Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 15:43:46
Lassie - uz jednou jsem se v tobe zklamala a ted je to podruhe - myslela jsem, ze jsi na vyssi urovni
brat si do huby cloveka, ktereho vubec neznas a vysmivat se - to jsem fakt od tebe necekala jedna se o moji hodne blizkou kamaradku a na tuhle uroven to tahat nebudu za tenhle konkretni komentar by ses mela stydet |
MarkétaP + 4 dcerky |
12.5.2009 15:42:28
psychologu, mám zrovna možnost sledovat, jak se se separační úzkostí vyrovnává moje desetiměsíční. Volně se potuluje po bytě, hraje si, rabuje šuplíky ... a pak ji to najednou chytne, a šupšupšup přileze ke mně pochovat. Nebo je se mnou, zaslechne z dětského pokoje sestry, vydá se tam. Na chodbě se zastaví, otočí, nakoukne, zda jsem ještě na stejném místě, otočí se a pokračuje do pokojíčku. Nemusím od ní chodit na hodiny pryč, aby si tu separaci a vyrovnávání se s ní trénovala, zjevně si to ošefuje postupně sama.
|
novaja |
12.5.2009 15:39:30
Ha,ha!
Když se skládá jen z vydělaných peněz, tak proč si pořizujete dětí? |
Lassie66 |
12.5.2009 15:38:28
Kimmy, píšeš:
"Ja myslim, ze zas ty trosku precenujes ty vyse kvalifikovane - na zaplaceni soukrome chuvy potrebujes byt hodne dobre placena - mam kamaradku reditelku marketingove agentury a ani ta si nemuze dovolit chuvu na plny uvazek... cela tahle skupina lidi, kteri by si potrebovali privydelat proste chybi, protoze ji plati RP..." Chudák ředitelka...co si počla? Jak na chůvu našetřila? Musela propustit uklízečku, služku a osobního řidiče? |
Tulka |
12.5.2009 15:34:11
Psychologu,jsem ráda,že ani ty si nemylíš,že jesličky jsou pro dítě to jediné vhodné.Už jsem se bála,že za chvilku budeme utloukaný,že kdo nedává dítě do jeslí,vlastně ho tejrá a že půlročnímu prckovi je fajn,když si na pár hodin denně odpočne od mamky.Můžu jesle tolerovat,ale nebudu se tvářit,že to je úchvatná instituce.
|
Líza |
12.5.2009 15:30:27
Psychologu, teď ses prokec, psychologii jsi neviděl ani z rychlíku, žejo ;) Stou separační úzkostí to máš nějaký pomotaný.
|
12.5.2009 15:28:33
On ten život se neskládá jen z vydělaných peněz, někdo hold musí pracovat i z idealizmu.
Tak proč potom chceš od státu peníze? (jenom si tak rýpu) |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 15:27:54
pece o vlastni deti je narocna prace, ale nenalezi za ni mzda - mzda nalezi zamestnancum za praci vykonanou pro zamestnavatele
kdyby vsechny matky pracovaly tak, ze se pouze pecuji o sve deti doma, tak by se soucasny system zhroutil, protoze prijmy pouze z muzske prace, DPH a dane podniku by nepokryly statni vydaje nezaplatily by celostatni zdravotnictvi ani soucasny stedry socialni system. Nikdo matky nenuti vydelavat - uz tady nekdo psal, ze se da v mnohem uskromnit a past se v CR taky nikdo nepujde... Jsou moznosti, jak si privydelavat napriklad vypomoci v domacnosti nebo jinak (vypomoc v domacnosti muze delat skoro kazdy, jen mnoha lidem to neni dost dobre, jine prace z domu vyzaduji casto nejakou kvalifikaci) Kdyby to bylo tak idealisticke, tak by bylo asi vice zen doma i po tech trech letech - ale zivot neni ideal - a penize jsou dulezite - muzes mi tady vykladat o blahu deti - ale ty deti potrebuji rodicovskou peci i pote, co RP vyprsi - jen pak uz ty penize mluvi silnejsim hlasem - a ty trilete deti uz rodice "tolik" nepotrebuji a mame na to pozehnani prof. Matejcka... |
novaja |
12.5.2009 15:27:39
To byla řečnická otázka.
Logicky vyplívá, že se kryjí a ne kontrolují. |
psycholog | (IP adresa 85.135.246.124) |
• |
12.5.2009 15:22:44
Jasne, ze sa deti musia ucit zvladat separacnu uzkost aj v jaslickach, ale musia to aj doma. Ako chces dieta zvykat na separaciu doma, ked si s nim? Musis niekam odist. Alebo mi chces povedat, ze si sa cely aspon rok 24h nestratila z dohladu svojho dietata, aby nezaizilo uzkost z rozlucenia? Ak je to tak, potom odporucam navsetvu u niektoreho z mojich kolegov, kedze mne neveris
Je tazke urcovat, ci deti prezivaju separacnu uzkost dlhsie, intenzivnejsie a s nasledkami, ked sa matky od nich vzdaluju na niekolko hodin (napr. idu na nakupy, alebo ine), alebo ked su v jaslickach tych niekolko hodin. Dalej je tazke zistit, ci deti, ktore si zvyknu na pravidelne, schematicke odlucenie od rodicov na niekolko hodin, si neosvoja tento ritual ako prirodzeny a tym, ze sa rodicia vzdy laskyplne vratia pre nich neziskaju istotu, ze aj ked rodicia niekam odchadzaju, neznamena to, ze ma opustili. Alebo prave nepravidelne, rozne trvajuce, pre dieta nepredvydatelne odchody matky neposobia matuco, aj ked su menej caste (to je napr. jeden z argumentov proti navsteve skolky v nepravidelnych intervaloch). Ale to su uz diskusie skor teoreticke. Ja si nemyslim, ze jaslicky su pre vyvin dietata to jedine prospesne a vhodne. Taktiez si nemyslim, ze su pre vsetky deti vhodne. Ale tak isto si nemyslim, ze je 3-4 rocny pobyt matky zarukou dobreho vyvinu. Razim tu ideu, ze aj dieta, aj matka mozu byt stastni iba spolu, resp. nespokojna matka nevychova spokojneho jedinca a ani nespokojne dieta rozumna matka nenecha v nespokojnosti a bude sa snazit najst sposob, aby odstranila zdroj nespokojnosti dietata. Dovodom na nespokojnost oboch mozu byt rozne veci a preto ziadam len o toleranciu. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.