novaja |
12.5.2009 16:01:19
A proč takové chování a priori podsouváte matkám starajícím se o cizí dětí beze "svědků"?
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 15:58:07
Ne, Lassie - ja si neberu na paskal jednu konkretni matku a nevysmivam se ji...
ja mluvim vseobecne o hypotetickych lidech ani lidem v Chomutove jsem se nevysmivala - jen jsem ukazala, ze jasne jde pobirat penize za nic - a ten clovek, ktereho v novinach davali za priklad, rozhodne nebyl pracujici clovek odvadejici poctive dane a platici sve dluhy - moje kamaradka takovy clovek je Kamaradka si svou situaci vyresila soukrome - pokud by nechtela pracovat a misto toho chtela byt na RP a plakala by, ze ma malo penez, tak bych ji to zehleni doporucila... ale ja ji do tehle diskuse opravdu tahat v zadnem pripade nebudu |
novaja |
12.5.2009 15:57:35
Jo, to o sobě říkám také. Počítám s tím, že zůstanu s dětma i po ukončení RD, manžel nás zajistí. Pro mě ( a věřím, že nejsem jediná) má větší cenu péče o rodinu než "roztáčení kol kapitalizmu".To rádá přenechám těm co na to mají chut a vlohy, nic proti ním, ale at mi také neberou roli mou.
|
• |
12.5.2009 15:54:19
Kdyby bylo pro soucasnou spolecnost dulezite blaho deti, takze se hromady matek nevraceji smahem do prace na plny uvazek v momente, kdy prestanou dostavat RP (tedy pokud tu praci maji) - a lide by mi nepsali o tom, jak se jim castecny uvazek nevyplati...
|
Lassie66 |
12.5.2009 15:52:27
Stydím, Kimmy. A co ty? Ty se nedotýkáš matek na MD, když na jednu stranu píšeš o plýtvání peněz na rodičáky a současně poukazuješ na zneužívání dávek v Chomutově?
Přečti si celou diskuzi a registruj, kolika přispěvatelek jsi se dotkla svými komenty o matkách užívajících si na RD... Mimochodem - máš na každého jiný metr - lituješ zde žen, které horko těžko shánějí hlídání, školky a jesle. A už nevidíš, že by to samé podstupovaly uštvané matky v případě, že by jim RD vzali, ony nesehnaly dobře placenou práci a hledaly hlídání pro své děti. A ještě jedna věc - ať se tě to dotkne, či ne - kamarádce ředitelce jsi nabídla, aby si v případě, že nemá na drahé hlídání přivydělávala po večerech žehlením? |
• |
12.5.2009 15:49:32
tak napriklad ja jsem si poridila deti proto, ze jsem je chtela - ne proto, aby mi nekdo platil za jejich vychovu nebo peci - ale pro me a pro meho muze - a bereme na sebe veskerou zodpovednost a veskere dusledky, vcetne toho, ze nektera dulezita zivotni rozhodnuti holt vypadaji uplne jinak, nez by vypadaly bez nich....
|
novaja |
12.5.2009 15:47:20
Ano, a jsme u jádra. Pro současnou společnost je duležitější HDP, než blaho děti.
Panu profesorovy všechná čest, ale vím co vím. Blbě se mi namlouva, že děti po 3. roce matku (rodiče) tolik nepotřebují, profesor ne profesor. |
psycholog | (IP adresa 85.135.246.124) |
• |
12.5.2009 15:47:04
ja som len rada, ze ty v tom mas jasne a ze nam to vsetkym vysvetlis. tak sa tesim na este jeden clanok stiahnuty z internetu, ktory doveryhodny zdroj vsetkej vedomosti.
|
Katka,kluci 6 a 10 | (IP adresa 62.77.127.227) |
• |
12.5.2009 15:44:12
Já teda nevím,ale mě z toho nic logicky nevyplývá. Excesem myslím mínila Bravad něco jako bití dítěte, a to se v oficiální instituci s více zaměstnanci snad skutečně tak snadno nepřehlédne. Nevím proč tady podsouváte personálu jeslí tyto praktiky, nemám s tímto oborem nic společného, ale pokud bych měla, rozhodně by mě to velmi dotklo....
|
bravad |
12.5.2009 15:43:54
Opravdu? A z čeho logicky vyplývá, že se kryjí a ne kontrolují? Tu logiku mi vysvětli. Kromě toho jsem dala slovo kontrolují do uvozovek. Asi sis nevšimla. (Ale nedivím se, pokud je pro někoho logické, to co pro tebe, tak chápu, že takové detaily nevnímáš.) A to proto, abych se nemusela rozepisovat o takových samozřejmých věcech, jako je - tuším, že se tak nazývá - sociální kontrola, kterou všichni zažíváme (někdo víc a někdo míň) dnes a denně. A sociální kontrola neznamená nic jiného, než že se člověk mezi ostatními lidmi ovládá, aby se neshodil, protože ví, že je ostatními "sledován" (všimni si uvozovek) a nevhodné chování budou ostatní hodnotit.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.