| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 560] Příspěvky 561570 z 841 [Dalších 271 >>]
Katka,kluci 6 a 10
(IP adresa 62.77.127.227)
  • 
12.5.2009 9:06:02
Nedávno to u nás v práci 2 těhule probíraly, že by jako to takto chtěly řešit cca od 2 let dítěte - dávat prcka hlídat mamině co je doma se svými dětmi. Ptala jsem se jich, jak budou řešit, když děti té "hlídací" maminy budou marod,ona bude s nimi muset jít po doktorech atd...znáte to. Nedokázaly mi na to odpovědět. Jak toto fungovalo v tvém případě ? Mě totiž připadá, že tento způsob hlídání je u nás zatím vhodný jen v případě, že máma nechce skutečně nastoupit do práce. Jinak mi to připadá dosti "na vodě".
12.5.2009 9:05:20
No já můžu mít samozřejmě osobní názor na teorii strun, nicméně nebudu v žádném případě na jeho základě požadovat změny v teoriích fyziky.

Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
12.5.2009 9:00:49
Ja si myslim, ze slova "ja si myslim" muze pouzit kazdy... je to vyjadreni osobniho nazoru
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 8:58:58
Bamberlok - takze predpokladam, ze se po vycerpani RP do prace vracet nebudes?
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 8:57:58
Mammito - promin, ale pises nesmysly - jesle nepusobi diteti vazne psychicke poruchy.

Podivej se na dnesni mladez - pripadaji ti dnesni 14-leti jako uzasne vyrovnani, pohodovi a bezproblemovi jedinci? A presto s nima maminky byly tri roky doma a jesle nikdy nezazili...

Svadet dnesni problemy na jesle je proste hloupost - ty prameni uplne nekde jinde...
12.5.2009 8:57:34
Kimmi, 3 leté dítě pochopí, že maminka přijde odpoledne. Kojenec to nepochopí, pro něj je to navždy. Mně to zavání týráním dětí. Když jsem měla děti ještě maličké, tak jsem je dávala na hlídání jedině v době, kdy spaly, tj. kočárek mohl vozit i někdo jiný než já, pokud si dítě ani nevšimlo, že tam nejsem.
Ale pokud jsem dala dítě na hlídání na dýl, tak jsem si to pak hodně vyčítala, protože jsem nikdy neviděla svoje děti víc nešťasné než v těchto situacích. A řešit to tak, že prostě budu dítě odkládat tak často, aby prostě rezignovalo? :-©
jana38
12.5.2009 8:52:24
Já jsem z těch, která má na jesle ošklivé vzpomínky a na kom jesle zanechaly špatný vliv. Chodila jsem do nich od půl roku na osm hodin denně každý den.
Mám zřejmě díky tomu (samozřejmě nejen díky tomu) nedůvěru k jakémukoliv kolektivu lidí, nedokážu se podřídit jakékoliv autoritě, jsem nezdravě fixovaná na svoji matku a mám potřebu neustále jí dokazovat, že si její náklonnost zasloužím a mám nulové sebevědomí.
Můj manžel, kterého hlídala v dětství babička je mnohem sebevědomější osoba. POvahově jsme jinak oba stejní.

Jsem ráda, že jsem svoje děti jeslí ušetřila.

Věřím, že jsou děti, na kterých chození do jeslí nezanechá pražádný vliv, ale jsou děti, které se z toho sbírají zbytek života. A jak to zjistíme dopředu?

Samozřejmě nikomu nebráním, aby svoje děti do jeslí nedával, jsou to jeho děti.
psycholog
(IP adresa 85.135.233.187)
  • 
12.5.2009 8:49:10
No prepacte, ale co je na tom "korektne a tise", ked diskutujuce oznacia matky tychto deti za "tie, ktore si deti nezasluzia", za tych, ktori su "karieristi a materialisti bez skutocnych hodnot" a pri ktorych "nechapu naco vlastne mali deti, ked im na nich nezalezi". Pre milujuce matky su tieto konstatovania zranujuce, bez ohladu na to aku vahu im pripisuju (dufam, ze minimalnu).

Ak ste mali na mysli to, ze v otvorenej diskusii tvarou v tvar tieto osoby len ticho a korektne odsudzuju "jaslickovych" rodicov, ale za chrbtom, pripadne v anonymnej diskusii "im to pekne natru!", tak to je skor zbabelost a dufam, ze ani nie je narodnou crtou (ani v SK, ani v CZ).

Prispevatelka pred vami len napisala, ze odmietave postoje voci jaslickam mozu pramenit aj zo zvyku v CR, ze matka je 3 roky na materskej, nie ze su tieto postoje nacionalnym rysom Cechov.
Zrzeček
12.5.2009 8:46:26
Víš, proč se tady pracuje tak od brzy? Abychom my, pracující matky, mohly vyzvednout děti ze školky. Chodím na půl 7, abych mohla z práce v půl 3 zmizet a běžet pro děti do školky a jeslí. Abych si je alespoň trošku užila. Kdybych pracovala od 8 či 9 hodin, děti by nemohly chodit do školky, protože bych je prostě nestihla vyzvednout.
[<<Předchozích 560] Příspěvky 561570 z 841 [Dalších 271 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.