedá nic dělat. Práci domů by ti asi nedávali...
|
• |
13.5.2009 8:10:53
Ano, byl, věř mi, že i ten půl rok byl znát, ta zručnost se prostě hodně rychle ztrácí a ze začátku jsem byla naštvaná, že dostávám banálnější zákroky, ale pak jsem byla doopravdy ráda.
|
Lassie66 |
13.5.2009 8:09:02
Amy, myslím, že je opravdu čistě tvá věc, kdy kam dítě dáš. Ty tři roky ti ale nikdo nepodsouvá - byl by pro tebe vážně takový rozdíl, kdybys počkala půl roku - rok?
|
• |
13.5.2009 8:06:03
Zvláštní - mě to zase na interně nepřipadá až tak žhavý. Z práce jsem chodila unavená (to asi každý), ale syn mě vždy nabudil, probral a užili jsme si to spolu. Nemůžu říct, že by mě to se synem doma nebavilo, jak mi podsouváš. Bavilo, ale vypadnout z práce jsem nechtěla, nemohla (vzhledem k oboru). Jak už jsem psala výše - chtěla by ses mi dostat pod ruku, po tom co bych byla 3 roky doma? Vážně by ses nebála?
Zvládat se to dá. Finančně jsme si pomohli asi o 8000 Kč (v průměru někdy víc, někdy míň). Nemoc jsme řešili spolu s prarodiči - já, manžel, matka i otec jsme lékaři a dařilo se nám skloubit služby tak, že malého vždy někdo z nás pohlídal. Paní na hlídání jsme využili asi jen na 2 dny (na pár hodin, co se služby překrývali). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.