bravad |
12.5.2009 15:18:25
Rýpeš nebo se ptáš?
|
novaja |
12.5.2009 15:16:54
Copak pracuje jen ten co vydělává?
Znám dost těch co vydělávají a při tom nenapracují ani polovinu toho co ženska v domácností s dětma v celodení péči. Ano za to dostanou ten RP, a pokud si náhodou dovolí zůstat v domácností i nadále tak už makají zadarmo. Tomu říkám spravedlnost. Takže sebrat nám i ten RP, veselé předát dětí institucím a RODINY už ani nemusíme zakládat. Jsou tady INSTITUCE, abychom mohly jít vydělávát, protože jen tak nám všichní uvěří, že pracujeme. On ten život se neskládá jen z vydělaných peněz, někdo hold musí pracovat i z idealizmu. |
Diva.Bara |
12.5.2009 15:08:41
Niko v 6 nebo 8 měsících, jak se jako má dítě otrkávat?
|
novaja |
12.5.2009 15:00:35
Kontrolují nebo kryjí?
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 14:57:59
Ja vim - je to proste tak nastavene, ze kazda matka ma narok - at je v Usti nad Labem nebo na Novem Zelandu - at platila dane nebo neplatila, at vychova ceskeho danoveho poplatnika nebo nejakeho uplne jineho...
Stat proste v tomto smeru nediskriminuje a plati opravdu vsem - co na to rict... Nekdo tady psal, ze kdo je proti RP, brat ho nemusi - ale to jsou podle mne zbytecne reci - nejake demonstrativni odmitani vubec nikoho nezajima... Ja nikdy nepisu, ze nekdo RP zneuziva (ackoli mi to leckdo cpe) - protoze pobirani davky, na kterou mam zakonny narok, neni zneuzivani. (ano, psala jsem, ze ukladani RP na stavebni sporeni neni asi ucel, za kterym je vyplacen - ale to taky neni definice zneuzivani - proste jsou to penize lezici na chodniku urcene pro tu zenu - co si s tim dela, je jeji vec - at jsou to prazdniny nebo stavebko). Ten system je proste pro kazdou matku - at je to dobra nebo spatna matka, at vydelava nebo nevydelava, at zije v CR nebo nezije - uz mockrat jsem psala, ze takove slepe rozhazovani penez je spatne, ale je to hazeni hrachu na zed (jo kdybych psala, ze RP by mely dostavat jen ty zodpovedne matky, ktere se o deti pekne staraji a ktere RP potrebuji - cili jejich manzel nevydelava velke penize - a jen ty, ktere vychovavaji ty ceske danove poplatniky - tak na to by asi hodne zen tady slyselo ;-))). Problem je v tom, ze ja si to nemyslim) Ten system je spatny. Proto ja si myslim, ze lepsi system by byl lidem mene brat a mene davat - tak aby se nepracovat prestalo vyplacet... ale to uz jsem tady omlela do zblbnuti.... |
Cha-Cha |
12.5.2009 14:57:40
Libik, vůbec jsem nechtěla svým příspěvkem říct cokoli ve smylsu, že má blbej národ blbej zvyk. A ani si nic podobného nemyslím. Pouze jsem chtěla vyjádřit svoji domněnku, že za většinovým odsouzením matek, které dají do jeslí dítě mladší jednoho roku, může být ukryta mimo jiné také skutečnost, že v ČR je standardní délka mateřské dovolené 3 roky.
Celý příspěvek do diskuze jsem psala hlavně z toho důvodu, že mám zkušenost (mimo jiné i z této diskuze), že jsou maminky, které mají děti do 1 roku v jeslích, slovně napadány a odsuzovány, a to zejména proto, že jsou z tohoto důvodu posuzovány jako matky nekvalitní. A já si myslím, že pouhý fakt, že matka (nebo obecně rodič) umístí své dítě do současných českých jeslí, sám o sobě nevypovídá o rodičovské kvalitě či dysfunkci. |
Levandulka+3 |
12.5.2009 14:50:50
Sama jsem bohužel neměla sourozence (ne, že by naši nechtěli, ale nedařilo se). A všechny své koníčky (lyžování, vodák, hudebku, sbor..), hezké oblečení a cesty do zahraničí bych klidně a s velikou radostí byla vyměnila za bráchy nebo ségry!
Sama teď čekám 3. dítě, vím, že naše životní úroveň půjde dolů, že už nebudeme jezdit jezdit k moři ani na velké hory (naštěstí máme kolem soustu menších vleků, takže základy lyžování chci děti naučit)a dětem vybereme kroužky v DDM, oblečení kupujeme pro nejstaršího za levný peníz v Německu (vyjde levněji než v českém sekáči) a mladší to holt budou dětit, ale rozhodně NELIUJU, naopak, jsem za to, že kluci budou moct vyrůstat spolu, hrozně vděčná! |
amy | (IP adresa 84.42.164.151) |
• |
12.5.2009 14:50:02
Neřekla bych, že jeslí je dostatek, když se děti musí zapisovat už před narozením, já jsem dostala tip na báječné jesle a když jsem se na ně v 32.týdnu informovala, mohla jsem být zapsána na 18.místo pod čarou (18 dětí by muselo vypadnout, aby syn mohl nastoupit). V jeslích, do kterých syn nakonec chodil, jsem v 32.týdnu získala poslední volné místo.
|
bravad |
12.5.2009 14:32:57
Katko, to máš asi pravdu, že takhle je to spíš taková výpomoc, ale 100% se na to spolehnout nedá. Tady u nás mají povinnost se denní matky navzájem zastupovat - v případě dovolené, nemoci, nemoci dětí. Takže teoreticky hlídání vždycky máš. Rozhodně bych ale institut denní matky nedoporučila někomu, kdo potřebuje hlídání na 40hod týdně (tzn. matka stejně pracuje na zkrácený úvazek, aby stihla vyzvedávat..) a to právě kvůli těm možným zástupům - představ si, že pak např. každý den přivedeš dítě k jiné denní matce, která pořádně nezná dítě a dítě nezná ji, je každý den v jiném prostředí, dítě nemá šanci si zvyknout a druhý den je někde jinde... Zkrátka pro všechny je to v takové situaci velký stres. Navíc denní matka je s dítětem po dobu hlídání sama, nemáš kontrolu, zda nedochází k nějakým excesům, což se v jeslích stát nemůže - tam je tet vždy několik, takže se navzájem "kontrolují". Ale to už je jenom na okraj, pro informaci.
|
& |
12.5.2009 14:31:40
Kimmi,
hlavne bys ho dostala, kdyby sis o nej zazadala. Dost holek si to spori a pak si za to v Cr uzivaj pekny prazdniny.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.