Diva.Bara |
12.5.2009 14:26:53
mmch moje dvě mladší děti jsou dvojčata naprosto neplánovaní (resp plánované druhé těhu bylo, ale holt se zadařilo takhle), nebyl důvod si myslet že bychom měli dvojčata. podle tvé teorie teda nevím - měla jsem jít na redukci, protože jsem věděla že se nám tím sníží živ. standart?
|
12.5.2009 14:25:13
já si myslím, že vás prostě sere, že v zahraničí ten rodičák nedostanete.
Checht, Katty, aby ses nedivila Co jsem si tak na Rodině a podobných serverech všimla, tak i české maminy žijící v zahraničí si mohou nechávat posílat český rodičák |
Diva.Bara |
12.5.2009 14:22:31
Ilčo, jestli si dítě mezi ostatními připadá jako chudák, tak je to jen díky tomu, že mu to ti ostatní dávají najevo - a od koho to asi tak mají, že? sousedovic Toník si připadá out, protože v jeho plácnu 7letech nemá značkový boty nebo supr čupr kolo. a řešení? jdu a koupím mu to co chce jen aby chudák citově nestrádal, nebo se necítil odstrčený?
chceš tím tedy říct že víc jak 2děti by měly mít jen lidé s vysokými příjmy? jak vysokými? kde je ta hranice, aby to podle tebe už nezodpovědnost nebyla? v těch místech o kterých jsem psala byl primárně problém jinde - chlapi neměli práci, a tak často museli odcházet pryč ze země aby uživili své rodiny, a jiné problémy (zadluženost státu, korupce ...). "Je to můj názor a nic ho nezmění" - nikdo po tobě nechce abys svůj názor měnila. já tě nepřesvědčuju, jen poukazuju že to může být i trošku jinak a chce to občas kouknout dál než jen na špičku vlastního nosu. já se s tebou nepřu, máš jiné životní zkušenosti, jiné názory, to je v naprostém pořádku. jen jsem měla potřebu reagovat, protože tohle moc nechápu. |
Tulka |
12.5.2009 14:08:20
Kimmy,mně je tě taky líto a dětí je mi líto i dospělých je mi líto,prostě,je mi líto úplně všech
Ne,to se omlouvám,to byla jen nemístná ironie |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 14:03:58
neni nutno stavet - uz dneska jsou nestatni skolky a nestatni jesle - je ale treba vyresit obrovsky cenovy rozdil mezi statnimi a soukromymi jeslemi a skolkami...
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 13:59:56
ale v tom to vubec neni - ja bych v zadnem pripade nemenila - nejsem typ, ktery by si uzival petilety pobyt doma s detmi...
mne stvou zeny, ktere demonizuji jesle a vycitaji pracujicim zenam, ze ackoli jsou matky, tak pracuji. Stvou me lidi, kteri si nechaji napsat PN na tehotenstvi, ackoli jim nic neni, ale ony si chteji tehotenstvi uzit. Stvou me zeny, ktere si naplanuji deti tak, aby z jednoho RP sly splavne na PPM a na druhy RP a pak se dozaduji proplaceni dovolene, ackoli nic neodpracovaly. No a mohla bych pokracovat... Je mi lito zen, ktere by chtely pracovat, ale nemuzou, protoze nejsou jesle ani skolky. Je mi lito zamestnavatelu, kteri daji mlade holce sanci, a ona jim do pul roku otehotni a pak ji sest let nevidi. Je mi lito matek, ktere bych chtely pracovat na castecny uvazek a venovat se detem i po tech magickych tretich narozeninach - ale nemohou castecny uvazek najit. |
jana38 |
12.5.2009 13:56:31
psychologu, napsal jsi tohle:... A to znamena, ze rodicia sa od dietata neodlucia v prvom roku zivota od nich ani na chvilu (podotykam, ze dieta nechape, ze mama je v byte v inej miestnosti a to co nevidi nepovazuje za pritomne). Podla tejto logiky by matky mali byt 24h na ociach detom, aby nezazili separacnu uzkost. Ta naozaj nie je argumentom proti jaslickam, lebo deti sa ju musia naucit zvladnut.
.... Píšeš že se děti musí naučit v jesličkách zvládat separační úzkost nebo ne? Podle mě píšeš. No a učit dítě v jesličkách zvládat separační úzkost je hovadina, to se na mě nezlob. Separační úzkost mezi šestým měsícem a jedním rokem je období, kdy dítě potřebuje jistotu v matce a ne že ho dám do jeslí s tím, že se musí naučit ji zvládat. A jestli jsi fakt vystudovanej psycholog, tak tobě bych se do rukou dostat nechtěla. |
novaja |
12.5.2009 13:54:44
Postavit jesle a školky také není zadarmo. Zafinancovat to musí stát. Že je těch zařízení málo ví se už dlouho, takže pokud hlídání neumíte samy vyřešit, proč jste si pořizovali dětí?
Takže, ono to bez toho státu, tak čí onak není žádný med, co? |
katty+dcera | (IP adresa 83.240.118.42) |
• |
12.5.2009 13:52:01
víte co, Kimmy? já si myslím, že vás prostě sere, že v zahraničí ten rodičák nedostanete.
|
Katka,kluci 6 a 10 | (IP adresa 62.77.127.227) |
• |
12.5.2009 13:47:59
Právě. Mě to v našich podmínkách přijde dobré na takové to hlídání 4 hodiny dopoledne, aby mamka šla cvičit, do jazykovky a po úřadech.A když hlídání vypadne, tak holt vypadne. Ale na to, aby mohla mamka s klidným svědomím do práce a neměla k tomu nějakou záložní babičku,na to se mi to zatím moc nezdá....Věřím, že jinde (viz. Daniela), je to rozšířené a můžu si třeba domluvit záložní hlídání. Tady kde bydlím, si to představit neumím - že bych na to spoléhala. Já mám naštěstí kliku na ideální babičky.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.