| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 490] Příspěvky 491500 z 841 [Dalších 341 >>]
12.5.2009 12:18:56
ale no tak, tohle už je opravdu trochu demagogie. To už jsme zpátky u hlásání názoru, dítě v jeslích=masový vrah. Přesně tyhle názory jsou trochu mimo mísu, i když každý má nárok říkat co chce.
Lassie66
12.5.2009 12:15:46
Kimmy, ale ono by to podle tvého návrhu takto prostě nefungovalo...sama máš výhrady proti tomu, aby tříleté dítě bylo 8h denně ve školce. Pokud by se ve dvou letech zrušil RP, byly v té školce 8h denně děti dvouleté. Již dříve jsem ti psala odkaz na stránky pracovního úřadu a mohla jsi vidět, jak se pohybují platy níže kvalifikovaných osob. Pro opravdu velký počet lidí je při těchto platech nemožné pracovat jen na půl úvazku. Za 7 500,- při tříleté RP doma lze vyžít, při 5000,-Kč minus např.1000,-Kč za dopravu do zaměstnání a zaplacení hlídání jsi v existenční krizi.
Ilona a její holčičky
(IP adresa 195.22.53.143)
  • 
12.5.2009 12:13:17
Důvod?
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
12.5.2009 12:06:28
No Milado - prave naopak - mne to tady porad nekdo mlati o hlavu - a kdyz prijde nekdo jiny a rekne "zrusila bych RP uplne" - tak je ticho po pesine - zadne plamenne diskuse o tom, jak je nutne RP zachovat v plne vysi...

to mne prekvapuje...

ja si urcite nestezuju na nedostatek zajmu o svou osobu ;-)))
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 12:03:48
Kocajdo - myslis, ze ty ceske deti jsou tak vyjimecne, ze se nemuzou srovnavat s detmi jinde? Ver mi, ze u nas deti chodi do jeslicek od pul roku a jejich sebevedomi je na vysoke urovni...

rec byla o detech v druhe tride - muj syn v peti letech bez problemu odtancoval besidku pred dobrou stovkou lidi... a do jesli zacal chodit dvakrat tydne na pul dne v 15 mesicich a postupne se to navysovalo (a zas snizovalo, jak prace dovolila)
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 12:00:39
S+3 - ale ono to dite spi i v jeslich - ja navic nevim, jak presne to Amy ma - treba nekdy slouzi nocni a pak je s ditetem pres den - nechci delat zavery okolo neci situace, kterou neznam...

ale nelibi se mi, jak tady nekdo operuje attachment theory a naznacuje, ze by Amy tohle mela jako doktorka znat... protoze jsem presvedcena, ze Amy dite s ni ma vztah, ktery se normalne rozviji a ze za pet let nebude mezi jejim ditetem a ditetem sousedky, ktere bylo s maminkou doma tri roky, vubec zadny rozdil, co se tyce vazby na mamu....
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 11:56:53
Rapiti - ja se snazim byt objektivni, ale taky nemuzu rict, ze se mi to vzdycky dari - proto se co nejvic snazim hledat skutecne objektivni informace.

Ale ty jsi pouzila osobni priklad a sama jsi psala, ze to asi neni statisticky vyznamny vzorek - tak na to ja jsem reagovala, ze se z toho nemuzou delat zavery o tom, ze jeslickove deti jsou nesebevedome nebo neco podobneho...
TerezieK
12.5.2009 11:54:06
Jsem pro zavedení více jeslí. Já bych své dítě od cca 2 let na pár hodin do jeslí dala. Ale... mám společenské dítě, které nemá problém se prosadit. Dítě, které je uzavřené hodně citlivé, pro něj můžou být jesle špatným začátkem v jeho životě.Osobně si myslím, že je blbost řešit, jestli je máma, která dá dítě v 6 měsících tyranka nebo není. Já bych to neudělala, ale je na každém a jeho svědomí, jak se svým životem a životem dítěte naloží, ono se nám stejně to dobré nebo špatné vrátí i s úroky. Jsou matky, které jsou samoživitelky nebo matky, které přišly o manžela a co potom zbývá jim? Do práce prostě musí a když nemají hlídací rodiče tak jim nic jiného nezbývá. Pro dítě to je dle mého názoru lepší, než když si na něm bude frustrovaná matka at už bez peněz nebo matka, která prostě chce dělat kariéru vylívat zlost, protože si bude myslet, že je totálně neschopná. Mám kamarádku, která pracuje už od šestinedělí a kamarádku, která by dítě do jeslí nedala nikdy. Ani jedna z nich není špatná máma.
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 11:53:30
jenze ono to "prvni" nekonci uderem tretich narozenin ...

a citove vazby se bez problemu daji navazat a v pohode udrzet i pri zamestnani...
12.5.2009 11:52:32
Verko, podle tebe je jeslí dostatek? A to jsi vzala prosím KDE??? Zkus se trošku poptat těch, které by potřebovaly třeba ve dvou letech dítěte jít do práce, a marně shánějí místo v jeslích. ~:(
[<<Předchozích 490] Příspěvky 491500 z 841 [Dalších 341 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.