| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 460] Příspěvky 461470 z 841 [Dalších 371 >>]
Ilona a její holčičky
(IP adresa 195.22.53.143)
  • 
12.5.2009 13:23:38
Znovu opakuju, že mít hodně dětí a nezajistit jim životní standard, aby si nepřipadaly mezi ostatními jako chudáci je nezodpovědnost. Je to můj názor a nic ho nezmění. A v těch oblastech, kde jsi žila a pracovala jistě neměly ženy MD čtyři roky, že? A na to, zda chtějí být doma s dětmi nebo ne, se jich taky asi moc neptali, ne?
12.5.2009 13:22:46
Ilono, ono nejde o to, že bych se bála někomu cizímu dítě svěřit. Nebojím se, že se nikdo jiný neumí postarat. Jenže do určitého věku dětí, jsem je nepřesvědčila, aby nebrečely, když jsem se trochu vzdálila.
jana38
12.5.2009 13:19:34
psychologu a představ si, že většina dětí mezi šesti měsíci a dejme tomu rokem opravdu touží po tom, chodit se svojí matkou kamkoliv, i na záchod, protože představa, že jim matka zmizí z očí je pro ně v tomhle vývojovém období nesnesitelná. Já chodila v době separační úzkosti na záchod s asistencí obou dětí, proč taky ne, mě to nevadilo a je uklidnilo mě mít na očích.~k~
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
12.5.2009 13:15:52
pardon - omlouvam se za preklep - mel tam byt

Janosikovske - "bohatym brat a chudym davat" - samozrejme...
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 13:14:28
Tulko - ano, chudoba v CR byla elimonovana a dusledkem toho je urcita vrstva lidi, ktera pracovat nechce a chodi na socialni urad natahovat ruku - a vyplati se jim to a ti poctive pracujici je zivi. Jestli ti tohle pripada spravne - mne ne... Ja verim, ze lidi by meli byt vedeni k zodpovednosti za vlastni zivot i zodpovednosti za vlastni deti a ne ocekavat, ze kdyz se neco nepovede, tak ze statni pokladny neco pritece...

nakonec ten Chomutov to ukazal hezky - proc chodit do prace za nejakych 8 tisic, kdyz stat doda 11 tisic jen tak...
MM, 2 kluci
(IP adresa 84.42.178.102)
  • 
12.5.2009 13:11:44
...alespoň v Německu ne, to bezpečně vím!
Právě že tam dost lidí řeší, zda malé dítě (dejme tomu 1-2 roky) svěřit Tagesmutter, což se považuje pro malé dítě za osobnější, v domácím prostředí, míň dětí, individálnější přístup. Ale často dají dítě přece jen do jeslí, protože ty jsou levnější. Holt je tam víc dětí, je to víc "institucionalizované", ale zas některým to vyhovuje, být ve větším kolektivu.

V případě nízkých příjmu a teď nevím jakých dalších podmínek (myslím že když není místo v jeslích) je možné dostat příspěvek na Tagesmutter tuším od obce /sociálky.

Tagesmütter jsou registrované u jakési zastřešující organice a musejí splňovat určité podmínky (vzdělání/průprava, vybavení bytu - z hygienického a bezpečnostního hlediska atd.).

Já jsem vůči jeslím trochu skeptická z důvodu, že bych se obávala psychických následků příliš brzké "institutionální péče. Ale tak od 2 let (evtl. trochu dřív) a když to nebude hned denně na celý den, tak jsem samozřejmě pro, aby byly!

Ten argument zdravotníků mi přijde úplně mimo. Naopak jinde lékaři říkají, že se imunitní systém stykem s bacily trénuje (častá nemocnost je z počáatku normální, pak ustoupí) a později ve škole se dítě lépe s nemocemi vypořádá. Vůbec se to s hygienou (ve smyslu aby bylo vše téměř sterilní, jak někdy sugeruje reklame) nemá přehánět, může to vést k alergiím atd.

A když už jed o virózy apod., to člověk /dítě) chytí stejně tak v MHD, na hřištï či v sámošce. To by se s dítětem nedalo chodit nikam.
MM, 2 kluci
(IP adresa 84.42.178.102)
  • 
12.5.2009 13:11:40
...alespoň v Německu ne, to bezpečně vím!
Právě že tam dost lidí řeší, zda malé dítě (dejme tomu 1-2 roky) svěřit Tagesmutter, což se považuje pro malé dítě za osobnější, v domácím prostředí, míň dětí, individálnější přístup. Ale často dají dítě přece jen do jeslí, protože ty jsou levnější. Holt je tam víc dětí, je to víc "institucionalizované", ale zas některým to vyhovuje, být ve větším kolektivu.

V případě nízkých příjmu a teď nevím jakých dalších podmínek (myslím že když není místo v jeslích) je možné dostat příspěvek na Tagesmutter tuším od obce /sociálky.

Tagesmütter jsou registrované u jakési zastřešující organice a musejí splňovat určité podmínky (vzdělání/průprava, vybavení bytu - z hygienického a bezpečnostního hlediska atd.).

Já jsem vůči jeslím trochu skeptická z důvodu, že bych se obávala psychických následků příliš brzké "institutionální péče. Ale tak od 2 let (evtl. trochu dřív) a když to nebude hned denně na celý den, tak jsem samozřejmě pro, aby byly!

Ten argument zdravotníků mi přijde úplně mimo. Naopak jinde lékaři říkají, že se imunitní systém stykem s bacily trénuje (častá nemocnost je z počáatku normální, pak ustoupí) a později ve škole se dítě lépe s nemocemi vypořádá. Vůbec se to s hygienou (ve smyslu aby bylo vše téměř sterilní, jak někdy sugeruje reklame) nemá přehánět, může to vést k alergiím atd.

A když už jed o virózy apod., to člověk /dítě) chytí stejně tak v MHD, na hřištï či v sámošce. To by se s dítětem nedalo chodit nikam.
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 13:11:29
Lassie - to nebyla ironie - ja si to tak opravdu myslim, z toho, co se v CR deje, mam obcas husi kuzi, protoze neverim, ze Janosikovske "bohatym davat a chudym brat" je dlouhodobe udrzitelne...

Ja myslim, ze zas ty trosku precenujes ty vyse kvalifikovane - na zaplaceni soukrome chuvy potrebujes byt hodne dobre placena - mam kamaradku reditelku marketingove agentury a ani ta si nemuze dovolit chuvu na plny uvazek... cela tahle skupina lidi, kteri by si potrebovali privydelat proste chybi, protoze ji plati RP...

Souhlasim, ze zdravotni sestry jsou spatne placene a je to velika chyba systemu - podle mne je to velika chyba politiku a CSSD, ze zrusili poplatky, protoze ty penize proste mely rovnou jit na platy zdravotnich sester a lekaru - je to ostuda, jak spatne jsou placeni. Ale tam by prave mely hrat ulohu odpisy dani, odpusteni zdravotniho pojisteni (a tu castku vyplacet lidem jako soucast vyplaty) a podobne...

Ja myslim, ze ten soucasny system se drive nebo pozdeji musi zmenit... takze i tihle lide se budou muset prizpusobit - ale prave se obavam, ze cim pozdeji ta zmena nastane, tim horsi ten dopad bude... (krome tech stastlivcu, kteri to jeste stihli)

Lassie66
12.5.2009 13:10:56
Ilono, ty jsi byla ve 12 měsících u babičky, nikoliv v půl roce v jeslích. Já bych své děti takto tchýni klidně svěřila, dokonce i v tom roce. Je to jejich druhá máma. Ale do jeslí bych je ve stejném věku nedala, pokud bych nemusela.
Ilona a její holčičky
(IP adresa 195.22.53.143)
  • 
12.5.2009 13:10:46
Já jsem se tě samozřejmě nechtěla nijak dotknout. To byla spíš otázka na to, že nechceš nechávat děti někomu jinému. Taky jsem se bála, když poprvé jeli sami. Pořád jsem měla mobil na uchu, ale časem jsem pochopila, že on (manžel)se dokáže postarat stějně jako já a babička je taky v pohodě. Pokud jsi to vzala osobně nebo jako výtku, omlouvám se.
[<<Předchozích 460] Příspěvky 461470 z 841 [Dalších 371 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.