| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

[<<Předchozích 650] Příspěvky 651660 z 841 [Dalších 181 >>]
Petra Neomi
(IP adresa 84.42.196.234)
  • 
11.5.2009 20:44:42
Kromě školní docházky nic povinného není,takže myslím, že se opravdu povinných jeslí nemusíš obávat. :)
A jistě, mohou se vyskytnout obtíže, zrovna tak se může parner zmrzačit, nebo matce spadnout cihla na hlavu, ale řešit situaci dopředu je imho normální. Blbost je to podcenit, což se bohužel stalo mně a i když jsem to nakonec nějak vyřešila, stálo mě to hodně nervů.
11.5.2009 20:42:17
Osobně by mi taky přišlo líto tak rychle svěřit prcka institucím. A asi by mě dost štvalo, že mu nerozumím. Když dítě ještě špatně vyslovuje, člověk s ním musí trávit opravdu hodně času a znát jeho zážitky, aby rozuměl tomu, co říká. Stačí, když se syn kouká na pohádku na DVD a já pak nevím, o čem mluví - zas tak dobře to ještě vysvětlit nedokáže. Nechci tu lékařku nijak odsuzovat, ale moje cesta by to tedy nebyla. Radši jsem s dětmi doma a vzdělání v oboru prohlubuji dálkovým studiem VŠ.
Petra Neomi
(IP adresa 84.42.196.234)
  • 
11.5.2009 20:37:26
No právě, má milá a v tom je právě ten problém... Protože pak máme spoustu dětí od mladistvých matek na pervitinu a zatraceně málo dětí od inteligentních ženských, které mají tah na branku.

A pokud jde o alfa samce, obávám se, že i ti kvalitní rozsévají mnohem méně, než čilé omegy, co si s tím hlavu nelámou.
11.5.2009 20:32:04
Misko to je ale tvoje rozhodnuti, tvuj pocit, kdo rika ze jedine tenhle jediny je ten spravny. ? jsou i jine modely.
jsou makty ktere nejsou nastavene na to aby byli roky doma 24 hod. jen s ditetem, potrebuji i jine cinnosoti, co si budeme rikat , intelektualni stranka matky doma je hodne zanedbavana, jestli se nevenuje trochu studium a jinym konickum.
11.5.2009 20:29:06
ja si nemyslim ze v statnich jeslich to je hruza , tady taky muzes nakapnout na blbe jesle. , treba my jsme meli s prvni dcerou smulu, sla tam na jeden den( kdyz ja chodila do skoly) a byla to hruza. pak jsem si nasla jednu slovenku na hlidani a to bylo prima a stalo me to stejne.
ja mam vyhodu, ze nas manzel uzivi bez problemu i kdyz ja jsem doma. ono ve svycarsku to je tezke pracovat, kdyz se za jesle da cela moje vyplata. presto chodim na jeden den do prace, a 4 dny v mesici do skoly. nejak to placam se sousedy a denni matkou. opravdu aspon na 40% uvazku se chystam az za rok , kdy mladsi v peti letech pujde do skolky. skolka je povinna, patri uz ke skole, ale konci v poledne, takze musim si zaridit praci tak abych byla na obed doma, nebo je davat do silene drahe druziny. obe. , nebo co se tady casto dela, meni se deti se kamaradkama nebou sousedkama na obe. dva dny jsou moje deti u jine rodiny, a zase jine dva dny naopak. tak se naucili svycari nejak si pomaht, kdyz je rodina daleko a stat nepodporuje rodinu vubec, je to ni zalezitost. toz tak.
moje dcera je rada, ze prijde na obed domu, popovidame si a pak zase maze do skoly. ale opravdu bych to nemohla delat vecne.
Milada.
11.5.2009 20:11:39
Mono,
já na dvouměsíční mimino neřvu, takže nevím, proč by si mělo v noci škrábat do krve ~y~
gambita
11.5.2009 20:07:12
Bydlim take v Anglii, dcerka chodi do jeslicek na 2 dny v tydnu a to na cely den od 9 do 6, takze jeslicky a skolka na cely den tu neni problem. Prace na pul uvazku se da take sehnat v pohode, o mnoho lepe nez v Cechach. Spis bych rekla, ze je tu naopak obcas problem sehnat praci o 40hodinach tydne. Me bohuzel pritel neuzivi, takze jsem sla do prace, kdyz byl male rok(hlavni duvod ale byl, ze jsem se opravdu do prace vratit chtela a doma jsem probrecela dny a noce...)ted nam to vyhovuje, mala si aspon hraje s detickama a neni porad doma se mnou sama a ja alepson trochu komunikuju s lidmi a nemluvim pouze o papani, curani a kakani:)
Miška a Filípek
(IP adresa 88.100.32.147)
  • 
11.5.2009 20:05:07
Já také nedokážu úplně pochopit matku, která už v těhotenství hledá jesle. Moje dítě je pro mně před vším ostatním a nedokážu si představit, že bych s ním nebyla od rána do večera, neviděla jeho první kroky, první slova, a neprobouzelo mně každé ráno jeho sladké ,,mamí!!" Dítěti je nejlépe u matky, svého synka jsem do roka a půl kojila, což by v případě návratu do zaměstnání nešlo. Máme spolu velmi silný citový vztah, jeden bez druhého nemůžeme být a mně to naplňuje opradovým štěstím. Nedovedu si představit, jaký může mít dítě vztah k matce, která přijde v pět hodin z práce, dvě hodinky si spolu pohrají a dítě jde spát. Navíc člověk nikdy nemůže vědět, jak je s jeho dítětem zacházeno a můžete mi tady tisícktát vyprávět o super kvalitě dnešních jeslí, ale pracují vnich pořád jen lidé, kteří mají také své nálady a pochbuji, že si budou dělat servítky, pokud jde o cozí dítě.
Ale chápu, že každý to má v sobě jinak, na druhou stranu, taková maminka nikdy nepozná, o co vlastně přišla, když dala své dítě v půl roce do jeslí.
11.5.2009 19:35:47
To těžko naše díte vstávalo od malinka již v 5 hodin a budilo celou rodinu, že již je den nejen ve všení týden, ale i o víkendu. Takže žádne buzení do jeslí, školky či školy. Vstává sám a bez řečí.
Lassie66
11.5.2009 19:28:56
Cyann, já si myslím, že chůva je lepší, než jesle, byť luxusní, dobře vybavené, se vzdělaným personálem. Jednak je v kolektivu větší nemocnost a ten individuální přístup je také dobrý. Musí se ale vybírat pečlivě. Ale chápu, že to můžeš vidět jinak.
[<<Předchozích 650] Příspěvky 651660 z 841 [Dalších 181 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.