| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 390] Příspěvky 391400 z 841 [Dalších 441 >>]
Lucia
(IP adresa 217.111.75.13)
  • 
12.5.2009 17:25:49
Moja skusenost s jednou mojou dost blizkou znamou: Kvoli praci (nie kvoli peniazom, financne su na tom s manzelom velmi dobre) sa rozhodla dat svojho syna na starost babicke. S dobrou vierou, ze pojde pracovat len na ciastocny uvazok a maly o nic nepride. Bohuzial sa casom s ciastocneho uvazku vyklula praca od siedmej do siedmej a niekedy aj pocas vikendov. Vysledkom je, ze ked sme boli spolu na dovolenke a maly plakal, tak ho chudak ani nevedela ako ukludnit (mal vtedy rok a pol) a nakoniec to musela vyriesit tak, ze zavolali "Babi" a ta ho cez telefon upokojila. Bolo to hrozne smutne. Dnes maju druheho syna a ona sa rozhodla ostat s nim doma na materskej plne tri roky. Starsi syn chodi teraz uz do skoly a bohuzial je stale citit, ze ta vazba medzi nim a mamou je stale trochu narusena. Aj ona sama priznava, ze nejako ma toho mladsieho radsej.

Ja sama verim, ze vztah k druhemu si vybudujem az potom, ked mam s nim dhodoby kontakt. A je jedno, ci ide o dospeleho cloveka alebo moje dieta. Aj laska matky sa vyvija a je pevne spata so vsetkymi zazitkami, ktore spolu dieta a matka preziju. Sa jednoducho spoznavaju. A podla mna nestaci len byt spolu intenzivne kratsi cas (ked pride mama o piatej z prace), lebo aj nudit sa spolu musia, aj mat mama toho dietata obcas plne zuby musi aj znasat jeho trucovanie, zlost a obcas aj provokovanie. Az potom matka svoje dieta naozaj spozna a naozaj moze povedat, ze ho miluje take ake je.

Ked ma dieta tie tri roky, da sa povedat, ze je uz dost vyzrele, aby si samo vyskusalo svoje kridla a zuzitkovalo vsetko, co do neho jeho rodicia za tie tri roky vlozili rovnako ako aj to, co dostal pri narodeni do vienka. Ale chciet aby moje sestmesacne dieta chapalo, ze ja som jeho mama, ked vacsinu svojho vedomeho zivota stravil s nejako teto xy?

Kym som zila v Nemecku, pocula som taky paradoxny vyrok na Tagesmutter (pestunku): "Kazda matka chce pre svoje dieta najst tu najlepsiu pestunku na svete a sucasne sa boji, ze sa jej to podari...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
12.5.2009 17:19:44
no tak takovy smysl pro humor opravdu nemam... a doufam, ze nikdy mit nebudu...

Ja nikoho NEOSOCUJU - to je lez

Stejne tak se odpovedim nevyhybam - to taky neni pravda - diskutuju a diskutovala jsem s tebou vzdycky na slusne urovni a na tve otazky jsem odpovidala - nicemu jsem se nevyhybala krome toho, co by poukazalo na osobni detaily moje nebo me kamaradky

Ukaz mi otazku, ktera neni osobni, na kterou jsem ti neodpovedela - a ja to rada udelam

Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 17:15:15
nepotrebuju, aby moji kamaradku nekdo litoval - a ona taky ne

ale vyprosuju si, aby se ji tady nekdo vysmival...
Vlaďka (3 kluci)
(IP adresa 213.226.200.109)
  • 
12.5.2009 17:01:37
Já o jesle nestojím. Když už chci děti, tak mám být ráda, že jsem s nimi doma a mohu jim věnovat čas v nejdůležitějších letech jejich života.
Zapomínáte maminky, jak jsme jako děti byly v jeslích od šesti, sedmi hodin do odpoledne a starali se o nás "sestřičky". Hromadné přebalování, usoplené nosy, protože vychovatelky je nestíhali utírat atd.... Neumím si to představit. Léty, kdy jsou děti v jeslích rodiče přicházejí o nejdůležitější dobu, kdy se mezi rodiči a dětmi vytváří kontakt a sociální pouto. Nechtěla bych o to přijít a jsem ráda, že jsem nepřišla.
Lassie66
12.5.2009 16:58:50
Kimmy, nemáš smysl pro humor. Kdybych nazvala tvou kamarádkou krávou, línou vší, co zneužívá systém, případně tyrankou svých dětí, jelikož dělá kariéru, pak bych se nedivila...navíc jsem tam dala smajla.
Ty zde naprosto vážně osočuješ některé matky za viníky současného deficitu v rozpočtu, a to má být ok.
Tvou kamarádku neznám a ani už se o ní nebudu zmiňovat.

Tímto bych tuto debatu ukončila. Nemá to cenu. Pokud na něco poukážu, vyhneš se odpovědi a děláš uraženou. V podstatě jsi mi neodpověděla. Ale to je fuk, na tom svět nestojí.
Tulka
12.5.2009 16:56:09
Nemám pocit,že by se tu někdo posmíval kamarádce,spíš nám přišel humornej zrovna ten tvůj příměr.Proč máme litovat slušně finančně zajištěnou,když ty taky nelituješ ty,co berou pár korun?
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 16:52:10
Co me toci???? Ze je to MOJE KAMARADKA a je tady stredem posmechu, protoze ja jsem nerozvazne pouzila jeji situace jako priklad

Kdyby ty jsi napsala, ze mas kamaradku, ktera je na PN v tehotenstvi a ja bych zacala psat, ze zneuziva system a podvadi a simuluje potize - tebe by to netocilo???
Tulka
12.5.2009 16:48:04
Kimmy,my tvoji kamarádku fakt neznáme,je to pro nás fiktivní osoba,tak nevím,co tě točí?A jen tak bokem,neznám nikoho,pro koho by byla platba za hlídání jediný výdaj.
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 16:43:21
Lassie - samozrejme, ze jde o moji kamaradku - ja jsem napsala:

mam kamaradku reditelku marketingove agentury a ani ta si nemuze dovolit chuvu na plny uvazek.

ty jsi na to odpovedela

Chudák ředitelka...co si počla? Jak na chůvu našetřila? Musela propustit uklízečku, služku a osobního řidiče?

to je normalni hnus... je to normalni vysmech me kamaradce, kterou jsem ja ze spatneho usudku pouzila jako priklad, ze ani tem dobre placenym se nedari tak, aby si najali chuvu za 100 Kc cisteho na hodinu - je to ubohost, kterou bych pochopila u jinych typu lidi - ale v diskusi s nimi bych urcite nikoho blizkeho nepouzila jako priklad.

Nejde o chteni, ale o to, ze v jeji situaci je ta castka i pro jeji prijem nerealna... chuva neni jediny naklad, ktery musi z platu hradit...

Katka,kluci 6 a 10
(IP adresa 62.77.127.227)
  • 
12.5.2009 16:27:25
Každá trochu vzdělaná bytost by měla vědět, že zevšeobecňování a nedostatek tolerance k jiným životním způsobům o přílišné inteligenci nesvědčí.....
[<<Předchozích 390] Příspěvky 391400 z 841 [Dalších 441 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.