Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 11:48:26
Lassie - to mne taky smysl dava - proto rikam, ze by pro ty deti bylo mnohem lepsi, kdyby jejich maminky dlouhodobe pracovaly na castecny uvazek, aby volny cas po skole nemuseli neustale vyplnovat nejakymi krouzky, pripadne televizi a pocitacem...
nevidim zadny rozpor mezi mou predstavou o tom, ze by deti mohly chodit do jesli od dvou let na pul dne, pak do skolky na pul dne a pak do skoly na vyuku a treba dvakrat tydne na nejaky ten krouzek - a tim, co jsi citovala... - ale ta predstava jde jen tezko uskutecnit v rodine, kde oba rodice pracuji na plny uvazek a nemaji babicku nebo jinou vypomoc... |
Alice | (IP adresa 89.24.132.163) |
• |
12.5.2009 11:45:18
Nelíbí se mi, když někdo někoho soudí a nemá dostatečné informace. Navíc jsi v prvním příspěvku, na který jsem odpovídala, psala, že Ti to zavání týráním. Svůj názor je možné vyjádřit i bez odsouzení toho druhého. AŤ si každý dělá co chce. Já sama už teď vím, že pro mě není se "zahrabat" (neberte to osbně) na tři roky doma s dítětem a úplně se odstřihnout od práce, kvůli které budu nejspíše tak dlouho studovat. Naštěstí už jsem se mohla přesvědčit, že to co dělám se dá dost dobře s dětmi skloubit, takže snad nebudu muset dát dítě do jslí před dejme tomu rokem a půl. Ale ne každý má to štěstí a nedívím se, že když někdo do své práce již hodně investoval, tak že se nechce odstřihnout. Je to jeho právo a já ho nemám co kritizovat. Stejně tak nebudu kritizovat ženy, které se rozhdnout být třeba doma už na pořád. Pro mě by to nebylo, ale jim to třeba vyhovuje, tak proč ne?
|
12.5.2009 11:42:51
malé jsou dva roky, nepsala jsem o půlročním lítacím miminku, spíš jen popisuju vývoj pohodvého mrňouse, který zakusil a zakouší péči jesliček... nevím, kde přesně píšu o prospěšnosti jeslí pro 6 měsíční miminko, jenom říkám, že vlastní zkušenosti jsou naprosto v pohodě a zaručené kritiky od maminek, které tuhle zkušenost nemají prostě vypouštím.
|
verka | (IP adresa 88.103.84.240) |
• |
12.5.2009 11:42:08
Myslím si,že jeslí je dostatek.naštěstí je většina maminek,které své miminko chce vidět první tři roky každou minutu vyrůstat.první slovo,první úsměv,první oslovení mami,a prostě všechno první.......
Ve třech letech života dítěte je už MŠ potřeba,ale citové vazby se vytváří v prvních letech. A že např.Němci dávají děti do jeslí?Co jim zbývá,když mají ze zákona krátkou MD.nyní se jejich vláda domnívá,že by jí měli mít ještě kratší.Nejsou to jen moje bláboly,ale vím to od příbuzné,která v Německu žije. |
psycholog | (IP adresa 85.135.233.187) |
• |
12.5.2009 11:40:01
A to znamena, ze rodicia sa od dietata neodlucia v prvom roku zivota od nich ani na chvilu (podotykam, ze dieta nechape, ze mama je v byte v inej miestnosti a to co nevidi nepovazuje za pritomne). Podla tejto logiky by matky mali byt 24h na ociach detom, aby nezazili separacnu uzkost. Ta naozaj nie je argumentom proti jaslickam, lebo deti sa ju musia naucit zvladnut. A tym, ze deti naozaj nevnimaju cas, moze pre nich aj hodinove odlucenie od maminky byt velmi stresujuce. Ale to vieme a predca nevlacime deti aj na zachod, aby sme im neuskodili. Ak nechceme mat deti so socialnou fobiou, musia sa naucit strach z odlucenia zvladat. Pomaha k tomu doverny vztah, v ktorom dieta vie / citi, ze rodic sa vrati.
Tym nechcem povedat, ze deti v jaslickach nemozu mat socialnu fobiu. Naozaj len argumentujem, ze separacna uzkost moze, ale casto nemusi zabrzdit nastup dietata do jasliciek. Preboha, kazde dieta je individualne a opakujem v kvalitnych jaslickach prisne sledovane. Ak sa dieta zle aklimatizuje (psycho-somaticky) na nove prostredie, rodicia su na to dorazne upozornovani. Ved jaslicky v sucasnosti maju tak dlhe poradovniky, ze nemaju nudzu o klientov a pre nich naozaj nie je problem dieta, ktore to zjavne nezvlada poslat prec (samozrejme, keby ste tie "tety" poznali, tak pochopite, ze im naozaj ide o dobro deti a maju k nim vybudovany vztah). |
Alice | (IP adresa 89.24.132.163) |
• |
12.5.2009 11:39:26
Jasně, jen jsem chtěla nastínit, že to třeba není tak jednoduché. Nechtěla jsem generalizovat a nevím, jak to vypadá v madicíně s částečnými úvazky, ale taky určitě jde o přístupu primáře, ředitele nemocnice a tak. A zase se mi nezdá, že bys chodila do nemocnice si jen sem tam říznout a ostatní sloužili noční a vkendy a tys nemusela - ale třeba to tak funguje, já nevím. Jasně že záleží i na tom, jak to má čověk sám nastavené. Někomu prostě být máma na plný úvazek nevyhovuje tak proč to hned odsuzovat. Jen jsem chtěla nastínit, že nikdo z nás nemůže vědět, co ji k tomu přesně vedlo, jaké měla možnosti, jak to u nich fungovalo a tak.
|
Diva.Bara |
12.5.2009 11:36:09
chtěla jsem napsat při md, ne při zaměstnání :)
nevidím důvod proč bych nemohla kvalitně vystudovat nějakou vš při zaměstnání. |
Diva.Bara |
12.5.2009 11:34:47
Samarlu já možnost jít studovat po maturitě neměla, od 16 jsem makala každý víkend. po maturitě bud hezky do práce nebo v mém případě odjezd do zahraničí na zkušenou, zůstala jsem tam o něco déle, pak se vrátila, hezky do práce (dělala jsem ale co mě moc bavilo). pak md.
já tu jednu vš při zaměstnání dělala jako denní studium, dálkově to tehdy nebylo, úroveň ale nic moc, spousta zbytečných cvičení a seminářů, aby se nějak zaplácl čas. když jsem pak šla na jiný obor na dálkové, bylo to o něčem jiném, předpokládá se že o tom oboru už něco víš, nějak se o to víc zajímáš, nebo v tom oboru už pracuješ. nevidím důvod proč bych nemohla kvalitně vystudovat nějakou vš při zaměstnání. jistě, záleží hodně na tom co studuješ, já si nakonec vybrala spec.pedagogiku, takže tam mi to s mateřstvím a péčí o děti jde dobře. původně ještě na střední jsem chtěla studovat češtinu, a tam by to bylo určitě obtížnější, ale pokud se chce, dle mého to jde. taky je fakt, alespon u mě, že čím víc dětí mám, tím lépe si dokážu vše rozvrhnout, naplánovat. |
12.5.2009 11:34:29
Promiň, ale nějak mi připadá divné, že se někdo ohání prospěšností jeslí pro 6 měsíční miminko a dokládá to chováním, které by se dalo přisoudit spíše 1 a půl ročnímu batoleti. Moje děti tedy v necelém roce (natož 6 měsících ) neběhaly kolem, protože neuměly chodit, nekřičely mamí, tatí, protože neuměly mluvit. Asi mám nějaké zaostalé děti.
|
12.5.2009 11:28:42
Zajímavé je, že maminky, které bez svého dítěte nebyly víc jak půl dne a jsou hrdé na to, že tráví s miminkem 24 hodin denně velice zasvěceně píší o tom, jak my "krkavčí matky" o něco přicházíme. My s manželem využíváme jesličky od 6 měsíců, díky naší práci více méně nárazově. Někdy je období, kdy je tam malá denně a déle, někdy tam nemusí celý týden. Při tom je to pohodová usměvavá princezna, která lítá okolo nás, huláká radostně mamííí, tatíííí a večer co večer musíme mazlit celá rodina, jinak se nejde spát. O nic jsme u ní nepřišli, naopak jsme získali pocit, že i po dvou hodinách v jeslích se na ní neskutečně těšíme a ona ví, že když se jde z jeslí, tak už jsme tu jenom pro ní a ona pro nás.
Kromě toho, všem těm odsuzujícím matkám bych přála zažít scénu, kdy si vaše ani ne roční dítko lehne v jesličkách na tu miniaturní lavičku a začne se vztekat, že musí domů, protože ono se mu ještě vůbec nechce. Ammy, nevšímej si těch zarytých soudkyň kvality tvého mateřství. Je to jenom každého věc a myslím, že naše děti jsou nejdůležitější pro svoje mámy úplně stejně jako jiné. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.