| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 360] Příspěvky 361370 z 841 [Dalších 471 >>]
Patricie
(IP adresa 90.179.131.138)
  • 
12.5.2009 21:41:46
:-)))
Patricie
(IP adresa 90.179.131.138)
  • 
12.5.2009 21:39:48
Co to pisete za kraviny??
bravad
12.5.2009 21:24:48
Mě nic nenapadlo. Musím se ohradit proti tomu, že bych tím něco myslela, na někoho útočila, někomu něco podsouvala, naznačovala atd. Je to jinak: Já to prožívám dnes a denně - rodina je strašně daleko, manžel je v práci - tzn. buď je úplně pryč, anebo chodí domů pozdě. Máme tady pár známých, ale strašně málo, kamarády jenom jedny. V podstatě jsme velmi izolovaní. Přijde mi to strašně nepřirozené a jak pro matku, tak i pro výchovu dítěte nevhodné. Jistěže člověk může navštěvovat dětské kolektivy, ale na druhou stranu, i matka někdy potřebuju (pravidelně) vypnout, event. zařídit si svoje věci bez dětí. A bylo by krásné, kdyby spolu spolupracovalo nějaké společenství, ať už sousedů, přátel nebo rodiny, které by dítě pohlídalo atd. Jsem si jistá, že by to bylo dítěti (a matce) jenom prospěšné. - Jiné sociální vzory, jiné hry, říkanky, básničky, přístup... Bohužel to ale v reálu funguje jenom vzácně.
Lassie66
12.5.2009 21:16:23
Alice, ale ta vzpomínka může být staršího data. Neříkám, že dítě v jeslích nemůže být spokojené - ale věřím, že některé děti mohou trpět úzkostí a zejména počátky mohou být pro dítě velkou psychickou zátěží. To vůbec nevylučuje, že by se tam později nemohly těšit.
Tulka
12.5.2009 21:15:06
Pamatuju si,jak jeden čas běžely v televizi záběry, snad z Ameriky,na kterých si rodiče skrytou kamerou nahrávali chůvy,které "pečovaly" o jejich ratolesti.Je to sice extrém,ale proč bych měla absolutně důvěřovat cizímu člověku,který pečuje o mé malé dítě.Zvlášť,když je prakticky jistota,že se nemám jak něco takového dozvědět.
Lassie66
12.5.2009 21:11:20
U 15-letého puberťáka máš náskok 14 let, lépe ho znáš. I když souhlasím s tím, že ti toho asi moc sami nepovědí(hlavně kluci, já se svěřovala v pohodě, bráchové ne).
Alice
(IP adresa 89.24.132.163)
  • 
12.5.2009 21:09:30
Chodila jsem do jeslí právě od roku a půl. Přiznávám, že si z doby před cca šesti lety věku moc nepamatuji. Obvykle se mi vybavují neurčité pocity, když cítím nějakou vůni nebo procházím nějakým místem. Nedávno jsem procházela po strašné době místy, kterými jsme kdysi s tátou chodily do jeslí (podchod pod magistrálou se mi jasně vybavil) a můžu Ti říct, že to nebyl špatný pocit. Úplně jsem si vybavila, jak jsme tam s tátou šli - on mě nesl "na koníkovi" - a rozhodně jsem nebulela ani nic takového - těšila jsem se. Byl to příjemný pocit. Toť má vzpomínka. A je zajímavý, že negativní vzpomínky na jesle nikdo nikomu nevyvrací a nepodivuje se nad tím, jak si to pamatuje.
12.5.2009 21:07:57
Pokud máš patnáctileté dítě, s nimž ti vázne komunikace tak, že ti neklopí své pocity ze života, bude to tím, žes ho měla v roce v jeslích.

Ale i v tom případě je ti na rozdíl od ročního dítěte možná schopné říct, že zase měli ty hnusný kolínka, které muselo sníst.

Řekne ti tohle roční dítě?
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
12.5.2009 21:04:06
Ani 15-tiletý puberťák ti doma neřekne, že ho spolužáci nebo dokonce nějaký učitel ve škole šikanuje. To je na rodičích, aby to na něm nějak sami poznali a dovtípili se. Takže v tomhle konkrétním případě rozdíl mezi ročním nemluvnětem a starším dítětem skutečně nevidím.
Lassie66
12.5.2009 21:03:21
Abych to upřesnila - pokud píši, že vlastní děti nesvěřím cizímu, pak mám na mysli jejich současný věk, tj. necelé tři roky a 8 měsíců. Ale dcera už v září pomašíruje, takže zase tak hyperprotektivní nejsem.
[<<Předchozích 360] Příspěvky 361370 z 841 [Dalších 471 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.