Monika 2 deti | (IP adresa 89.24.65.78) |
• |
11.5.2009 21:07:32
Jsem z Prahy "Husakovo dite" a v jeslich jsem nebyla a do skolky jsem sla ve 4.letech mamka pracovala od mych 3.let pak me i se setrenici hlidala babicka a musim rict ze i kdyz se s makou obcas neshodneme tak je mezi nami velmi pevne pouto,nevim jestli je to tim ze byla se mnou nebo ze me kojila do 2.let ale je to tak a ted je po mych detech nejdulezitejsi v mem zivote a doufam ze to tak jednou bude i mezi mnou a holkama ))
|
Miška a Filípek | (IP adresa 88.100.32.147) |
• |
11.5.2009 21:07:25
Martino - souhlasím s tebou. Mému synkovi také rozumím jen já - no protože jsem celý den s ním a všechno zažíváme společně.
A k těm institucím - člověk je někdy naštvaný na své vlastní dítě a má všeho nad hlavu, což potom cizí vychovatelky. Nevěřím, že na děcka nikdy nekřičí, nebo je neplácnou. |
Tulka |
11.5.2009 21:06:50
Milado,já jsem četla,že dítě asi do 6 let věku reaguje nejvíc na psychiku své matky,takže odraz stavu dítěte souvisí s její psychikou.Takže spokojená,vyrovnaná matka=zdravější dítě.Možná na tom kus pravdy bude.
|
Miška a Filípek | (IP adresa 88.100.32.147) |
• |
11.5.2009 21:04:16
Danielo, ale já netvrdím, že jedině můj přístup je správný. To je samozřejmě každého věc a každý to cítí jinak. Já jen napsala, že nedokážu pochopit matku, která to má jinak. Zase ona třeba nepochopí mne. A i s dítem doma se může člověk věnovat koníčkům, četbě a vzdělávání. Určitě nejsem urousaná domácí žena otrávená péčí o domácnost bez chvilky pro sebe.
|
amy | (IP adresa 84.42.164.151) |
• |
11.5.2009 20:56:26
Nehledala jsem konkrétní jesle, jen jsem chtěla vědět, jaké jsou možnosti. Všichni mě upozorňovali, že až se mi dítě narodí, tak na procházení jeslí a zjišťování informací nebudu mít čas. Naprosto mě vyděsilo, že aby se dítě dostalo do jeslí, musí být zapsáno dříve, než se narodí - to ukazuje na docela velkou poptávku.
A vše co popisuješ, zažíváme se synem taky. Bohužel i to buzení "mamí" (uvítala bych pozdější hodinu) |
11.5.2009 20:56:14
Pro mě to tedy žádná oběť není, být doma s dětmi. Považuji to za unikátní období ve svém životě a velký dar. Děti nás někam posunují, mění, učí nás. Naklizeno nemám, uvařit každý den se mi také nepodaří. Ale dětem se věnuju hodně. Pracovala jsem na kus úvazku (většinu práce z domova) a pracovala bych nadále, kdybych nezačala dálkově studovat. A taky si hlídám, abych nepřišla o své koníčky - na ty se čas prostě musí najít. Takže si fakt na RD jako chudinka, která se obětuje, nepřipadám.
|
Milada. |
11.5.2009 20:55:58
Mono,
takže odvoláváš tohle: Kanimůro, ekzém je psychosomatická záležitost. (viz 11.5.2009 16:20:25)? Já to tam furt nevidím a moc ráda bych to tam viděla! Nebo stále tvrdíš, že dvouměsíční dítě má psychosomatický problém ? |
11.5.2009 20:54:19
Pro mě to tedy žádná oběť není, být doma s dětmi. Považuji to za unikátní období ve svém životě a velký dar. Děti nás někam posunují, mění, učí nás. Naklizeno nemám, uvařit každý den se mi také nepodaří. Ale dětem se věnuju hodně. Pracovala jsem na kus úvazku (většinu práce z domova) a pracovala bych nadále, kdybych nezačala dálkově studovat. A taky si hlídám, abych nepřišla o své koníčky - na ty se čas prostě musí najít. Takže si fakt na RD jako chudinka, která se obětuje, nepřipadám.
|
11.5.2009 20:54:17
|
*Niki* |
11.5.2009 20:49:02
Milado, já nikde nenapsala, že v noci se škrábou jen děti, na které někdo řve. Každý máme práh stresu a taky tolerance, že... jinde, každý máme schopnosti řešit psychické či fyzické obtíže jinak, proto někdo při stejné zátěži onemocní, někdo ne. Očividně psychosomatice nevěříš, máš na to plné právo, dělejme každý, jak umíme...
Já sama mám ekzém už 30 let, takže o něm taky něco vím. Manžel taky. Naše děti tudíž měly dost vysokou pravděpodobnost, že ony geny náchylnosti po nás podědí. Prozatím nemá ani jeden žádnou alergii, vyrážku, ekzém, nic. Jistěže jsem zavedla i režimová opatření (kojím, mimina téměř nekoupu, nosí bavlnu, nesterilizuju, nechráním úzkostně před bacily a špínou kvůli nezlenivěnění imunitního systému - laicky řečeno to jen že tebou psané statistiky znám, taky jsem svého času docela načetla, pže s ekzémem a alergiemi bojuju odmala... proto některé věci dělám jinak,než se dělalo v mé původní rodině a strava, očkování a spol. v tom hrají pramalou roli... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.