| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 510] Příspěvky 511520 z 841 [Dalších 321 >>]
Líza
12.5.2009 11:24:24
Já amy z ničeho neobviňuju, jen mi vadí generalizace. Můžeš namítnout - ale ona dělá chirurgický obor - mám kamarádku gynekoložku (taky chirurgický obor), která dala děti do jeslí až od těch dvou. Nic jí neuteklo. Ostatně, rozhodnutí nestojí "jesle nebo nevzít tři roky do ruky skalpel", stejně jako ostatní doktorky i ona chodila sloužit nebo na miniúvazek na operační dny.
Celý úvazek je něco jiného a nesváděla bych ho jen na povolání, protože vím, že to jde udělat jinak, pokud člověk opravdu chce.
Amy z nějakého důvodu jesle nevadí a nevadí jí trávit většinu času bez mimina, tak se vrátila do práce na plný úvazek po půl roce. Já bych to nemohla udělat. Nemyslím si o ní nic zlého, ale domnívám se, že pro to mimino to skutečně není nejlepší možné řešení. Přesto ji neodsuzuju, každá děláme to, co je PODLE NAŠEHO NÁZORU nejlepší.
12.5.2009 11:21:15
Alice, nemusíš se za Amy tolik bít. Já netvrdím, že svoje dítě týrá, já psala o sobě. A existuje i varianta mezi 6 měsíci a 3 roky. Znám doktorky, které pracují na částečný úvazek a oddělení se kvůli tomu zavírat nemuselo.
Samarlu
12.5.2009 11:19:26
S+3, já to taky nestihla a dodělávala VŠ s dítětem. Nedá se to srovnat s možnostma denního studia - prostě ten rozptyl do šířky není možnej, už musíš jen prohloubit to nutné na dodělání. Zase jako tah na branku je to dobrý.
Alice
(IP adresa 89.24.132.163)
  • 
12.5.2009 11:16:26
Přadstavuju. Stejně tak si dovedu představit, že to tak nejde všude. Každý případ je unikátní a nedá se generalizovat. A ať je to jak chce - je to život amy a jejího dítěte a nikdo jí do toho nemá co mluvit natož ji obviňovat z trání.
Alice
  • 
12.5.2009 11:14:47
Ptám se jak to můžeš vědět. Každé dítě je jiné a nemůžeš vědět, jaká je péče v jeslích. Jak můžeš vědět, že amyno dítě bylo nešťastné? To může vědět jen amy a taky s tím pak případně musí žít. A říkám - nemam ráda někoho, kdo kritizuje a přitom nemůže vědět o tom, koho kritizuje všechno. Prostě nemůžeš vědět, jak to u nich skutečně fungovalo, jak se dítě chovalo, jak vypadaly jesle, atd. ty bys to nikdy neudělala - dobře a můžeš být ráda, že děláš zaměstnání, ve kterém výpadek není znát. Dovedu si představit, jak by se amy ty tři roky těžce doháněly - ztratila by cvik, cit, vše by se musela učit znovu (pokud by ji vůbec vzali, protože by se asi dostala zpět na úroveň neatestovaného lékaře, který nemůže operovat sám). Nehledě na to, že medicína se rychle rozvíjí. Takže já amy chápu a neodsuzuji jí. Odsuzují spíš ty, kteří vidí jen černobíle. Co je dobré pro Tvé dítě nemusí být dobré pro jiné. Každý se, co se týče dětí, musí zpovídat pouze sám sobě (kromě případů zřejmého týrání, což tohle není!!!!!)
Líza
12.5.2009 11:12:20
Alice, jsem doktorka, pracovala jsem dlouho v nemocnici a měla jsem částečný úvazek, jako mnoho dalších. Tak si to klidně představ ;)
psycholog
(IP adresa 85.135.233.187)
  • 
12.5.2009 11:10:23
P. Vazny prosim o odkaz na tento vyskum. Uz len ten finansier vyvolava trochu pochybnosti, ale nechcem vopred sudit. Skuste nam napisat o aku vzorku islo (reprezentativnu?), o ake prejavy agresivity islo, ktore faktory boli sledovane, ake metody pouzili, ake vzdelanie mali vyskumnici...

To co ste popisali vo vasom prispevku povazujem za odvazne tvrdenie, ktore mi pripomina tie instant vyskumy s vysledkom "deti, ktore sedia dlhsie pred pocitacom su viac agresivne". Ale mozno ste to napisali tak, lebo ste nechceli citatelov zatazit detailmi (prepacte, ale mna celkom zaujimaju, aby som si vedela urobit obraz o jeho relevantnosti).
Dakujem
Alice
  • 
12.5.2009 11:08:55
Bohužel si nedovedu u doktora představit částečný úvazek. Nebo Ty si dovedeš představit, že přijdeš do nemocnice a tam nebudou doktoři (doktorky) protože šli domů za dětmi aby nebyly obviněné z týrání? V dnešním zdravotnictví je více žen než mužů a většina těchto žen chce mít děti. A těch žen bude stále přibývat zatímco mužů bude ubývat (kámoš je na 1.lékařské a devět desetin ročníku tvoří holky.....) Přitom není doktorů tolik, aby na jedno místo mohly být doktorky dvě a střídat se. Tak jak to pak udělat? Uvědomte si, že v nejhorším případě kdyby se amy nevrátila do práce, mohli zavřít oddělení (když je nedostatek lékařů, musí se oddělení uzavřít). To by jí asi pacienti nepoděkovali...... Tak to prostě je, doktoři (respektive doktorky) to mají náročný a společnost by se měla snažit jim vyjít vstříc (třeba jim víc platit aby si mohli dovolit chůvu, když se Vám jesle nelíbí)
Lassie66
12.5.2009 11:07:34
S+3, takhle by mi to přišlo optimální ~R^.
12.5.2009 11:06:27
Alice, pro moje děti by to týrání bylo. Já prostě nemůžu dělat něco, z čeho by moje děti byly evidentně nešťastné.
[<<Předchozích 510] Příspěvky 511520 z 841 [Dalších 321 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.