| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 590] Příspěvky 591600 z 841 [Dalších 241 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.254)
  • 
12.5.2009 5:01:37
Marketo, naprosto s tebou souhlasim - je to dano systemem, ktery matky drzi doma tri roky a pak uz se o ne prilis nestara, co se tyce pruznych uvazku... ja si taky myslim, ze i starsi deti sve rodice potrebuji a ze by pro ne bylo mnohem lepsi jit do te "institucionalni" pece driv, ale za cenu, ze by mama mohla byt aspon pul dne doma casteji...

presne jak pises "A většinou se nad tím nikdo nepozastaví, zřejmě proto, že rodičovská dovolená je tady tři roky a ne sedm."
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 4:31:16
Misko - neni nutne vsechno chapat - ja zas nechapu zeny, ktere naprosto naplnuje stravit treba 10 let jen peci o deti a domacnost - ale neni to duvod, abych je nejak kritizovala - o tom to je - uznat, ze proste lide jsou ruzni a respektovat jejich volbu a ne delat nejake vyvrhele spolecnosti z tech, kteri to delaji jinak nez ja...

Muzu te ujistit, ze i dite, ktere vidi svou maminku az po praci (a to nemusi byt nutne az v 5 hodin vecer), si s ni umi navazat velice vrely a trvanlivy vztah...

prestoze tobe to mozna pripada nerealne...
Kimmy, 2 deti
  • 
12.5.2009 4:28:02
Amy - nelam si s tim hlavu - ony i ty matky, ktere jsou doma ty 4 nebo i 10 let potrebuji nejak posvetit to, ze prave ony delaji pro sve deti to nejlepsi. Pro nektere zeny proste prace neni argument ... s tim nic nenadelas.

Ja ti fandim a ujistuju te, ze tvoje deti budou naprosto spokojene a vyrovnane i presto, ze chodi do jesli, pokud se jim i nadale budes venovat tak, jak pises...

Kimmy
Petra Neomi
(IP adresa 84.42.196.234)
  • 
12.5.2009 1:40:12
Lepší zapsat ještě v těhotenství, než pak v půl roce nahonem řešit, "kam s ním". Půl rok je dost brzo, ale u matky - chirurga to chápu. Prostě realistka... mnoho jiných, včetně mě, to podcenilo a pak s kojencem lítalo po Praze jak motorová myš.
Opravdu je to otázka priorit a povahového nastavení. Porodem se v hlavně nic "nepřepne" a pokud mám mluvit za sebe, před ním i po něm byla "zakázka, o kterou bojuju" prostě zakázkou, o kterou bojuju. Práce neztratila důležitost, jen mě přibyla povinnost starat se o někoho. Někomu prostě mateřství změní svět, někomu ne.
Patricie
(IP adresa 90.179.131.138)
  • 
12.5.2009 1:36:36
Presne tak. Se svym synkem jsem taky rada doma. Nejsem zadna domaci husa, mam i vysokou skolu. Sve obe deti jsem kojila dele nez dva roky, stejne bych je nemohla dat do jesli. Proc by tam mely byt, kdyz jsou nejradsi doma??
Diva.Bara
11.5.2009 23:54:45
jasně, to asi nebyla úplně nejšťastnější formulace. ale já osobně jsem to pochopila jako reakci na to, když někdo už v těhotenství zapisuje dítě do jeslí aby mohl co nejdříve po porodu jít do práce, nebo třeba nechá své několikaměs.dítě hlídat chůvou celodenně.
Diva.Bara
11.5.2009 23:51:13
Belatrix myslím že většina psychologů by ti řekla že to co do dítěte vložíš do 3let (nebo jinak, to co dítě do 3let získá) je pro jeho budoucí vývoj velmi velmi důležité, je to základ na kterém později stavějí (po osobnostní, vývojové, emocionální stránce). zkus si přečíst kníýku od P.Říčana: Cesta životem - moc hezké čtení.
Petra Neomi
  • 
11.5.2009 23:49:12
Ovšem některé ´matky s dětmi doma vyjádřily názor, že si ženy, které mají děti v jeslích, neměly žádné pořizovat. To pak není divu, že se zastánkyně jeslí rozčilují, to urazí každou ženskou.
11.5.2009 23:47:19
Cacak, já si naopak myslím, že většinový postoj společnosti, který velice korektně a tiše, nicméně přece, označuje matky několikaměsíčních jeselských dětí za vymykající se, je jedinečným kulturním rysem společnosti, která si navzdory vlivům současné západní civilizace podržela elementární sebezáchovné pudy a má šanci přežít.

Málokdy se nacionálně vymezuji, ovšem pokud tady vylezeš s tím, že blbej národ má předsudek, když je mu toto vlastní, potom jsem tedy Čechem a myslím si, že tvé výplody jsou urážející.
Petra Neomi
  • 
11.5.2009 23:47:09
Ale ne, nebyla bych překvapená, lidí na drogách znám poměrně dost. :)O čem tu vlastně polemizujeme, že je lepší naděje na výsledek, když skřížíš špatné se špatným? Že je výhodnější motivovat k rozmnožování lidi, které práce nebaví, než ty, kteří jsou v ní dobří? Nebo o tom, že je snadné odejít z mechanické práce, která tě nebaví, ale je těžké vzdát se něčeho, co tě naplňuje?

Ano, pokud jde o můj názor, myslím si, že je lepší, když někdo, kdo v něčem vyniká, nebo je v tom jen obyčejně dobrý, rozdělí svou pozornost mezi práci a rodinu, než když se nereprodukuje vůbec, protože takový člověk má potenciál a může ho i předat. Prostě považuju za lepší vést i s dítětem aktivní život a říct mu "podívej, tvá máma dělá tyhle a tyhle zajímavé věci", než mu říct "tvá máma tu kvůli tobě už šestým rokem sedí, abys měl/a full service". Ale hlavně, každé dítě je jiné, nese geny svých rodičů a je přirozené, že sdílí jejich životní styl.
Mmch, co jen špatného na oslovení "má milá"? Píšu to čtenářům do Pevnosti každý měsíc a zatím to nikdo nebral jako pejorativní oslovení :)
[<<Předchozích 590] Příspěvky 591600 z 841 [Dalších 241 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.