Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 12:45:08
No Lassie - v tom to asi je - ja uz jsem asi moc dlouho venku a nemam to mysleni, ze by se predevsim meli uprednostnovat nize kvalifikovani lide, ze kvuli nim a jejich zajmum by se nic nemelo menit... (protoze je videt, ze tem kvalifikovanym ty jesle chybi a nemaji problem deti do jesli poslat). Samozrejme, ze vim, ze soucasny system vyhovuje i vzdelanym a pracovitym matkam - ale zdaleka ne vsem a prave to mi nejvic vadi, ze system podporuje ty, kteri chteji byt doma, na ukory tech, kteri by chteli pracovat aspon na ten castecny uvazek...
Ja nechci nikoho urazet... ale myslim si, ze jaky system republika ma, takove lidi bude vychovavat a pritahovat - jestlize je system nastaveny tak, aby predevsim vyhovoval tem s nizkou kvalifikaci a tyhle lidi nejvic ochranuje - tak takove lidi bude asi republika produkovat a pritahovat... Nakonec podivej se na volebni program CSSD - je jasne koho oslovuje a kdo bude mit lvi podil na jejich vitezstvi... Ale ja uz jsem asi prilis poznamenana tim kapitalismem... |
Samarlu |
12.5.2009 12:44:11
Kimmy, a není to tak, že stát na dítě umístěné v kolektivní instituci vydá víc peněz než na dítě, které je s rodičem nebo prarodičem doma?
Jako já si myslím, že jít kolem 2 let do práce by mělo být bez diskuse, ale jestli náhodou erár nebude mít stejně jako předtím? |
12.5.2009 12:40:48
Kimmy, a kolik si tak ty daňové úlevy pro rodiče představuješ?
|
Lassie66 |
12.5.2009 12:33:09
Kimmy, pokud vím, tyto problémy mají i níže kvalifikovaní lidé v zahraničí. Nemyslím si, že by se to dalo vyřešit, aby rodina měla uspokojivý životní standart. To, co navrhuješ, by bylo fajn - i já se navracím do výdělečné činnosti postupně. A je úsměvné, že příbuzní se diví, proč jde dcera do školky ve 3 letech, když jsem na MD se synem. No, právě proto, že si takto budu moci dovolit jí tam nechávat nejprve část dne, později podle toho, jak to bude ve školce probíhat. U syna začnu dřív, ale také postupně. Na to si již teď tvořím nějaké finanční rezervy.
Přesto jsem ráda, že náš systém umožní jiným maminkám být doma déle, nestresovat a mít možnost dát dětem nějaký kvalitní životní standart, dobré potraviny, oblečení a především svůj čas. |
• |
12.5.2009 12:32:30
Rapiti - neverim, ze je tolik lidi v CR, kteri plati nulove dane... tak by se dalo snizit socialni pojisteni nebo tak neco...
chapu, ze se ti soucasny system RP libi - ten se libi hodne lidem - mimo jine i tem, kteri dostavaji stejne penize za to, ze jsou doma s detmi, jako by dostavali za normalni plny uvazek... |
12.5.2009 12:31:50
Moje švagrová chtěla nastoupit do práce a její chůva také byla jedna taková maminka s chlapečkem na mateřské. Když byl nemocný, hlídání vypadlo a švagrová horko těžko sháněla výpomoc ze strany babiček. Ono, na ten týden, dva se to dá, déle to nevím.
|
12.5.2009 12:24:26
Kimmy, ale to by nemohly být daňové odpisy, ale spíš bonusy. Tj. stát by mu musel ještě doplácet. Tak to může zůstat rovnou zachovaný rodičák a je to. Mně se na rodičáku líbí to, že je pro všechny stejný, ať už pracují nebo ne. Předtím, když se k němu nesmělo skoro nic přivydělat, to byla nespravedlnost.
|
Tulka |
12.5.2009 12:23:03
Žabátko,možná jsem mimo,ale nechtěla jsi napsat,že bys dítě do jeslí nedala?Jestli ne,tak jsem mimo.
|
• |
12.5.2009 12:20:45
Lassie - ty prece vis, ze moje predstava neni jen zrusit RP a skoncit - ty zmeny by musely byt mnohem rozsahlejsi - vcetne vyssich danovych odpisu tak, aby treba manzel prinesl domu vetsi kus vyplaty a tim ten rozdil dorovnal...
ono by to slo, kdyby se chtelo... |
12.5.2009 12:18:56
ale no tak, tohle už je opravdu trochu demagogie. To už jsme zpátky u hlásání názoru, dítě v jeslích=masový vrah. Přesně tyhle názory jsou trochu mimo mísu, i když každý má nárok říkat co chce.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.