Diva.Bara |
12.5.2009 10:59:48
A ta zmíňka nekoho tady na diskuzi, že chudé rodiny s mnoha dětmi vystačí s malým platem je vyloženě demagogická. Nikdo přeci nikoho nenutí, aby měl v chudobě mnoho dětí..."
Ilono z tohohle tvého názoru je mi dost smutno, to spíš tenhle tvůj názor mi připadá poměkud demagogický. |
12.5.2009 10:58:54
Jo, Samarlu, to, že se vlastně střídají oba jsem zapomněla vzít v potaz, to je lepší varianta. Ale každopádně mi připadá pro dítě snesitelnější být bez maminky každý den 2 hodiny než třeba 1 den 10 hodin.
Logicky vycházím ze svých podmínek a svých dětí. Mně by vyhovoval model hlídání na pár hodin denně, ne na celý den, jen na tak dlouhou dobu, jak je podle zralosti dítěte pro něj příjemné. |
Diva.Bara |
12.5.2009 10:54:31
no jo no ale když jsem to nestihla ale i kdybych to stihla, proč si nerozšířit obzory nějakým kurzem, třeba při md zjistím že by mě bavilo něco jiného než je můj původní obor...
ale vážně - já se pokoušela studovat 2vš při zaměstnání, jedna byla hodně náročná a obojí to ztroskotalo na naprostém nedostatku času. teď při mateřské se hlásím na další vš, kterou už doufám dodělám, udělala jsem si při md kurz pro laktační poradce, konečně jsem našla směr kterým se chci ubírat profesně dál a který se bude dobře slučovat s péčí o 3děti a životem na venkově. jenže máš pravdu, mám skvělého manžela pro kterého je samozřejmostí to že uvaří večeři nebo po práci vezme děti ven. babičky hlídací nemáme, hlídá občas sousedka abych mohla do práce na pár hodin. nemám pocit že by to bylo nějak obtížnější, opravdu mi přišlo daleko těžší studovat při zaměstnánjí. holt se učím když děti spí, takže po obědě nebo večer. máme to od narození dětí nastavené tak že do 20hod jsou děti v postelích, rychle s manželem poklidíme a uděláme co je třeba, a pak mám volno. pro mě je tohle urč.způsob psychohygieny, dělám to pro sebe, je to můj způsob seberealizace. |
Ilona a její holčičky | (IP adresa 195.22.53.143) |
• |
12.5.2009 10:53:52
Já taky chodím v půl páté z práce a přesto mě děti milují. Je to tím, že se těší až přijdu a jsme spolu. Když jsem s nimi byla doma, viděla jsem jasně, že v určitém věku už po mojí společnosti tolik netouží, chtějí svojí vrstevnickou partu a školka pro ně byla to nejlepší řešení.
Další část příspěvku chci věnovat zejména Amy. Souhlasím s tebou, že někdy je potřeba jít do práce opravdu brzy. Jako lékař chirurg si opravdu nemůžeš dovolit nějakou delší pauzu. A ta zmíňka nekoho tady na diskuzi, že chudé rodiny s mnoha dětmi vystačí s malým platem je vyloženě demagogická. Nikdo přeci nikoho nenutí, aby měl v chudobě mnoho dětí. Já osobně si nepřipadám nijak chudá, ale děti mám dvě a snažím se, aby měly všechno, co potřebují a aby nijak nestrádaly. Když vidím rodinu, která má více dětí a řeší, kolik koupí jogurtů, je mi z nich smutno, protože tím okrádají svoje děti. Můj názor je, že je lepší mít míň dobře zabezpečených dětí, než houf smutných postaviček, kterým dokola někdo vysvětluje, že jim to či ono nemůže koupit, protože na to nemá. |
Alice | (IP adresa 89.24.132.163) |
• |
12.5.2009 10:52:39
Já myslím, že nikdo nemůžeme vědět, jak to měla amy nastavený. Já jsem třeba v jeslích také netrávila celých osm hodin každý den - mamka chodila do práce na šestou, aby mě mohla ve dvě vyzvednout, zatímco do školky mě vodil táta, který chodil do práce až na devátou. Čili jsem byla ve školce cca šest hodin. A v pátek mě zase vyzvedával po obědě dědeček. Takže nikdo nemůžeme vědět, jak to amy má. Ano, některé dny může být v práci 12 hodin, ale pak má zase naopak třeba volné dny. Také existuje otec, babičky, dědečkové, kteří třeba nemají na to hlídat díě celý den (já měla také babičku s dědečkem a byla jsem v jeslích), ale půl dne je pro ně optimální. Prostě nemůžeme vědět, jak to je. Jese nemusí být jenom úschovna dětí na celý týden ale mohou také sloužit jako doplnění dalších forem hlídání.....Neříkám, že je úplně optimální dát dítě do jeslí v 6 měsících (já bych to asi neudělala), ale rozhodně to není týrání a nikomu jinému do toho nic není. Případné následky si bude do konce života vyčítat právě matka tak nač ji odsuzovat? Zaměřte se spíš na lidi, kteří své děti opravdu týrají (dost dětí je týraných a nikdo s tím nic nedělá jen kvůli nevšímavosti okolí....). Ale ono se snadno soudí člověk, který jde jak se říká s kůži na trh, ale těžko se hledá někdo, kdo si to odsouzení opravdu zaslouží - takoví lidé totiž o tom na veřejnosti nemluví......
|
Samarlu |
12.5.2009 10:42:46
No to dovzdělání mě teda pobavilo. Jé, kdyby to šlo jako ve dvaceti! A na pořádné dovzdělávání musíš mít pomocníků skoro víc než by daly jesle. Na mateřské můžeš mít akorát tak pořádný tah na branku, záběr do šířky musíš získat před ní, si myslím.
|
Diva.Bara |
12.5.2009 10:40:11
"Opravdu je to otázka priorit a povahového nastavení. Porodem se v hlavně nic "nepřepne" a pokud mám mluvit za sebe, před ním i po něm byla "zakázka, o kterou bojuju" prostě zakázkou, o kterou bojuju. Práce neztratila důležitost, jen mě přibyla povinnost starat se o někoho. Někomu prostě mateřství změní svět, někomu ne"
Petro vystihla jsi to naprosto přesně. je to otázka priorit. protože věřím že je mým dětem líp doma se mnou než v kolektivním zařízení (mluvím o dětech do 2let), zařídila jsem se podle toho. práce a seberealizace jsou pro mě také důležité, ale ne tolik jako potřeby mých dětí. naopak si myslím že mateřská dov. je ideální doba na to aby se maminka mohla dovzdělat, doplnit si znalosti ... |
Samarlu |
12.5.2009 10:39:32
Rapiti, ale v nemocnici dělají oba rodiče a slouží oba, tak se nějak prostřídat musí. Mně teda přijde ten první rok a půl vysloveně krutej a brala bych to jako totální nouzovku, když bychom neměli na chleba. A jak to dělají mezi službami, to tu nikdo nepsal, a zrovna to by mě zajímalo, to je docela náročný, ale jestli se třeba vytřískaj 2 dny bez jeslí, tak budiž.
Na druhou stranu poté bych klíďo postupně přidávala. Ve slušných jeslích se pečovatelé nebudou střídat a dítě tam snad nebudu dávat na 12h 5x týdně, to je taky nouzovka. |
12.5.2009 10:34:46
Alice, ale já nemluvila o batoleti, které si jde rádo hrát mezi děti, ale o miminku, které prostě začne řvát, když zjistí, že máma není v dosahu a fakt nepochopí, že maminka přijde v tolik a tolik. Nemůžu si pomoct, ale informace, že maminka pracuje v nemocnici, ve mě vyvolává představu 12 hodinových směn, tudíž je dítě v jeslích celý den, na 6 měsíční miminko je to podle mě prostě moc. Já bych to neudělala ani 3 letému dítěti.
|
12.5.2009 10:31:52
Katko je to jednoduche, mam v zaloze dost znamych ktery v pripade pomuzou a vezmou malou. ale jeste se to nestalo.
a ono se tady nechodi tak casto po dr. jako v Cr,( to je fakt, zadne rypani). a dr. muze prijit i domu , kdyz se neda prijit, . samozrejme neposilam dite, k nemocnemu diteti. to si zaridim po svojim. neni to tak casto abych si neporadila. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.