| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 350] Příspěvky 351360 z 841 [Dalších 481 >>]
dr. Bezovka, 2 děti
(IP adresa 84.42.200.238)
  • 
12.5.2009 22:50:40
Pro Amy - v půl roce mi to připadá hodně drsný. Jsem taky lékařka, taky v nemocnici, ale tohle by mě nenapadlo. Tvoje důvody - nemůžu vypadnout, je nás málo - znám, ale ruku na srdce, myslím, že to ani v chirurgii nemůže být tak žhavé (já jsem internista), abys dejme tomu po roce a půl, dvou letech, vůbec nevěděla, o co kráčí a tenhle výpadek nemohla řešit nějakým částečným úvazkem?. TO jsi vážně chodila na plný úvazek + služby? A malý byl cca 10 hodin denně v jeslích? Navíc jak víme, v nemocnici to není - teď padla, když máš pacienta na sále, těžko se asi ve 16 sebereš a odejdeš. Jistě i ty jsi tam někdy dýl. A to že je vás málo - to je přeci problém vedení, můžu to chápat jako loajálnost, ale půlroční dítě bych i přesto do jeslí nedala. Navíc to, že je nás málo, může být spíš výhoda - o práci nebudeme mít nouzi. A taky by mě to zajímalo finančně - to jste si vážně tak polepšili, když vím kolik stojí jesle (soukromé) a jaké jsou platy ve špitále? Jak jste to dělali , když malý marodil? Pokud máte babičky, to chápu, ale co vím, tak hlídání pod 100 neseženu (aspoň v Praze, na menším městě to možná budejiné, ale i tak). Já když jsem si to počítala,dala bych za hlídání prakticky celý svůj plat....Jinak teď mám druhé dítko, 17 měsíců, do práce chodím sloužit + od podzimu chci cca na den...se starší dcerou jsem to měla podobně. To mi naprosto vyhovovalo, nevypadla jsem, návrat naplno po 3 letech byl vpohodě. Promiň, ale tebou uváděné důvody mě nepřesvdědčily, jen nechápu, proč neřekneš - mě to doma s malým nebaví, tak jsem šla raděj pracovat, přišlo by mi to upřímnější..rozhodně tě ale nechci odsuzovat, každý toto cítíme jinak. Na závěr moje vlastní zkušenost - mě osobně hlídala cca od 1.5 babička. Moje matka byla dosti pracovně vytížená, práce pro ni byla vždy velmi důležitá...já do dnes vzpomínám na babičku a mám ji, ne moji mámu, jako tu svoji nej~s~. S babičkou mám spoustu zážitků, na mámu vzpomínám, jak chodila z práce utahaná. A tobě gratuluju, jestli i po šichtě ve špitálu jsi odpočatá a plna energie a těšíš se , jak budeš ještě skákat okolo mrňouska~b~
Patricie
(IP adresa 90.179.131.138)
  • 
12.5.2009 22:23:32
Tady se pise o jeslich a ne o materince.
Patricie
  • 
12.5.2009 22:19:55
A jeste k tomu prechod u padesatiletych deti :-))
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
12.5.2009 22:11:36
Lassie, a v čem je rozdíl?
Spousta dětí má stejné pocity při nástupu do MŠ i s adaptací na ZŠ (a jak tu nedávno zaznělo v jednom článku i na SŠ). A to i přes to, že s nima byly matky stále doma (nebo možná spíš právě proto). Ale po čase si zvyknou a začnou se tam těšit...

Podle mě to nikdy není tak jednoznačné a záleží jak na povaze dítěte, tak na dosavadní výchově v rodině. Pokud matka hysterčí z toho, že dítě má nastoupit do mateřinky, jak to tam zvládne, jestli mu nebude smutno atd. tak potom pochopitelně hysterčí i to děcko.
Jíťa
  • 
12.5.2009 22:01:38
A ty zas moooooooooc chytrá
Petra Neomi
(IP adresa 84.42.196.234)
  • 
12.5.2009 22:00:55
Ale jistě, že dá, moje matka si se mnou dodělávala vysokou, s bráchou doktorát, obojí na FF UK.

Jde o to, že například pro mě v pětatřiceti není zajímavé něco studovat, už něčím jsem, dlouho jsem na tom pracovala a vypustit znamená přijít o to.
Každý nechce být laktační poradkyní, speciální pedagožkou, či něčím podobným :) Jsou i profese, kdy prostě můžeš buď vyhrát, nebo prohrát, profese, ve kterých je rvačka a koneckonců, jsou samozřejmě také lidé (i matky), které tu "rvačku" potřebují ke štěstí.

Prostě jsme každý jiný a nezbývá, než se s tím smířit. Máme různé cíle, různé cesty, různé životy a taky různé děti.
Jíťa
  • 
12.5.2009 22:00:25
Sorry, ale já kdysi byla se svým puberťákem 3 roky doma. :-)
Jakou máš zkušenost s výchovou dětí a zvláště těch starších ty?
(IP adresa 85.207.219.105)
  • 
12.5.2009 21:51:07
Bravad, mluvíš mi z duše.
Já za sebe musím říct, že mi mateřská v tomto duchu na 3 až 4 roky přijde horší než vězení. Na druhou stranu bych nechtěla dítě odkládat v půl roce do jeslí. Mám i jiné zájmy než své děti a musím říct, že s tím odjakživa byl velký problém. Také mi vadí, že když potřebuji něco vyřídit v práci, tak si nesmím své děti vzít s sebou. Bohužel matky malých dětích jsou na společenském žebříčku až úplně vespod :-((
Alice
(IP adresa 89.24.132.163)
  • 
12.5.2009 21:48:01
Věřím svým rodičům - a ti říkají, že jsem se tam těšila a zpět také. Jo a ještě něco - negativní vzpomínky se pamatují snáz. Věřím, že kdybych to měla spojené s nějakým traumatem, pamatovala bych si to. Říkám - moc věcí před šesti lety věku si detailně nepamatuji, ale jedna z těch, které si do detailu pamatuji, je chvíle, kdy máma potřebovala z domova na chvíli odběhnout a nechala mě samotnou doma (mohli mi být tak tři). Jasně si vybavuji pocit úzkosti, když jsem viděla z okna mámu zahýbat za roh. A detailně si pamatuji, jak jsem seděla u okna v křesle, brečela a volala mámu. Pamatuju si, jako by to bylo dnes. Máma si to dodnes vyčítá, i když to na mě žádný následek nezanechalo. Takž věřím, že negativní zážitky z jeslí bych si pamatovala a hlavně, že by mě tam máma nedávala, kdybych to měla spojené s nějakým traumatem. Tak to ber tak, že já byla v jeslích spokojené dítě (jo a mimochodem - skoro jsem nebyla nemocná).
A ještě jsem chtěla říct, že v té době již byli moji babčka s dědou v důchodu, ale mámě přišlo nefér, "házet" jim na krk malé dítě - mají také právo na odpočinek (já bych to taky neudělala - člověk v důchodovém věku již nemá tolik trpělivosti, aby hlídal dítě celý den po celý týden). Děda mě vyzvedával (a stejně tak i ve školce) každý pátek po obědě, takže si mě užili, ale celé dny jsem u nich nebyla. A ještě pro upřesnění - v jeslích jsem bývala tak šest hodin, protože naši to měli dobře vymyšlený - ráno mamka chodila na šestou, aby mě mohla v půl třetí vyzvednout, ale do jeslí mě vodil táta až na půl dévatou.
Patricie
  • 
12.5.2009 21:43:48
Jsi fakt padla na hlavu!
[<<Předchozích 350] Příspěvky 351360 z 841 [Dalších 481 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.