Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.254) |
• |
12.5.2009 9:24:41
Ivevko - z te iluze by te asi rychle vyvedla cela rada zen, ktera nemuze ziskat misto na dobu urcitou, protoze jen zaskakuje za nejakou maminku na materske... z tohohle hlediska to urcite neni nijak skvele reseni - bez prace na dobu urcitou si nemuzes vybrat variantu RP, pokud ti to blbe vyjde casove....
bylo by mnohem lepsi tohle vyresi dlouhodobe treba tak, aby jednu praci mohly delat dve maminky a ne hrat skatulata hejbejte se... |
12.5.2009 9:24:02
Posuzovat pubertální mládež nemohu, dceru mám ve druhé třídě. Ale musím konstatovat, že mě udivuje, jak jsou ty děti sebevědomé, my jsme takoví nebývali. Pamatuju, že při různých besídkách a podobných akcích ve škole vždy některé děti nebyly schopné vystupovat, neboť trémou zapomněly básničku, rozbrečely se, ztratily hlas apod. Včetně mě. Moje dcera i všichni její spolužáci mohou promluvit před několika stovkama diváků, všechny děti to zvládají. Tak si myslím, že rozdíl tam je, jestli je způsobený jeslemi, to tvrdit nemůžu, ale rozdíly vidím.
|
Samarlu |
12.5.2009 9:20:39
Hele, s nemocničníma službama obou rodičů se asi vyzvedává různě a některý dny můžou zůstat doma, já nevím, u nás na směny neděláme, ale jo.
Já teda nevím, kolik procent českých rodin vystačí s jedním platem bez rodičáku - ale myslím, že většina prostě pracovat musí. Dřív taky makala na poli většina. |
• |
12.5.2009 9:19:55
Danielo - naprosto souhlasim a myslim si, ze jit do prace driv, ale na mensi uvazek a ten si ponechat dlouhodobe je podstatne lepsi reseni, nez ten cesky model.
|
Ráchel, 3 děti |
12.5.2009 9:18:58
asi tak nějak. prostě některé věci u svých dětí nehodlám riskovat. Mojí mámě nic nevyčítám - neměla na výběr. Já na výběr mám. Takže volím to, co je dle mého svědomí to lepší pro moje děti.
|
Ráchel, 3 děti |
12.5.2009 9:17:39
Tak kdyby bylo dítě v jeslích fakt jen pár hodin, tak neřeknu ani popel. Ale obávám se, že o to v této diskusi právě nejde. Z toho, co např. popisovala amy, tak asi nevyzvedává dítě po čtyřech, pěti hodinách, že ano. Navíc, jak jsem psala už jinde, tak pracující rodič je často po práci dost vyčerpanej. Podle mě je to "intenzivnější věnování se" mýtus. Netvrdím, že se o to ten rodič nesnaží - ale prostě je utahanej. Vidím to i na manželovi, který je myslím velmi dobrý táta a hned jak příjde z práce s dětem snaží věnovat, ale fakt padá na hubu.
A navíc - jak už se tady píše taky jinde v diskusi - dítě nepotřebuje tolik intenzity (čímž netvrdím, že nepotřebuje také soustředěnou pozornost), jako spíš dostupnost pečující osoby. To se postupně mění s přibývajícím věkem dítěte. |
• |
12.5.2009 9:16:27
klame me zrak, nebo tady vidim slova "ja si myslim"
nebo ona je fraze "ja si naopak myslim" povolena? |
• |
12.5.2009 9:12:45
ale svuj nazor muzes uplne klidne napsat na verejne diskusni forum
a pro mne za mne - klidne pozaduj.... |
Ráchel, 3 děti |
12.5.2009 9:10:55
ale já naprosto chápu, že tě to vezme v tu chvíli, o tom žádná.
|
• |
12.5.2009 9:10:08
MAmmito - ale deti pracujicich matek maji moznost prilnout k jedne osobe - pokud ta matka nepracuje nejak silene moc hodin tydne apod. na tyto pripady se urcite diagnoza nevztahuje...
urcite existuji pripady, kdy se muzou stridat opatrovnice, kdy matka pracuje prilis nebo kdy v nekvalitnim zarizeni se u ditete strida prilis mnoho lidi - ale to neni automaticky pripad pracujici matky.... je mnoho zpusobu, jak se temto pripadum vyhnout (jen nejsou vzdy dostupne nebo levne) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.