Tulka |
11.5.2009 22:04:27
Mono,hezky jsi to řekla.Jen bych dodala,že si naopak myslím,že pro batole je přínosnější sledovat celé to dění v domácnosti i s tím,že se musí matce přizpůsobovat,nežli ta dokonalá péče v jeslích.Možná nebude umět tak dobře skládat puzzle,ale bude to mít zase jinak srovnané v hlavičce.
|
Vážný | (IP adresa 85.207.162.43) |
• |
11.5.2009 22:04:04
V GB dělali na toto studii (hrazená trustem konzervativní strany, prezentovali ji na jedné konferenci, na které jsem byl), a skutečně existuje významná souvislost mezi procentem asociálního jednání a dalších socializačních problémech ve školách a mezi časem, který jim mohli rodiče věnovat.
A zlomová oblast není 1 rok, ale věk kolem 3-4 let. A děti neovlivňoval rozsah zaměstnání matky do půlúvazku, ale při větších úvazcích již ano. Tj, není problém, pokud matka pracuje na půl úvazku. Ale psychický vliv má ještě plný úvazek matky 4letého dítěte. |
11.5.2009 22:02:33
ekzémy a spol jsou zejména záležitost genů,dědičných dispozic a pak mnoha mnoha různých faktorů (tzv.multifaktoriální),psychika může hrát svou roli ale určitě ne hlavnínázor že dítě má ekzém jen díky psychice,jeslím atd...je jemně řečeno přehnaný....
|
*Niki* |
11.5.2009 22:00:30
Milado, ať je příčina kdekoliv, na mě dělá dojem pouze výsledek. Pokud se tobě podařilo tvými metodami vyléčit dítě, v pořádku, beru. Já jsem v péči klasického zdravotnictví ohledně ekzému a alergie přes 30 let a výsledek je takový, že místo kůže mám papír.Takže pokud někdo kupuje drahé antialergické peřiny, jí antialergickou stravu, maže se spešl krémy,vůbec nezměnil svůj život ani myšlení a vyléčil se, OK. Pokud ne, svou teorii si nechám.
Maminky, která drží celou noc své plačící škrabající se dítě bych se zeptala třeba na to, zda ho celé noci držela i před tím, než onemocnělo... |
Bodlík |
11.5.2009 21:56:13
Jsem doma sedmým rokem a jsem za tuhle možnost neskutečně vděčná, že mohu první roky trávit s dětmi a neměnila bych. Nicméně je to každého věc a díky bohu i za ty, kteří se rozhodnou jako Amy. Já osobně je velice obdivuji, já bych z toho byla nešťastná. Mám chronicky nemocné dítě a na naši odbornou lékařku jsme si zvykli a byli s ní moc spokojení, pak jsme si museli zvykat na záskok, co se dalo dělat, pí. dr. si taky pořídila mimi. Ani nevíte, jak moc jsem byla šťastná, když nám sestra volala, zda se nechceme vrátit k naší původní dr., že bude jednou týdně ordinovat, protože sehnala hlídání.
|
Milada. |
11.5.2009 21:54:07
Jo táák, než to dopíšu, máme tu věci mezi nebem a zemí, to je na už na druhýho panáka
|
Milada. |
11.5.2009 21:53:06
Jo, to jsem si bohužel myslela hned na začátku (poznámka pod čarou: toto je reakce nejen na Monu, ale i na Tulku).
Čili z toho prostě vyplyne, že za AE dítěte nemohou geny, např. atopie otce dítěte, či třeba atopie matky otce - čili tchýně , ale stav matky, to že je s dítětem jeden celek a všechny ty kecy okolo. Tak tady s debatou končím a jdu nadávat tiše do kouta a jen se modlit, aby to tu zase nečetla nějaká maminka, která zrovna na dnešek vůbec nespala, neboť celou noc držela dítěti ruce, aby se neškrábalo |
vokounek |
11.5.2009 21:51:17
Koukám, že se zde stále řeší
Já bych tu psychiku u mimin nepřeceňovala. Prvorozený odnesl ekzémem moji prvomatkovskou vystresovanost. Může to tak být a nemusí. Anebo je pravda někde uprostřed? Že třeba měl dispozice, které se mohly projevit i díky mé úzkostlivé nejistotě v péči o dítě? Čert ví. Klidně věřím Moně její příběh, protože jsou věci mezi nebem a zemí |
11.5.2009 21:45:50
napsalas to hezkySouhlas
|
11.5.2009 21:44:22
Nejsem úřednice ani manuálně pracující..)Výpadek poznám ale časem se zase vrátim do oboru jen to bude chvíli trvat ale za to mi to stojí každý máme jiný priority...abych byla dobrá máma nemusím se dítěti každou chvilku věnovat takové společené uklízení je taky dobrá hra...dnes jsme se synem spolu utírali prach já s jedním hadrem a on s druhýmA bylo to kouzelnýa jde hlavně o možnost volby a ne aby ti chudší jednou museli do práce protože mateřská nebude (čehož se bojím budou-li jesle v nadbytkua tatínek je neuživí
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.