| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 610] Příspěvky 611620 z 841 [Dalších 221 >>]
Ráchel, 3 děti
11.5.2009 22:50:11
Já teda nevím, ale moje máma pracovala a že by se u ní projevovala nějaký výrazná snaha se mi pak o to víc věnovat, jsem si nevšimla. Dřív jsem jí to možná i vnitřně vyčítala - než mi došlo, že byla v práce tak děsně unavená, že chtěla mít prostě klid.
Monika
(IP adresa 89.24.65.78)
  • 
11.5.2009 22:48:05
Tak nevim zily jsme ve Svycarsku a co jsem slysela (jen od dvou maminek)tak materskou vyplaci max 2mesice a jeste to zalezi na zamestnavateli,je fakt ze se da sehnat prace na 1,2 dny tydnu ale tim se pokryje hlidani.Jinak tam jsou maminky spise doma staraji se o domacnost,vyzvedava deti ve 12h.Kamaradka rikala ze ve svycarskych rodinach manzel posila zene na ucet penize na domacnost a na jeji soukrome vydaje=jako plat za praci doma a s detmi.
Ráchel, 3 děti
11.5.2009 22:44:22
a tak by to přesně totiž dopadlo... aneb jak říká má matka, "peníze se nevokotěj"...
naprostý souhlas s tvým příspěvkem.
*Niki*
11.5.2009 22:32:20
Milado, každá jsme na jiné frekvenci. A píšeme každá o něčem jiném. Dej si panáka, já taky (byť kojím) ~;)
Milada.
11.5.2009 22:26:37
Mono,

Maminka za mých dětí-kojenců asi ještě nevycházela a Betynku zrovna koupil nějaký divný majitel, takže jsem ji už u prvního dítěte (to je dítě bez ekzému) musela odhlásit, nedalo se to číst. Možná tudíž nebudu ta bedna, když jsem se nic nikde nic nedočetla.

Jinak tedy, když to není o mně, proč mi to píšeš? :-) Chceš slyšet, že jsem své druhé dítě kojila kvůli zasranýmu atopu skoro 4 roky a to skoro vždycky, kdy se mu zachtělo ? :-) a ty dva první měsíce že jsem mu taky žádnej režim nedělala? ~t~~t~

A ráda bych ještě zdůraznila, že atopie se zatím vyléčit nedá a to ani dietou ani mastičkou, v tom s Tebou souhlasím.. Ty snad věříš ve vyléčení atopie? ~t~ po tom, kdy se změní přístup rodiny se dá atopie vyléčit, vážně? ~t~ Tak to jsi vedle, atopie se vyléčit nedá, pouze se dá někde, v některým bodu alergickýho pochodu zastavit. Ano, zastaví se, dotyčný tudíž nemá žádné příznaky, ale vyléčit ji úplně nelze.
*Niki*
11.5.2009 22:24:54
Sasanko,půrostě si myslím, že tělo a duše jsou spojené nádoby. Jako když onemocníš fyzicky, pokazí se ti pravděpodobně nálada, pokud máš dlouhodobě pokaženou náladu, pravděpodobně snadněji onemocníš, že. Já nejsem doktor a nehodlám tu stanovovat diagnózy a netvrdím, že zrovna tvůj případný ekzém vznikl v tvé hlavě. Já po 30 letech u "mastičkářů" můžu být happy, ale když strčím ruce do hrnce s bramborama, sleze mi téměř kůže.

Milado, nerada bych, aby to vyznělo, že se snažím napsat, že kdo má nemocné dítě, měl by se jít oběsit, bo dělá vše blbě. Sama mám máslo na hlavě. Nemám odpovědi, spíš si kladu furt otázky a hledám odpovědi. je to můj postoj a nikomu to nevnucuju.
Karolina + 18m dcera
(IP adresa 88.208.90.7)
  • 
11.5.2009 22:21:47
Jo! Jo! To se mi stalo taky! :)

a nedlouho na to jeste pripad s prujmem, ktery tehdy rocni dcera zvladala velmi statecne, ale ja vubec a prujem se stale vracel... No, jak bych to napsala slusne, v zasade slo o analogii tveho Na vsechno se vykaslala :D Bylo to cele jeste slozitejsi, ale jednu noc jsem pak ocistne stravila premyslenim kde delam chybu, zkusenosti me uz taky naucily premyslet.. a na konci toho premysleni bylo neprijemne poznani, ze bych take nejradeni celou odpovednost na nekoho hodila a ze takhle to dal nejde a ze tu odpovednost musim prijmout - a za dva dny byla holka ok a od te doby je. Funguje to, jen je potreba kdyz premyslite, proc se co deje, premyslet bez ega, byt ochotna si pripustit i velmi neprijemne veci. Dite je nase zrcadlo a je skoda, aby za nas (nekdy doslova) odsiralo nase slabosti a spatne postoje.
11.5.2009 22:14:46
chůvu jsme měli taky, na jeden den v týdnu, právě do oněch 22 měsíců. najít ji byla fuška, byla moc fajn, přátelíme se dodnes, ale syn s ní prostě nebyl spokojený tak jako v jeslích. ale na jesle jsmě měli nadstardandní štěstí, tetu kterou miloval a která milovala jeho a první rok skupinka jen 3-4 dětí.
Milada.
11.5.2009 22:09:42
Mono,
tak naposledy...75% dětských ekzematiků z ekzému (alespoň částečně) do 2 let vyroste. Takže já bych těm studiím věřila, Ty tomu nevěříš? ~d~

A tohle:
Maminky, která drží celou noc své plačící škrabající se dítě bych se zeptala třeba na to, zda ho celé noci držela i před tím, než onemocnělo...
Má být jako co? :-) Proč bych měla celý noci držet dítě, který spí?

Já píšu o tom, že dítě-kojenec spí/nebo se probouzí, já ho ale nedržím celé, jen mu držím ruce, abych mu zabránila ve škrábání a to je to celý.
*Niki*
11.5.2009 22:09:21
Věci mezi nebem a zemí samozřejmě jsou, ale s mou zkušeností nesouvisí (resp. mě vůbec nenapadlo na to pomyslet ~;) )

Prostě moje dítě odráží moje problémy. Na to člověk nemusí být žádná bedna, to si přešteš v každé Betynce a Mamince, že se má matka uklidnit a zklidní se pravděpodobně i dítě.

Jinak znám maminku, která se momentálně celé noci věnuje svému dítěti, které má ošklivý atop. Dítě pláče, matka pláče, nevyspí se celá rodina. Hypoalergenní výživa atd atd. Já si jen vzpomínám na dobu před pár měsíci, kdy pravívala,že se nestane otrokem svého dítěte, kojila ho dle hodin,režimovala, a nechávala vybrečet v postýlce. Aby se nerozmazlilo a ona se nestala jeho otrokem. Vzpomínám na to dnes, když otročí jeho ekzému... to není Milado o tobě, to jen píšu proto, že souvislosti existují a věci se nedějí náhodně. Nevěřím, že to dítě vyléčí nemléčná dieta a kupa mastiček, pokud se nezmění přístup celé rodiny.
Ale klidně to zesměšňuj, pokud souvislostem nevěříš. Jinak děti dědí nejen geny nemocí, ale i povahy a způsoby reakcí na vzniklé situace, že ~;)
[<<Předchozích 610] Příspěvky 611620 z 841 [Dalších 221 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.